kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güzellik mabetleri: Spa'lar

21.10.2007
Holdingler bünyesinde masörler çalıştırıyor, doğum günlerinde artık parti vermek yerine toplu spa günleri düzenleniyor. Rahatlama ve arınma merkezi, güzellik mabedi sayılan spa'lardaki son trendleri konunun uzmanlarına sorduk..
İspanya'da üzüm bağlarında bir taraftan şarap üretilirken diğer taraftan üzüm posasından güzellik iksirleri oluşturuluyor ve üzüm bağlarına açılan spa'ya İspanya kralından Hollywood starlarına kadar pek çok ünlü gidiyor. Diğer taraftan Los Angeles'ta sadece starların girebildiği, New York'ta gökdelenin tepesinde ve Dubai'de vahada birbirinden farklı konseptte spa'lar açılıyor. Kimisi gerçek şarap ekstresi kullanarak krallar banyosu sunuyor, kimisi gerçek altın karatlarıyla tüm vücuda masaj uyguluyor, yüz maskesi yapıyor. Havyar, altın, üzüm, avakado.... Öyle ki her geçen gün yeni konseptli bir spa ve ürün karşımıza çıkıyor. Zaten bir dönem sadece tatil beldelerinde popüler olan spa'lar artık şehir içlerine kadar girdi. Nerdeyse her semtte bir güzellik salonu, bir spa merkezi kuruluyor. 21. yüzyılın zor yaşam şartlarında, her türlü lüksü, konforu ve rahatlamayı sunan spa'lara birçok insan bir arınma merkezi, bir güzellik mabedi olarak bakıyor. Burcu Aldinç, beş yıldır Hillside bünyesinde bulunan Sanda Day Spa Direktörü Şeyma Pulat ile spa trendleri hakkında konuştu.

- Nedir spa, neden son yıllarda hayatımızın bu kadar içinde?
- Aslında spa geçmişi çok köklü. Yüzyıllardır hayatımızın içinde var. Bir tür akupunktur ve fizyoterapi gibi. Ama günümüzde masaja ihtiyaç arttıkça spa da hayatın vazgeçilmezleri arasına girdi. Zorlu yaşam şartlarından arınmak için en iyi yöntem masaj yaptırmak.

- Gerçekten ne işe yarıyor masaj, sadece rahatlamamızı ve kaslarımızın gevşemesini mi sağlıyor?
- Vücudumuzda belirli enerji kanalları var. Ve ne yaparsak yapalım, bir şekilde bu kanallar mutlaka bozuluyor. Masaj da bu enerji kanalarının dengelenmesini sağlıyor. Dönmeyen çakraların hareket etmesini sağlıyor. Başlı başına bir tür meditasyon diyebiliriz.

- Tüm dünyada masaj denilince akla Uzakdoğulu ve Balili terapistler geliyor. Türkler iyi masaj yapamıyor mu?
- Aslında çok iyi masaj yapan Türkler de var. Ama Uzakdoğuluların yoga, meditasyon gibi yüzyıllardır var olan kendini temizleme, arınma yöntemleri var. Onlar spritüel dünyada yoğruluyorlar. Burada ise bunlar Türk masörlere sonradan öğretiliyor. Bu yüzden bazı müşteriler Türklerden yeterli enerjiyi alamıyor ve yaptırdıkları masajdan tatmin olmuyorlar.