kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kate Moss, Birkin’i çocuk bezi çantası olarak kullanıyor.

Birkin kullanma kılavuzu

Söz konusu olan moda olunca bir kadının en önemli statü simgesi Hermes Birkin'i kullanmak o kadar da kolay değil, kuralına uymak gerekiyor..
İstanbul'un elitleri. Sosyete dergilerinde her hafta rastladığımız bu türedi kavramı ete kemiğe büründürün: Sezonun modasına uygun ayakkabıları, dağınık gibi duran ama özenle fönlenmiş saçları, son moda giysisi ve takılarıyla alımlı bir kadınla karşılaşırsınız. Bu alımlı kadının yanında kimi zaman da adeta bir başarı aksesuarı olan güzel, yemelik ve kesinlikle marka giyimli bebeği olur. Ancak bu hoş kadını gerçekten şık yapan şey ne saçı, ne mücevherleri ne de muhteşem bebeğidir. Nedir peki? Cevap veriyoruz, çantası! Çantası, bir kadının kendisiyle ilişkisini en kısa yoldan anlatır. Hatta anlatmakla kalmaz, haykırır. Ancak, bütün çantalar eşit yaratılmamıştır ne yazık ki. Modaya, zamana ve her tür sahtekarlığa her zaman direnmeyi bilen Hermes Birkin, hepsinden ayrı yerdedir. Birkin modeli çantalar yakın zamana dek diğer bütün markalara burun kıvıran 'Avrupa'nın elitleri'nin şıklık simgesiydi. Oysa şimdi Victoria Beckham çekirdek satın alır gibi Birkin çanta alıyor, Kate Moss kendininkini bebek bezi taşımak için kullanıyor. Londra'dan Sibirya'ya uzanan coğrafyada, her kadının bir Birkin'i var artık. Peki şimdi ne olacak, şıklığın kuralları neye göre belirlenecek, kim gerçekten şık, kim sonradan görme sayılacak? İşte burada biz devreye giriyoruz: İstanbul'un elitleri ve elit olmak isteyenleri için hiçbir fedâkarlıktan kaçınmadık ve Birkin çanta sahibi olmanın ve dahi taşımanın kurallarını derledik. Buyurun...
* En şık renkler siyah ve toprak rengi. Eskiden devetüyü renginde olanlar da şık kabul ediliyordu ama artık etrafta çok görüldüklerinden, onları bir kenara bırakıyoruz.
* Pembe, mavi, yeşil sezonun en moda renkleri olsalar bile bu çanta için yanlış seçim sayılıyor.
* Birkaç renkli, desenli ve işli modeller ancak klasiklerden birine sahipseniz kabul edilebilir.
* Beyaz belki, bir derece olabilir, ama sadece o kadar.
* Birkin çantalar plaja ve spor salonuna götürülmemeli, hele gece dışarı çıkarken asla kullanılmamalıdır.
* En iyisi Birkin'i ona ismini veren yıldız Jane Birkin'in kullandığı gibi, yani jeanle kullanmak. İşte bu kadar. Kendini gerçekten şık ve 'kulüp üyesi' olarak hissetmek isteyen kadınlara duyurulur.
Haberin fotoğrafları