kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Magazin eskiden haysiyetli bir program türüydü'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Magazin eskiden haysiyetli bir program türüydü'
-Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki çocuk oyuncu, rolünün ruhsal dengesini bozduğu gerekçesiyle yıllar sonra bir dava açmıştı. Çocukların dizilerde ve reklamlarda oynamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Çocuk oyunculuğu, dünyanın her yerinde var. Çocuğun gelişimsel seviyesine uygun olmayan, ruhsal çöküntü yaratabilecek, izleyen çocuklarda aynı etkileri bırakabilecek şekilde kullanılmaları hatalı. Dramalarda çocuklar için hoş olmayan sahneler, çocuk oyuncuların üzerinde iz bırakabilir.

- Kadının bu derece kullanılmasına ne diyorsunuz?
- Kadını seks unsuru olarak kullanıyorlar. Açık saçıklıkla, giyime kuşama sınır getirme ve seks öğesi olarak kullanma karıştırılıyor.

- Yıllarca televizyona emek vermiş biri olarak magazin programlarına bakışınızı öğrenebilir miyiz?
- Magazin programlarının özel televizyonlarda hiç iyi örnekleri olmadı değil. Kötü örnekleri sunuluncaya kadar, son derece haysiyetli bir program türüydü. Bizde magazin mi, şov mu olduğu tartışılır. Sahnelerde müzik icra eden ünlülerin bozuk Türkçeleriyle sunduğu, mahremiyete giren, tuhaf diyalogların kurulduğu, hizipleşmelerden hatta dövüşmelerden ibaret programlar yapılıyor. Alternatif program sunulmadığı, denetim ve oto denetimin sağlıklı işlemediği sürece de o programlar cazip olacak.