kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hakem kararları ligi nasıl etkiliyor?

Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde gülen taraf sahadan 2-1 galip ayrılan sarı-lacivertli ekip oldu. Ancak 90+5'de siyah-beyazlı ekipten Higuain'in attığı kafa golünün hakem İsmet Arzuman tarafından geçersiz sayılması büyük tartışmalara yol açtı. Beşiktaş Başkanı Demirören, Federasyon İkinci Başkanı Affan Keçeçi ve maçın hakemi İsmet Arzuman istifa edene kadar bundan sonraki bütün maçlara PAF takımla çıkma kararı alacaklarını açıkladı.

Dün oynanan Gaziantepspor- Galatasaray maçında ise sarı-kırmızılı ekip 1-0 mağlupken 90. dadikakada tartışmalı bir gol attı ve hem yenilmezliğini hem de liderliğini kurtardı. Spor yazarları golün ofsayt olduğunu iddia etti.


Hakemlerin verdiği tartışmalı kararlarla ilgili görüşlerinizi yazın buradan yayınlayalım...

SİZDEN GELEN YORUMLAR

*
Hakem hatalarının büyük bölümü hakemlerimizin yetersiz kalması. kasıtlı olarak hata yaptıklarına inanmıyorum. hakem kararlarının çok tartışılıyor olması, gündemi uzun süre meşgul etmesi ve bunların da hakem camiası üzerinde oluşturduğu baskı bunlara neden oluyor diye düşünüyorum. yoksa avrupa liglerinde de bu benzeri ve daha feci hatalı kararlar veriliyor. hakem yorumcularının da kendi tirajlarını arttırmak ve spekülatif çıkışlar yapmaları da cabası. futbolun içinde olan tüm bireylerin aynı sorumluluk içinde davranmaları gerektiğini düşünüyorum (Gökhan Öğün)

*
Bu kadar hata ancak 2 şekilde olur.Ya futbolu bilmemek ya da kasıt.2.olasılığı kanıtlamak gerekli olduğuna göre ve dünya çapındada hakemimiz olmadığına göre bu hakemlere sıkı bir disiplin ve eğitim gerekli ama şimdi değil önceden vermeniz gerekirdi.Ben Türkiyedeki futboldan soğudum.Ayrıca 1 gün önceki Fenerbahçenin açıklamasını hayretle okudum,maçtan sonraki Fenerbahçe medyasını hayretle izledim.Sanki Hiçbir şey yokmuş gibi geçiştirmeye çalışıyorlar.Türkiyede FUTBOL BİTMİŞTİR. (Osman Suat)

*
Futbolcuların performansı ve becerileri maç skorlarını nasıl etkiliyorsa hakemlerinde performansı ve kararları elbetteki skoru etkiliyor.Ancak bu futbolun doğasında olan bir olay.Son yaşananlarda art niyet olduğunu düşünmüyorum pozisyona faulde verilebilir verilmeyede bilir hakemin insiyatifine kalmış devamının gol olması çok önemli değil karar daha önce verilmiş.Daha kötülerinide gördük İsmet Arzuman'a fazla haksızlık ediliyor büyük takımların canı yandığı zaman hep gündeme geliyor bunlar. (Görkem Galip Sezgin)

*
Kesinlikle etkiliyor.bunu hakemde söylese yalan söyler lakin her türlü etki altında kalıyorlar gün gibi ortada (Sedat Yalçın)

*
Sayın ismet ARZUMAN'nın başka bir maçta yanlış kararlar vermemesi için Hakemliği bıraksın artık (Erdoğan Sarı)

*
Beşiktaş maçında hakemin iptal ettiği bir gol kararı yok. Oyun faul kararı ile durdurulduktan sonra bjk'li futbolcular devam ettiler ve gol attılar. nasıl ki ofsayt kararı ile deivid'in kafa ile attığı gol nasıl anlamsız ise son dakika atılan gol de anlamsızdır. Tartışmaya gerek yoktur. (Serkan Karasakaloğlu)

* Ben böyle birşey görmedim acaba düdüğü kim çaldı ha şöyle birşey olmuştur ben çaldım ben duydum. şu anda yanımda oğlum var o bile gülüyor. başka birşey söylemek gelmiyor içimden. (Murat Erdoğan)

* Ya bu olay ne kadar buyudu. Buyutenler de Besiktasli yoneticiler. Kardesim faul calinmis daha niye topla oynuyorsun. Hakem caldigi dudugu yiyip golu mu verecekti yani. Bana dokunmayan yilan bin yasasin olmaz. Hem hakeme yukleneceklerine golculerinde bulsunlar kabahati. O golleri kaciran futbolcu degil Turkiye ligi Moldova liginde bile oynayamaz. Futbolun aci ama gercek kuralini hatirlatmak istiyorum. "Atamayana atarlar" (Davut Suicmez)

