kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Magazin dünyasının yaramaz çocuğu Tolga Karel ve Nur Gürkan 'Fırıldakzade' oyununda.

Karel'den eleştirel bir oyun

Magazin dünyasını eleştiren 'Fırıldakzade' isimli oyun bugün sahnede! Tolga Karel'in rol aldığı oyunu izlemek için yerinizi ayırtın..
Aydoğan Temel'in kurduğu 'Beyaz Gemi Oyuncuları'nın 'Fırıldakzade' isimli oyunu bugün görücüye çıkıyor. Tolga Karel, Nur Gürkan, Aysan Sümercan gibi isimlerin başlıca rollerde yer aldığı oyun, magazin dünyasını sert bir biçimde eleştiriyor. Oyundaki 'Nuri Fırıldakzade' karakteriyle tiyatroya dönen Karel, çok heyecanlı olduğunu belirterek "Bu proje benim için oldukça önemli" dedi.

HAYATIN BİR PARODİSİ
Oyunun yazarı Aydoğan Temel ise Oyun için, genel tanımla son dönemde magazinleşen hayatın bir parodisi diyebiliriz" diyerek magazinin, hayatın her noktasına etki ettiğini söyledi. Gerçek sanattan siyasete, spordan insan ilişkilerine tüm konuların iç içe geçtiği bir hikaye ile mizahı yoğurduklarını ve bu şekilde Fırıldakzade' oyununu kaleme aldıklarını anlatan Temel şöyle konuştu: "Bu eğlenceli hikayeyi sahneye koyarken; müzik, şan, dans ve koreografiyle süsleyerek görsel bir şölene dönüştürdük." Yer: Profilo Kültür Merkezi/ Saat: 21.00 Bilgi için: 0216 556 98 00