kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Memphis in May Festivali yönetimi, Ankara’daki Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’nı ziyaret ederek bürokrat Yüksel Akça’yla bir süre görüştü.

Memphis'in 2008 misafiri: Türkiye

Evrim ALTUĞ
31 yıllık Memphis in May Kültür, Sanat ve Barbekü Festivali, Türkiye'yi gelecek yılın 'Onur Konuğu' seçti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Memphis'in 2008 misafiri: Türkiye
Türkiye ve ABD arasındaki siyasi atmosfer bir krize doğru giderek ısınırken, bu ülkenin güneydoğusundaki Tennessee eyaletinde tam 31 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Memphis in May Kültür, Sanat ve Barbekü Festivali, 2008 yılı etkinliklerinin 'Onur Konuğu' olarak Türkiye'yi seçti. Geçen yıl da İspanya mutfağı, sanatı ve kültürüne ev sahipliği yapan etkinliğin 2008 yılı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakimyan ile festivalin şu anki Başkan ve CEO'su James L. Holt, öteki festival yetkilileri ile bir hafta boyunca İstanbul'daki 30 dolayında kültür - sanat mekânını inceledi ve etkinlikler hakkında bilgi aldı. İstanbul'daki çeşitli ajanslar, bakanlıklar ve organizasyonlarla temasa giren ekip, Türkiye'ye yaptığı ilk geziden oldukça memnun ayrıldı. Heyet daha sonra Ankara'ya giderek Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'nı ziyaret etti ve burada Yüksel Akça ve öteki bürokratlarla görüştü.

HOLT: ZATEN BELLİYDİ
Kâr amacı gütmeyen festivalin yetkilisi Jim Holt, SABAH Pazar'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin halihazırda iki yıl önce festivalin onur konuğu olarak seçildiğini belirtti. Holt'un verdiği bilgilere göre, festival için oluşturulan yıllık komiteler Memphis kentinin ileri gelen özel ve resmi kurumları ile, eğitim ve kültür alanlarından seçilen insanlar aracılığı ile 'Onur Ülkesi'ni belirliyor. Bu anlamda Türkiye ile ilgili seçim de, ilk olarak 2006 yılı şubat ayında, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Nabi Şensoy'a bizzat iletilmiş. Holt ayrıca, Türkiye'nin seçiminde etkili olan kriterlerin, 'yurttaşlar arasındaki sınırları aşmak ve karşılıklı anlayışı geliştirmek' olduğunu vurguluyor. Gelecek mayıs ayında yapılacak festival, ilkokul öğrencilerinden gençlere dek uzanan bir çeşitliliğe ve değişim potansiyeline sahip. Öyle ki, Festival kapsamında ABD'den Türkiye'ye ziyarete gelecek lise öğrencilerinden, kentte düzenlenecek üniversite konferanslarına, ekonomik kalkınma programlarından, geleneksel kültüre özgü sahne ve gösteri etkinlikleri ya da müze sergilerine değin birçok detay yer alacak. Kesinleşen festival programını ocak ayında açıklayacak olan festival girişimi, bu anlamda İstanbul gezileri sırasında, Kadıköy'deki Çiya Lokantası ve Duman grubunun müziğini çoktan keşfetmiş bile. Neşesi ve damağına düşkün festival yetkililerinin bir sonraki ziyareti ise, önümüzdeki mart ayında. Kendileri, o zamana kadar, festivallerine katkı verebilecek ve Türkiye'yi Memphis'te tanıtabilecek her türlü kültürel işbirliği ve iletişime açık olduklarının altını, hususiyet ve umumiyetle çiziyor. Festivale ilişkin bilgi için: www.memphisinmay.org
Haberin fotoğrafları