kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yemek dünyasında son trendler

İLİŞKİLİ HABERLER
Yemek dünyasında son trendler
- Geçtiğimiz yıl israfa karşı bir yemek akımı moda olmuştu. Bu yıl ise New York'ta bir restoranda altınlı tatlı 25 bin dolara servis ediliyor, beyaz trüf için açık artırmalar düzenleniyor.
- Her yıl gastronomi fuarlarında yeni bir akım öne çıkıyor. Bu konuda Adrian Vasquez isimli bir şef başı çekiyor. Geçtiğimiz yıl balığın, etin her yerinden yararlanmak için çalışmalar yapılmıştı. Bu yıl ise sırf lüks maddeler değil, başlı başına 'lüks' kavramı öne çıktı. Şef Adrian karpuzdan ya da havyardan havuç yaptı. Altından tatlı gibi lüks ve yeni şeyler dikkat çekiyor ama kalıcılığı olmuyor.

- Moleküler gastronomi trendi de devam ediyor mu?
- Evet. Kavun yiyorsunuz, tadı aynı kavun ama jelatinden yapılmış. Koku aynı, tat aynı ama his yok. Yine aynı şekilde et, tavuk tabletleri, jelatinler var. Ve sırf bunları sunan restoranlar var. Bunlar iyi fikirler ama çok uçuk. Bu yıl yine üç aşamadan oluşan geleneksel mönüler moda.

- Başlangıç, ana yemek ve tatlı...
- Evet ama bunu da uçuk yapanlar var. Mesela bir şef farklı bir teknik yaratmış. Başlangıcı sağ tarafından yemeye başlamanız gerekiyor, ana yemeği sol tarafından. Tatlıyı ise şırıngayla bir jelatin içine boşaltıyorsunuz. Çok ilginç bir tatlı var örneğin; oksijenle yemeniz gerekiyor. Her lokmadan sonra oksijen alıyorsunuz ki tat tepeye vursun.