kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdullah Gül

'22 Temmuz'dan önceki hükümeti arıyorum'

21.10.2007
- AKP'nin kırık not aldığı derslerden biri de anayasa değişikliği girişimi mi?
- Aslında doğru bir yöntem izlediler ama sadece türban için böyle bir iş yapıyorlar algılaması topluma egemen kılındı. AKP'nin bence beş yıllık iktidarı süresince bir türlü öğrenemediği bir şey var; kriz yönetimi. Gereksiz yere kriz üretiyorlar, kendilerinin kabahati olmayan bir kriz olduğu zaman da onu yönetemiyorlar. 301 de öyle mesela!

- Gül Strasbourg'da "301'den hapse giren mi var" diyor, birkaç gün sonra Arat Dink'e mahkumiyet kararı veriliyor. Bu garip değil mi?
- Feci bir durum! Avrupa Komisyonu ilerleme raporunu etkileyecek, her şeyi etkileyecek bir durum. Yüzde 47 ile geldiniz, artık yapın yani! Ertesi gün Ali Babacan '301 üzerimize 404 gibi yapıştı kaldı, biz neler neler yapacağız,' dedi. Türkçe'de bir laf vardır, 'Hamur yoğurmak istemeyen kadın akşama kadar un eler' diye. Yahu önce şunu bir yap, göreyim öbür yapacaklarını.. İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'e şunu söyledim Abdullah Gül'ü ima ederek "Eğer biri gelip size derse ki 'Türkiye'de 301'den kimse hapis yatmıyor', ona şunu hatırlatın: Kimse hapiste yatmıyor, mezarda yatıyor!" Hrant Dink 301'le döşenen yollardan ölümüne gitti. Üç gün sonra da oğlu utanç verici bir şekilde mahkûm oldu 301'den. AKP 301'de bir şey yapmadığı sürece, onunla konuşmuyoruz, küsüz!

- Size göre AKP çok da profesyonel bir hükümet yönetimi sergilemiyor, öyle mi?
- Ben size bir şey söyleyeyim mi; ben 22 Temmuz öncesindeki hükümeti arıyorum! Bütün eksikliklerine rağmen AB'den bir müzakere tarihi alan bir hükümet vardı; 22 Temmuz'dan sonra Türkiye'de bir hükümet olduğunu hissedemiyorum.

- Ne değişti?
- 22 Temmuz'un zafer sarhoşluğundan galiba sızdılar ve o 22 Temmuz alkolünün etkisiyle salim düşünme yeteneklerini bir hayli kaybetmiş gözüküyorlar.
- TÇ: Onlar içki içmez Cengiz!
- İçki içmedikleri için böyle oluyorlar işte!