* Bobo'nun pozisyonu faul ise fenerbahçenin korner atışından attığı goldede faul var çünkü ordaki yükseliştede faul var (Özcan Bayazit)

* Hakemler mutlaka hata yapacaktir,yapmalari da normal.son dönemlerde bizde Macaristani bir hakem karariyla kazandik ve milletce sustuk.Türkiyede de bu böyle.Son 5 yilda hakem hatalarindan etkilenen bazi COK büyük takimlarimiz var,mesela FENERBAHCE,TRABZONSPOR gibi.3-4 yil öncesine kadar biraz da BESIKTAS.Ama bir takim da varki son 7-8 yilda cani en az yanan ama cok puan kazaci saglayan ve maalesef hala haksiz puanlari da almaya devam ediyor.Ve sesleri hic cikmiyor,cünkü onlar memnunlar.Ama bence bu GALATASARAY in sonunu getirecek,bu haksiz kazanc ergec o kulübü ve idarecilerini bitirecek.Derbi macina gelince; Eger bir takim hakem karariyla nasil kupa kazaniyorsa,hic sesleri cikmiyorsa demek ki orda bir dogru var,o da o kupanin hakem hatasiyla kazanilmasi.Ve ayni hakem bir derbi macinda bir hata yapiyor(bence hata degil cünkü hakem 15-20 saniye önce oyunu durdurmus,yönünü diger kaleye cevirmis) ve diger takim puan kaybediyor.EEE insaf,EEE biraz insanlik.Objektif olmak bazen erdemdir.. (Mesut Demir)

* hayretle ben bu besiktas camiasina,izlemekteyim,gecenyil kupa macinda erciyesin penaltilarini vermeyen bu hakem degilmiydi,ayrica bu yil ali tandoganin sahanin icine basarak attigi tac sonucunda nobre golu atip maci 1 0 kazandiginda niye bu tepkileri gostermediniz,sayin bjk,li dostlarim ve kaldiki fb macinda hakem maci durdurmus.siz diyiyorsunuz kasitli durduruldu.alakasi yok duduk calindimi is biter.ama anlamak istemiyorsunuz,cunku isinize gelmiyor,maglubiyeti baska yerlere cekmek istiyorsunuz.aklinizi basiniza toplayin siz yonetimin beceriksizligi yuzunden,tum bjk camiasi ceza cekemez.saygilarimla (İsmail Oruc)

* Besiktasin bundan sonraki maclara paf takimiyla cikmasini destekliyorum.bu hafta ki sivas macinda sivas tan ve daha sonraki besiktas maclarinda besiktasin karsisina paf takimiyla cikmalarini tavsiye ediyorum..... (Hakan Yilmaz)

* 2 gündür tv de gazetelerde hakem ve maçlar hakkında yapılan yorufmları dinliyor ve izliyorum.Gördüğüm tek şey hiç kimse objektif değil.Herkes hangi takımı tutuyorsa ona göre konuşup kendilerini kandırmaya devam ediyor.Beyler lütfen objektif ve gerçekçi olun.Hissi olmak yanlış kararlara götürür insanları devekuşu misali yapmayın artık. (Hayat Doğaç)

* Bu sezon tek suçlu sayın arzuman değil. sezon başından beri yapılan hakem hataları ile g.s. şu an ligimizin haksız lideridir. bjk kulübümüz de artık sıradan bi kulüp oldu. başka hangi takımın hakları bu kadar kolay yeniyor. yazık değilmi bizim topçularımıza alın terine. (Şerif Altunışık)

* Bjk li futbolcular düdükten sonra oynuyorlar da fenerliler oynamıyor mu değerli fb arkadaşlar kendinizi avutmayın... şuanda lig lideri hakem hatalarıyla kaçıncı sırada bakın.. lider olması gereken bjk kaçıncı.. demekki hakemler baya ligin kaderiyle oynuyorlar... 10 maç olsun kadıköy de fener beşiktaşı bu 10 maç da da yenemez (ancak hakemlerle yener) (savaş Yondemir)

