kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Soğuklara rağmen şıklık

ESRA ÇORUH
23.11.2007
1 Kış mevsiminde hangi aksesuarlar moda? (Bahar-İzmir) Aksesuar kullanmayı seviyorsanız, bu kış koleksiyonları tam size göre. Özellikle şapkalar, eldivenler ve çoraplar, bu sezonun olmazsa olmaz aksesuarları arasında. Şapka kullanma adetiniz yoksa, emin olun bu yeni trend sizi şapkaya alıştıracak. Fötr şapkalar dışında örgü bereler de çok moda. Soğuk günler içinse kürk şapkaları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra deri uzun eldivenlerle hem soğuğa meydan okuyup hem de modaya uyum sağlayabilirsiniz. Deri yerine süet ya da timsah derisinden yapılanları da tercih edebilirsiniz. Kıyafetleri tamamlayan bir diğer aksesuar ise kemerler. Özellikle kalın kemerleri öneririz. Çoraplar da soğuk kış günleriyle birlikte öne çıkıyor. Çorapta metalik renkler ve grafik desenler çok moda. Ayrıca diz altı çoraplar da yeni sezon için bir başka alternatif.

2 Yeni sezonda trikoların moda olduğunu görüyorum. Kalın örgülü trikoları nasıl giymeliyiz? Örneğin etek üzerine kullanabilir miyim? (Müge-İstanbul)
- Yeni sezonda, babalarımızın giydiği kalın örgülü kazaklar ve hırkalar çok moda. Zarif işlemeli ve ince örgülü hanım hanımcık trikolar yerini bu maskülen örgülü kazaklara bıraktı. Üstelik bacaklarınıza güveniyorsanız, bu uzun kazakları opak çoraplarla elbise gibi de giyebilirsiniz. Ayrıca yeni sezonla birlikte kalın ve ince dokuları birleştirme zamanı geldi. Örneğin ipek saten bir eteğin üzerine kalın örgülü bir kazak ya da hırka çok hoş duracaktır. Ya da pantolonunuzun üzerine ipek bir gömlek giyip, onun üzerine bu maskülen hırkalardan giyebilirsiniz. Uzun hırkaları palto yerine de kullanmak mümkün. Üstelik hem hafif hem de şık bir görünüm elde edersiniz. Bu uzun hırka ve kazakları etekle giydiğinizde, beline sezonun aksesuarı olan kemerlerden takarak kullanabilirsiniz.

3 Ayakkabı ve ve çizme alışverişine çıkacağım. Bu kışın modasını öğrenebilir miyim? (Ebru D.-Adana)
- Sonbahar-kış mevsiminde, alışık olduğumuz zarif topukların yerini daha kullanışlı ve dayanıklı olan kalın topuklar aldı. Yine klasik ayakkabılar moda; ama klasik görünüm, kalın topuklarla modernleşiyor. Bu sezon aramıza katılan modeller arasında en dikkat çekici olanlar, bilekte biten botlar. Bunları hem elbiselerin altına hem de pantolonlarla giyebilirsiniz. Ancak şunu da söyleyelim, bacaklarınız ne kadar güzel olursa olsun, bilekte biten botlar bacaklarınızın biraz kalın gözükmesine neden oluyor. Sezonun lastik ayakkabı görünümlü yüksek topuklu modellerini kesinlikle önermiyoruz. Moda olabilir ama çok fazla zorlama! Yüksek topuklu ayakkabılara alışık değilseniz yine platformlu modeller var. Bu modellerle rahat yürüyebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde binici çizmelerinden vazgeçmemekte fayda var. Hem eteklerle hem de pantolonlarla çok güzel duran bu çizmeler, yeni sezonda çok moda, üstelik de çok rahat.

4 Geçen yıl aldığım ve çok severek giydiğim parkaya benzeyen bir kabanım var. Asker tarzı kabanları bu yıl da giyebilir miyiz? (Arzu K.- Ankara)
- Askeri kıyafetler, geçen yılki kadar moda değil. Yani kamuflaj deseni yok; sadece asker yeşili moda. Yeni sezonda kadınsı hatları ortaya çıkartan kıyafetler hüküm sürüyor. Ama giyeceğiniz kadınsı eteklerin ya da elbiselerin üzerine, asker yeşili bir pardösü çok şık duracaktır. Bunun yanı sıra balıkçı dar bir kazağın veya saten bir eteğin üzerine askeri bir kaban harika duracaktır. Ama sakın baştan aşağıya
asker gibi giyinmeyin.

5 Hem soğuklarda giyebileceğim hem de şık bir palto almak iştiyorum. Ne önerirsiniz? (Dilara R.- İstanbul)

- Sonbahar-kış sezonunda palto ve kabanlar yine çok moda. Yeni sezonda içi canlı renkten olan, pufuduk kabanlar da çok moda. Ama koyu renkli olanların daha kullanışlı olduğunu unutmayın. Pufuduk kabanların sizi kalın gösterdiğini düşünüyorsanız, kısa modelleri tercih edin. Ayrıca bu montların yelekleri de yeni sezonda çok var. Eğer kolay üşümeyenlerdenseniz, deri ceket ya da pançolar da tercih edebilirsiniz. Özellikle dizin biraz üzerinde ya da tam hizasında biten pançolar, yeni sezonun modern alternatifleri arasında.
Haberin fotoğrafları