kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vergi gelirleri düştü, denetim iki katına çıkıyor

Yeni Haber
Maliye Bakanlığı, vergi gelirlerindeki büyük düşüş nedeniyle denetim elemanlarının sayısını ülke genelinde iki kata çıkarma kararı aldı. Bayramda eğlence mekânları ve şekercileri yoğun denetime tutacak olan Bakanlık, bayram sonrasında tüm sahalarda iki kat denetim yapacak.

174 milyar YTL'lik öngörüye karşın 168 milyar YTL vergi gelirinde kalan Maliye, vergi denetimlerinde yeni dönem başlatıyor. Ülke genelindeki tüm vergi birimlerinde çalışan saha elemanlarını iki katına çıkarma kararı alan Maliye, vergi daireleri içinde kaydırma yapacak. İçerde çalışan bazı elemanları da sahaya çıkaracak olan Maliye, böylece vergi denetimi yaptığı işyerlerinin sayısını da ikiye katlayacak.

ÖNCE BAYRAM MESAİSİ

Vergi denetimlerinin yoğunlaştırılması çalışması kapsamında ilk hedef Ramazan Bayramı olacak. Bayramda çalışacak olan vergi denetmenleri eğlence yerleri, oteller, restoranlar, şeker ve çikolatacılara ağırlık verecek.

Bayram sonrasında ise büyük vergi denetimi başlayacak. Bu denetim için risk analizi çalışması başlatan Maliye, vergi kaçağının yoğun olduğu sektörleri öne alarak denetim yapacak.

(ANKA)