kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ELVAN DEMİRKAN

Aşk, para ve güç üzerine...

İnsanoğlunun tarih boyunca uğruna her türlü kavgayı verdiği 2 soru var; 'Ne kadar çok seviliyorum?' ve 'Güç kimde?' Bunun dışında her şeyi idare edebiliyoruz ama sevgi arayışı ve kontrol ihtiyacımızla, ilişkilerimizde duygusal tatmini bulmakta güçlük çekiyoruz. Aşk zaten kompleks. Bir de işin içine güç ve para girince durum daha da karışıyor. Bazı kadınlar, kendi öz değerlerini beraber oldukları erkeğin net değerinde bulmaya çalışırlar ve kendilerinden yaşça büyük ve zengin erkeklerle birlikteliği tercih ederler. Başarı, güç ve hırs bir erkeği birçok kadının gözünde çekici yapar. Böyle bir erkeğin vizyonu, hayalleri ve banka hesabı vardır. Güvence, güç ve mevki sağlayacak birisine aşık olmak (ya da olduğunuzu düşünmek) işten bile değil. Bu tip ilişkilerde erkeğin rolü, kadını güç ve paraya boğmak.

SEVGİLERİ SAHTE!
Bütün gününü güzellik ve spor salonlarında, alışverişte geçiren kadının rolü ise; (Harvey Nichols ve Nişantaşı'nda örnekleri bulunur) seksin yanında, çevreye o erkeğin (yaşına rağmen), genç ve güzel bir kadın tarafından arzulanacak kadar güçlü olduğunu göstermektir. Ama sevgi gerçek mi? Bu tip ilişkilerin aşk hikayesinin başlangıcı çok sıradan. O benim yuvarlak popom ve topuklu ayakkabılarla görüntümü sevdi, ben de onun Ferrari'sini... Bu tip ilişkiler çabuk eskiyor. Bir okurum şöyle diyor: "Evlendiğimde elime sunulan imkanlar başımı döndürmüştü. Şoförler, hizmetçiler... Yalnız kalabildiğimiz zamanların sayısı çok azdı. Bir süre sonra yalnızlığımdan boğuldum. İşine benden daha çok değer veriyordu.Tercihim parayken değiştim..." Vitrin eşleri tercih eden başarılı erkeklerin yanında, eğitim ve kariyeri kendininkine denk kadınları tercih eden erkeklerin sayısı gittikçe artıyor. Erkeğin başarı, kadının da seks objesi olarak görüldüğü dönem artık sona erdi. Hırslı, zeki ve güçlü kadınlardan hoşlanan erkekler, bu tip kadınlarla beraberliklerini dünyaya göstermek istiyor. Güç en büyük afrodizyak.

HANGİSİ DAHA SEKSİ

Amerikan 'match.com' sitesinin yaptığı ankete göre; evliliği düşünen erkeklerin yüzde 62'si kariyer sahibi kadınları eş olarak tercih ederken, kadınların yüzde 74'ü erkeklerin güçlü kadınlardan çekindiklerini düşünüyor. Yani başarılı kadın sahip oldukları değeri ilişkide yükümlülük olarak görüyor. Bu güven açığı, 'başarılı kadın yalnız kadındır' düşüncesinin ağır bastığı bir toplumda yetişmemizden kaynaklanabilir. Belki erkekler, güçlü kadınlardan düşündüklerinden daha çok çekiniyorlar. Geçenlerde 'başarılı kadın seksi midir?' konulu yazım kadınlar arasında gündem yarattı. Başarılı erkeklerin de bu konudaki dürüst görüşlerini merak ediyorum. Vitrin kadınlar mı, yoksa kariyer sahibi kadınlar mı onlar için daha seksi?