* Hakemin karari ne ise onu tartismak hakemlerin durumunu degistirmez.Nedeni ise göügü ne ise o an karar vermek mecburiyetinde.Yorumlarimizda illle de bir kötü niyet aramak,dogru degil.Hakemin geri oynatma imkani yok ki,hatasini görüp kararini degistirsin.Onun icin,HAKEMLERI DÜRÜST DEGIL DEMEK HAKKIMIZ olmadigi gibi fazla üstletrine gitmeyelim.Onlarda bizim gibi insan.HATASIZ KUL OLMAZ. (Murat Yilmaz)

*
Bence bjk fb maçındaki maçta higuaninin attığı gol tamemen normal bir kafa golüydü. Öte yandan bjknin çoğu maçında hakemler yanlış kararlar veriyorlar. bjknin 10 puanı bu yanlış kararlarla kayboldu bizim puanımız şuan 21 ama bu kadar yanlış karar alınmasaydı biz şuan açık ara farkla liderdik. Ama olmadı bjk bırakın paf takımla oynamayı ligden çekilse yeridir. (Uğur Can)

*
bu sene hakem hataları yüzünden beşiktaş ın 8 puanı gasp edilmiştir hakem hatası falan yok kasti hakem kararları var malesef (İbrahim Karabacak)

*
Sürekli bir takımın lehine bir başka takımında alehine olarak hakem hatalarının oluşması ve bunun tesadüfler zinciri olarak algılanmak istenmesi nekadar inandırıcı olabilir. uzun senelerdir galatasaray, aziz yıldırım yönetimi dönemi ile birlikte fenerbahçe'nin, hakemleri etkisi altına almadığını kim söyleyebilir. anadolu takımlarının üç büyük takım ile yaptığı maçlarda en az iki gol atmadan kazanamayacağı gerçeği nasıl açıklanabilir... (Serkan Şahin)

*
Gecen yıl fenerbahçe aleyhıne yapılan hataları hep beraber sadece ızledık Fenerbahçe yönetımı bu hakem hatalarına!!! bir dur demek için destek bekledı ama ne bjk neden gs dan ses çıkmadı. İnsan sormaz mı Beşiktas simdi mi aklına geldı hakem hataları? 2002-2003 yılında hakemlerın verdıgı kupayı almayıp desydınızya bu kupayı hakketmedık hatalı kararlar ıle aldık bu puanları. Başına gelene kadar yok saymak hataları olmasını engelemez. Tüm kulupler bır araya gelıp bı care bulmalı.Hatalara sesiz kalmak ıle çözum bulumaz hatalara (gs dun aksamkı buz gıbı ofsayt golune bı yorum yapamayan gs yonetıcıler gıbı yapıp cozulmez bu iş) (Neshat Solak)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 11 7 4 0 21 6 25
2 Sivas 11 8 1 2 21 8 25
3 Fenerbahçe 11 6 4 1 17 10 22
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 11 6 3 2 13 9 21
5 Kayseri 11 4 5 2 16 12 17
6 İ.B.B. Spor 11 5 2 4 15 11 17
7 Trabzon 11 4 4 3 14 11 16
8 Denizli 11 4 3 4 16 15 15
9 Ankaragücü 11 4 3 4 13 14 15
10 G.B. Oftaş 11 4 2 5 11 11 14
11 Gaziantep 11 4 2 5 14 15 14
12 Konya 11 3 4 4 12 20 13
13 V.Manisa 11 3 3 5 16 19 12
14 Bursa 11 2 5 4 11 13 11
15 Ç.Rize 11 3 1 7 10 23 10
16 G.Birliği 11 2 3 6 12 17 9
17 Ankaraspor 11 1 4 6 8 14 7
18 Kasımpaşa 11 2 1 8 7 19 7
Haftanın Maçları
11. Hafta
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 1  
 G.B. Oftaş 0  
  Konya 1  
 Fenerbahçe 2  
  Beşiktaş 1  
 G.Birliği 1  
  Denizli 2  
 Bursa 2  
  Ankaragücü 1  
 İ.B.B. Spor 1  
  Kayseri 1  
 Ç.Rize 1  
  V.Manisa 4  
 Sivas 4  
  Kasımpaşa 0  
 Gaziantep 1  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli Trabzon Cuma 20:00  
 Ankaraspor İ.B.B. Spor Cumartesi 14:00  
 Konya Ç.Rize Cumartesi 14:00  
 V.Manisa Bursa Cumartesi 14:00  
 Ankaragücü Gaziantep Cumartesi 14:00  
 Kasımpaşa G.B. Oftaş Cumartesi 14:00  
 Beşiktaş Sivas Cumartesi 20:00  
 Kayseri Fenerbahçe Pazar 16:00  
 Galatasaray G.Birliği Pazar 20:00