kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Karanlık tahrikleri milletimiz boşa çıkaracak

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eşsiz bir zafer üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da hiçbir karanlık girişim, hiçbir tahrik, Cumhuriyetimizin bu yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır" dedi.

Erdoğan, Menemen'de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilmesinin 77. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Menemen'de yaşanan olayı "birlik ve beraberliğimize, Cumhuriyetimizin gelecek ideallerine yönelik menfur bir hadise" olarak değerlendiren Erdoğan, "Nu mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur" dedi.

KARANLIK TAHRİKLERİ MİLLETİMİZ BOŞA ÇIKARACAK

Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerin dün olduğu gibi bugün de takipçisi olduklarını belirterek mesajında şöyle dedi:
"Eşsiz bir zafer üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da hiçbir karanlık girişim, hiçbir tahrik, Cumhuriyetimizin bu yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır. İnanıyorum ki milletimiz, her zamanki sağduyu ve dikkatiyle bundan sonra da her türlü karanlık girişim ve tahriki boya çıkaracaktır. Bu düşüncelerle şehit edilişinin 77. yıldönümünde Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

(ANKA)