kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ertuğrul Sağlam'dan "operasyon" mesajı

Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezon başından bu yana beklentilerinin büyük olduğu 7-8 oyuncudan gerekli verimi alamadıklarını, Beşiktaş'ın büyük hedeflerine katkıda bulunamayacak futbolcularla yollarını ayıracaklarını söyledi.

Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yurt dışında izledikleri futbolcularla ilgili soruya Sağlam, oyuncu baktıkları mevki konusunda bir açıklama yapmak istemediğini ifade ederek, ''Daha evvel de söyledim. Sezon başı buraya geldiğimiz zaman beklentimizin büyük olduğu en az 7-8 oyuncudan gereken verimi alamadık. Çok açık ve net konuşuyorum. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde de kendi hedeflerimiz, kendi anlayışımız doğrultusunda bize ayak uyduramayan oyuncular aramızda olmayacaklar. Dolayısıyla bazı şeyleri yaşayarak görüyorsunuz maalesef. O yüzden birçok şeyin farkına vardık, birçok eksikliği tespit ettik. Bunların giderilmesi için de çalışmalara hemen başladık. Bizim anlayışımızda olmayan Beşiktaş'ın büyüklüğünü anlayamamış olan, büyük Beşiktaş'ın büyük hedeflerine katkıda bulunamayacak arkadaşlar, bundan sonraki dönemde bizimle beraber olmayacak'' şeklinde konuştu.

İzledikleri oyuncuların isimleri konusunda da şu an kadrodaki oyuncuların motivasyonunu bozmamak için açıklama yapmadıklarını kaydeden Sağlam, devre arasında transfer yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Tabii ki devre arasında oyuncuya ihtiyacımız olacak. Dolayısıyla bu takviyeyi sağlıklı bir şekilde yapmak için özellikle kendimiz izlemeyi tercih ediyoruz. Sezon başında da izledik ama bu sefer transferde hem kulüp tarafından, yönetimimizden, başkanımızdan biraz daha fedakarlık hem de Beşiktaş'ın hedefleri doğrultusunda bize katkı sağlayacağına inandığımız oyuncuları almak istiyoruz. Bu yönde arayışlarımız var. Devam da edecek.''

''HOLOSKO'YU KADROMUZDA GÖRMEK İSTERİZ''


Beşiktaş Kulübü'nün İMKB'ye de kendisiyle ilgilendiklerini bildirdiği Vestel Manisasporlu futbolcu Holosko'nun transfer çalışmasıyla ilgili olarak, Sağlam şu değerlendirmeyi yaptı:

''O konuda çok somut bir adım atılmadı daha henüz. Hele o basında çıkan isimler kesinlikle doğru değil. Bu konuda şu oyuncuyu verelim, o oyuncuyu alalım gibi bir teklifimiz olmadı. Holosko iyi bir oyuncu. Beğendiğimiz bir oyuncu. Herkesin beğendiği bir oyuncu, dolayısıyla kadromuzda görmeyi isteriz.''

''GÖKHAN ÜNAL VE MEHMET TOPUZ'UN TRANSFERİ İÇİN ÇOK UMUTLU OLAMIYORUM''

Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz'un Beşiktaş'a geleceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Sağlam, Mehmet ve bunun yanında Gökhan Ünal için teklif edilen rakamların yüksek olduğunu vurgulayarak, ''Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'un transferi için açıkçası çok umutlu olamıyorum'' dedi.

Sağlam'ın iki futbolcuyla ilgili açıklamaları şöyle:
''Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal benim kardeşlerim. Onların üzerinde çok emeğim olduğuna inanıyorum. Kendileriyle de sık sık görüşüyoruz. Devamlı irtibat halindeyiz. Sağ olsunlar arıyorlar hal hatır soruyorlar. Maçlardan önce, sonra başarılar diliyor tebrik ediyoruz. Böyle güzel bir dostluğumuz var. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal ile alakalı Kayserispor Kulübü'ne iletilen teklifleri ben çok iyi bildiğim için Gökhan ve Mehmet'in transferi konusunda açıkçası çok umutlu olamıyorum. Çok büyük meblağlar konuşuluyor, Avrupa kulüplerinden. Ha inşallah olur ama bizler bir taraftan takıma takviye yapmayı düşünürken işin bir de ekonomik tarafı var. Kendi kulübümüzün gerçekleriyle de yüzleşip o şekilde isteklerde bulunmak zorundayız. Makul ve mantıklı istekleri yönetimimize iletmek zorundayız. O yüzden bu transferlerin kulübümüz çerçevesinde mantıklı, kabul edilebilir ve gerçekçi olduğunu düşünmüyorum.''

"BUGÜNLERDE KİŞİLİKLİ, KARAKTER SAHİBİ FUTBOLCULAR KENDİLERİNİ BELLİ EDECEKLER DİYE BİR UMUDUMUZ VAR"

Sağlam, Beşiktaş'ın tedirgin ve gergin günler geçirdiği ifade ederek, bu atmosferde futbolcularını nasıl motive ettiği konusundaki soruya şöyle yanıt verdi:
''Tabii ki büyük insanlar kişilik, karakter sahibi futbolcular böyle günlerde ön plana çıkacaklardır. Bu gibi ufak da olsa kriz anlarında takımda sorumluluk alması gereken insanlar olacaktır mutlaka. Onlar da bu sorumluluğu alacaklardır diye düşünüyorum. Bugünlerde kişilikli, karakter sahibi futbolcular kendilerini belli edeceklerdir diye bir umudumuz var.''

