kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En alâ profesör bile taksiciyle aynı fikirde!

30.12.2007
- 'İslamcı' diye eleştirilen bir parti iktidarda, Gül ve Sezer gibi zıt isimler cumhurbaşkanı koltuğuna oturdu. Size çok malzeme çıkabilir ama bunlara uzak duruyorsunuz...
- Kitap karıştırdığım dönemden bugüne hissim şudur; idareciliğin, liderliğin, siyasetle ilgilenmenin başka bir alan olduğunu biliyorum, o başka bir bilim, başka bir dünya.

- Yani bu anlamda kendinizi yetkin görmüyorsunuz?
- Bunu söyleyince, dünyada, memlekette olan hiçbir şeyden haberdar değil zannediyorlar. Bu konularda üstünkörü şaka yapacağıma hiç yapmam daha iyi! Çok dindar birisi değilim, eğer memlekette herhangi bir alanda özgürlük kısıtlanacaksa bundan en fazla zarar görecek insanlardan biriyim yaşam şekli olarak. Ama memleketimizde ne yazık ki fazla demokrat olmak da galiba işe yaramayacak, böyle korkularım var.

- Ne demek bu?
- "Herkese özgürlük!" deyince herkesi bir korku sarıyor. "Özgür, demokrat olmak, herkesin eşit haklarda olması ne güzel," derken, bir diğerine göre memleket elden gidiyor!

- Komedyen Cem Yılmaz'la çok haşır neşiriz de vatandaş Cem Yılmaz terör, türban, ekonomi konusunda ne düşünüyor merak ediyorum?
- Bizim memlekette en ordünaryüs profesör televizyonda bu konuları konuştuğunda bakıyorum ki taksiciyle aynı fikirde! Bu bende tebessüm uyandırıyor evet ama memleketimizin durumu bırak komedyeni, kimsenin çala kalem konuşacağı bir konumda değil. Yani dünyanın o kadar acayip bir yerindeyiz ki...

- "Bir de ben konuşmayayım," diyorsunuz yani...
- Taksici kadar konuşayım mı? "Ne olacak memleketin hali?" diye kahvede tartışan adamdan muzdaribim zaten ben... Niye onlardan biri olayım ki? Çok sıkı takip ederim o tartışmaları. Ama bir komedyen olarak kendimi o tartışmalarda bir yerde görmüyorum.