kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ramazan Bay

Rahibi bıçaklayıp ünlü olmak istemiş

Neşet DİŞKAYA - İZMİR
Rahip Franchini'yi bıçaklayan Bay, Malatya katliamı, Hrant Dink ve Santoro cinayeti zanlılarının bazı çevreler tarafından kahraman gibi görülmesinden etkilendiğini ve Kurtlar Vadisi dizisini izlediğini söyledi..
İzmir'de Sent Antuan Kilisesi'nin rahibi Adriano Franchini'yi bıçaklayan Ramazan Bay dün "Planlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı. Kocaeli'ndeki bir parke firmasında çalışırken aralık başında daha iyi bir iş bulmak için İstanbul'a gittiğini anlatan Bay, televizyonlarda Malatya katliamıyla ilgili haberleri izlerken hem bu cinayetin, hem Dink ile Rahip Santoro cinayeti zanlılarının bazı çevreler tarafından kahraman gibi görülmesinden etkilendiğini anlattı. Kurtlar Vadisi dizisini de izleyen, Hıristiyanlık propagandası yapıyorlarsa "Ben de kahraman olurum" düşüncesiyle bir rahip öldürmeye karar veren Bay, parası bitince döndüğü Balıkesir'de internetten yakın illerde kilise aramaya başladı. Kendisini lise yıllarından bu yana ülkücü olarak kabul ettiğini anlatan Bay, internetten bulduğu Bursa, Eskişehir ve İzmir Buca'daki kiliseleri telefonla arayıp Hıristiyan olmak istediğini söyledi. Hiçbirinden ilgi görmeyen Bay, son aradığı Sent Antuan Kilisesi görevlisi "Gel görüşelim" deyince babası ve dedesinin cebinden 300 YTL ile 200 dolar çalarak İzmir'e geldi.

2 LT BENZİNİ ÇALINDI
Önce kiliseyi yakmayı düşünen Bay, bunun için aldığı 2 litre benzin, kilisenin karşısında bulunan kaldığı inşaattan çalınınca rahibi bıçaklamaya karar verdi. Olaydan bir gece önce kilise çevresinde keşif yapan Bay, ertesi gün ayinde görüştüğü Rahip Adriano Franchini, "Bu iş böyle olmaz. Biraz daha araştırma yapman gerekir" yanıtını verince kilisenin boşalmasını bekleyip rahibi bıçakladı. Kiliseden çıkıp en yakın camiye giderek namaz kılan Bay, imama suçunu itiraf etti. İmamın "Teslim ol" telkini üzerine karakola yönelen Bay, birkaç sokak ileride polis tarafından yakalandı. Bay'ın, Balıkesir'deyken ve olaydan 1 gün önce İzmir'de bir kafede MBN ile yurtdışından biriyle konuştuğu ve kendisine bir mail geldiği belirlendi. Bay'ın olaydan bir süre önce Azerbaycan ve Kuzey Irak'a gittiği de tespit edildi. Bu arada, rahip Adriano Franchini, dün saat 08.30 sıralarında taburcu edildi.
Haberin fotoğrafları