kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mustafa Esirkuş / Balıkçılar

Müzayede heyecanı sardı dört bir yanımı

Evrim ALTUĞ
3 Kasım'da yapılacak 4. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi'nin kataloğu, sanat piyasasını belirleyecek yeni etiketleriyle dikkat çekiyor. Güncel sanatın da öne çıktığı müzayedede, en yüksek fiyatlı eser Nedim Günsür'e ait..
Sanat piyasasının eski ve yeni ilahları, 3 Kasım cumartesi günü Nişantaşı Sofa Hotel'de düzenlenecek 4. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi'nde boy göstererek, yeni sahiplerini ve fiyat etiketlerini bekleyecek. Kataloğundaki 347 'lot', yani yüzlerce parça orijinal sanat eserini görücüye çıkaracak etkinlik, Beyaz Müzayede tarafından Aziz Karadeniz yönetiminde sanatseverlere sunulacak. Bu anlamda müzayedenin en ilgi çeken yönü, Türkiye'deki mevcut 'sanat piyasası'nın yapıt açılış fiyatları ya da bir bakıma 'en pahalı' eserlerini gözler önüne sermesi. Etkinliğe bu gözle bakıldığında, yalnızca bu müzayede parantezinde ilk 10 'en pahalı' eser listesinde ilk iki sırayı 150 bin YTL'lik açılış fiyatları ile modern ve naif ressam Nedim Günsür ile Ali Çelebi alıyor. Listede ayrıca, sırasıyla Timur Kerim İncedayı, Ergin İnan ve Mustafa Esirkuş ile, Burhan Doğançay, Abidin Dino, Antonio Segui, Adnan Çoker ve Ömer Uluç'un çalışmaları, 32 bin ile 50 bin YTL arasındaki fiyatlarıyla sıralanıyor. Öte yandan, müzayedenin dikkat çeken bir yönü de, güncel sanatın kimi imzalarının el değiştirmekte olmaları.

YABANCI ESERLER DE AÇIK ARTIRMADA
Görmeye pek alışık olmadığımız şekliyle, müzayedede bu bakımdan Hakan Onur (5.000 YTL), Kezban Arca Batıbeki (6.000 YTL), Gülsün Karamustafa (2.800 YTL), Leyla Gediz (8.500 YTL), Haluk Akakçe (19.000 YTL), Ekrem Yalçındağ (15.000 YTL), Aydan Murtezaoğlu (6.000 YTL) ve Antonio Cosentino (5.000 YTL) gibi sanatçıların eserleri de alıcı bekliyor. Müzayede öte yandan, ilk kez dünyaca ünlü yabancı çağdaş ressamların eserlerine de yer veriyor. Eserleri MOMA, Guggenheim, Centre Georges Pompidou- Paris, Musee National d'Art Moderne, Frissiras Museum - Athens, Musee Picasso, Moderna Museet, Stockholm, Bern - Kunstmuseum, Toyoma Museum gibi çağdaş sanatın dünyaca ünlü müzelerinde bulunan Erro, Antonio Segui, Mark Brusse, Pat Andrea, Gotthard Graubner, Alexander Kosolopov, Mark Kostabi, Hilo Chen ve Jan Voss'un resimleri, etkinliğin bu kapsama giren çalışmalarından birkaçı. Beyaz Müzayede'nin 4. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi'nde 170 civarında sanatçının 347 eseri yer almış. Bu arada, müzayedede yer alacak eserlerin 30 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında İstanbul Sofa Hotel'de sergileneceğini anımsatalım. Tel: (0212) 263 50 42
Haberin fotoğrafları