kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Son moda hediye masaj'

21.10.2007
- Her gün yeni bir ürün karşımıza çıkıyor. Dünyada son trendler neler?
- Tüm dünya şu sıralar doğala kaymış durumda. Ballı maskeler, havuçlu peelingler, avokado püreleri gibi malzemeler oldukça popüler. Doğal olmayanın artık şansı yok.

- Biraz da yalnız kalmak ve arınmak için spa'ya gidiyoruz sanırım.
- Evet ama artık bir sosyal paylaşma alanı da oldu. Yani kadınlar ya da erkekler toplanıp spa günü yapıyorlar. Birçok kadın artık doğum gününde arkadaşlarıyla dışarı yemeye gitmek yerine spa'da gün geçirmeyi tercih ediyor. Sevgililer de birbirlerine masaj armağan hediye ediyorlar.

- Türk erkeklerinin daha çok kadın, kadınların da yine kadın masöz istediği doğru mu?
- Bizim spa'mızda Türk erkek bir masörümüz var. Tüm müşterileri kadın. Bu biraz da denemekle ilgili. Ama Türk kadınları genelde rahatsız olurum endişesiyle kadınları tercih ediyorlar.

- Neler olmalı iyi bir spa'da?
- Doğadaki elementler mutlaka yer almalı. Ateş, su, volkanik taşlar gibi. Duvarlarda, odalarda plastik çiçekler olmamalı. Onların yerine mutlaka rahatlatıcı etkisi olan bitkiler konmalı. Uzakdoğu bu konularda torpilli. Çiçekleri, taşları, yağları, hepsinin inanılmaz özellikleri var. Aromatik yağlar da çok önemli. Beş duyuya da hitap etmeli. Işık mutlaka az olmalı ve rahatlatıcı bir müzik çalmalı. Ama bazı müşteriler müziğin kapatılmasını isteyebiliyorlar. Lavanta kokusu da spa'ların vazgeçilmezidir.

- Bir müşterinin tekrar gelmesini sağlamak için neler yapıyorsunuz?
- Spa kavramı günümüzde lüks ile özdeşleşti. Ama sırf yapılan ikramlar değil, hizmet de lüks olmalı. Müşteriye bir efendi ya da kraliçe gibi hizmet sunulur. Önceden onun ne istediğini sezmek gerekir. Hangi taraftan yattıysa terlikleri o tarafa konur, duştan sonra ıslak kimono verilmez. Masaj aralarında yapılan bitki çayları, meyve suları gibi ikramlarla da şımartılır.