kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İftar lezzetlerinde sınır yok

28.09.2007
Oteller ve restoranlar içinde bin bir çeşit yemeğin olduğu iftar mönüleriyle birbiriyle yarışıyor. Dışarıya çıkmak istemeyenler eve sipariş verebilir. Evde davet vermek isteyenler ise işi uzmanına bırakmalı.....
Osmanlı usulü bir sofra
Dolmabahçe Sarayı'nın hemen karşısında bulunan Sözbir Royal Residence Hotel, canlı fasıl eşliğinde özel bir Ramazan programı hazırlamış. 45 YTL'lik özel iftar mönüsünde klasik bir Osmanlı iftar sofrasında bulunan bütün yemekler mevcut. Altı yaşına kadar olan çocukların ücretsiz yemek yiyebilecekleri iftar saatinde, Tarihi Yarımada'dan Boğaz'a uzanan İstanbul manzarası da ayrıca iştah açıyor. Tel: (0216) 495 70 00

Plaza çatısında iftar keyfi

Barbaros Bulvarı'nda bulunan The Plaza Hotel'in en üst katındaki özel Roof bölümü, Boğaza hâkim manzarasıyla iftar saatlerinin önemli alternatiflerinden. Otelin özel fasıl grubunun kanun ve ud eşliğinde verdiği konserler, geleneksel Türk yemeklerinden örneklerle dolu açık büfenin lezzetiyle buluşuyor. Pastırma, cevizli sucuk, helva çeşitleri, isli peynir gibi iftariyeliklerle imam bayıldı, yaprak sarma gibi zengin zeytinyağlı çeşitlerinin olduğu mönüde ayrıca ezo gelin çorbası, beğendi, kuzu karski gibi her gün değişen sıcak yemeklerden tatmanız mümkün. "Tatlısız iftar yemeği olmaz," diyenlerdenseniz The Plaza Hotel'in açık büfesinde aradığınız hemen her lezzeti bulabilirsiniz. Güllaç, ekmek kadayıfı ve frambuazlı sütlaç bunlardan bazıları. Kişi başı fiyat ise 69 YTL. Çatı katında Ramazan keyfi yapmak isteyenlerin rezervasyon yaptırmasında büyük fayda var.
Tel: (0212) 274 13 13

Ezan okunduğunda kapınızda olsun
İftar yemeği hazırlamayacak kadar yoğun musunuz? O zaman yemeksepeti.com'un Ramazan'a özel iftar hizmetinden faydalanabilirsiniz. Siparişinizi günün herhangi bir saatinde verip, iftar saatinde kapınızın çalmasını gönül rahatlığıyla bekleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sipariş onaylarken, teslim saatini 'iftar' olarak seçmek. Siteye üye olan restoranların detaylı mönülerinin sunulduğu sitede, 155 bin ayrı yemek seçeneği var.
İnternet adresi: www.yemeksepeti.com

Sultanlar kadar güzel
Sapanca'daki Richmond Nua Wellness-Spa, Ramazan'ı özel sultan mönüleriyle karşıladı. Hürrem, Esma, Dilruba, Nazperver, Mahpeyker, Şayeste, Mihrişah, Şevkidil sultanların isimlerini taşıyan mönüler, semazenlerin gösterileriyle birlikte sunuluyor. Ramazan'ı dinlenerek geçirmek isteyenlere özel spa hizmetlerinin de sunulduğu merkezde, Ramazan mönüleri 60 YTL+KDV'den başlıyor.
Tel: (0264) 582 21 07

Evinde davet vermek isteyenlere
Sevdiklerinize bir iftar daveti hazırlamak isteyip de işin içinden çıkamıyorsanız, konunun uzmanlarından yardım alabilirsiniz. Keyvani Catering, lezzetli mönüleriyle Ramazan ayı boyunca hizmet veriyor. Otantik Türk tatlarından füzyon mutfağına kadar geniş bir yelpazede servis veren Keyveni, ekmek çeşitlerinden baklavaya kadar tüm unlu mamul ihtiyacını kendi tesislerinde karşılıyor.
Tel: (0212) 320 57 60

DJ eşliğinde ziyafet
Pearl Restauran
t'ın baş şefi Kubilay Kocabey'in özel olarak hazırladığı iftar mönüleri, Türk mutfağının geleneksel tatlarını yansıtıyor. DJ Tankut Tulgar'ın etnik müzikle Türk müziğini harmanladığı özel programı, mekanda yaşanan iftar keyfine eşlik ediyor. Bebek'teki üç katlı özel yalıda bu iftar keyfini yaşamanın bedeli 40 YTL olarak belirlenmiş.
Tel: (0212) 263 87 00
Haberin fotoğrafları