''İBRAHİM KAŞ MİLLİ TAKIMA FEDA OLSUN''

Sağlam, İbrahim Kaş'ın milli takımda sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü, ancak ülke futbolu ve menfaati açısından bu tip durumları hoşgörüyle karşıladıklarını söyledi.

İbrahim'in (A) Milli Futbol Takımı'nın Norveç ile yaptığı maçta ilk 11'de başlamasının kendileri adına gurur verici olduğunu kaydeden Sağlam şunları söyledi:

''Özellikle İbrahim Toraman'ın cezalı, Gökhan Zan'ın sakat olduğu dönemde İbrahim Kaş'ın sakatlanması bizi üzdü. İyi bir İbrahim Kaş'ın milli takıma gitmesi, hocanın ona güvenip formayı vermesi, oyuna başlaması bizim adımıza gurur verici bir olaydı. Dolayısıyla milli takıma feda olsun. Tabii ki sakatlık hiçbir zaman istenilmez. Milli takım forması giyen hiçbir futbolcunun sakatlanmasını istemiyoruz ama ülke futbolu ve ülkenin menfaati açısından bu tür olayları hoşgörüyle karşılayabiliyoruz. Milli takım için ülkenin başarısı için feda olsun. Çok da ciddi bir sakatlığı yok Allah'a şükürler olsun. Belki birkaç haftamızı alacak bir sakatlık ama oradaki galibiyet bizim için daha önemli.''

''HİÇBİR GÜN OLMAYAN OYUNCUMUZ İÇİN AĞIT YAKMADIK''

Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle savunmanın ön hattında sorun yaşayıp yaşamayacakları sorulan Ertuğrul Sağlam, ''Sezon başındaki oyuncu planlamamızda savunmanın ön sırasında yer alan stoperlerimiz şu anda yok. Ama biz bugüne kadar hiçbir gün olmayan oyuncumuz için ağıt yakmadık. Bütün oyuncularımıza güvendiğimizi açık ve net bir şekilde ifade ettik. Yine güveniyoruz. Diatta var, Koray var, Baki var. Onlar gerekli sorumluluğu alıp üzerine düşen görevi yerine getireceklerdir'' diye konuştu.

Sağlam'ın (A) Milli Futbol Takımı'nın Norveç karşısında aldığı galibiyet ve yarınki Bosna-Hersek maçıyla ilgili yorumu ise şöyle:
''Hepimizin beklediği bir sonuç alındı. Ülkenin ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle bir sonucun gelmesi çok mutlu etti. Son dönemece girildi. Yarın akşamki maça da bu oyuncularımız gerekli sorumluluğu alıp bu işin planını da iyi yapacaklardır diye düşünüyorum. Onlara inancım sonsuz, dualarımız onlarla. İnşallah bu işi buraya kadar getirdiler bundan sonra da bırakmayacaklardır.''

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 12 8 4 0 24 8 28
2 Sivas 12 9 1 2 23 9 28
3 Fenerbahçe 12 6 4 2 18 12 22
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 12 6 3 3 14 11 21
5 Kayseri 12 5 5 2 18 13 20
6 İ.B.B. Spor 12 5 3 4 16 12 18
7 Denizli 12 5 3 4 18 15 18
8 Ankaragücü 12 5 3 4 14 14 18
9 G.B. Oftaş 12 5 2 5 14 12 17
10 Trabzon 12 4 4 4 14 13 16
11 Konya 12 4 4 4 14 21 16
12 Gaziantep 12 4 2 6 14 16 14
13 V.Manisa 12 3 4 5 17 20 13
14 Bursa 12 2 6 4 12 14 12
15 Ç.Rize 12 3 1 8 11 25 10
16 G.Birliği 12 2 3 7 14 20 9
17 Ankaraspor 12 1 5 6 9 15 8
18 Kasımpaşa 12 2 1 9 8 22 7
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli 2  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 1  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Ç.Rize 1  
 V.Manisa 1  
  Bursa 1  
 Ankaragücü 1  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 1  
  G.B. Oftaş 3  
 Beşiktaş 1  
  Sivas 2  
 Kayseri 2  
  Fenerbahçe 1  
 Galatasaray 3  
  G.Birliği 2  
Haftanın Maçları
13. Hafta
 İ.B.B. Spor Denizli Cumartesi 14:00  
 G.B. Oftaş Beşiktaş Cumartesi 15:30  
 Fenerbahçe Ankaraspor Cumartesi 19:00  
 Ç.Rize Kasımpaşa Pazar 14:00  
 Gaziantep G.Birliği Pazar 14:00  
 Bursa Konya Pazar 14:00  
 Ankaragücü V.Manisa Pazar 14:00  
 Sivas Kayseri Pazar 15:30  
 Trabzon Galatasaray Pazar 19:00