kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oyun sistemimizden taviz vermeyeceğiz

Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray derbisinde daha önceki haftalardaki oyun sistemlerinden taviz vermeyeceklerini ve sahaya 3 puan için çıkacaklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günü çok önemli rakipleri olan Galatasaray ile karşılaşacaklarını belirterek, ''Kazanırsak, onların üstüne çıkacağız. Lider olacağız diyemiyorum, çünkü Sivasspor'un durumu var. Onlar da çok iyi bir çıkış yakaladılar. Bülent Uygun ve öğrencilerini tebrik ediyorum'' diye konuştu.Cisse'nin kırmızı kart cezası, Ricardinho'nun ise sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyeceğini kaydeden Sağlam, Rüştü'nün sakatlığının sürdüğünü ancak hafta sonuna yetişme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

FELDKAMP'TAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp'a saygı duyduğunu ve değer verdiğini vurgulayan Sağlam, ''Feldkamp ile Beşiktaş'ta futbolcuyken, antrenör-futbolcu ilişkimiz vardı. Kendisinden çok şey öğrendim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Buralarda olduysak, bunda onun da emeği var'' diye konuştu.
Sağlam, derbide Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Lincoln'e özel önlem alıp almayacağı sorusuna, ''Lincoln için özel bir önlem almayacağım'' diye cevap verdi.

DERBİNİN SEYİRCİSİZ OYNANMASI

Sağlam, Galatasaray derbisinin seyircisiz oynanmasının stattaki ambiansı olumsuz etkileyeceğini belirterek, ''Ama iki takımın ortaya koyacağı güzellikler, belki bu olumsuzluğu ortadan kaldıracaktır. Karşılaşmanın fair play içinde geçeceğine inanıyorum. Keşke derbi seyircili oynansa ve sahaya yansıtacağımız güzelliği Galatasaray taraftarları da seyretseydi'' dedi.

Sezonun ilk derbisinde güzel futbolun yanı sıra taraftarlarına 3 puan hediye etmeye çalışacaklarını anlatan Sağlam, ''Galatasaray da iyi bir takım. Bu karşılaşmanın çekişmeli ve heyecanlı geçeceğine inanıyorum. Televizyon başından izleyenlerin de büyük zevk alacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Karşılaşmanın gollü geçip geçmeyeceği sorusuna ise Sağlam, ''İnşallah gollü bir karşılaşma olur ama kazanan biz oluruz'' diye yanıt verdi.Karşılaşmayı kazanmaları ya da kazanmamaları durumunda ligde oluşacak tabloyla ilgili bir soru üzerine de Sağlam, ''Biz istersek, oyuncularımız gerçek güçlerini sahaya yansıtırsa kazanırız. Kazanırsak, Galatasaray'ın önüne geçeceğiz. Fenerbahçe de puan farkının azalması için bizim kazanmamazı ister. Kaybedersek puan farkı 5'e çıkar'' dedi.

LİDER FUTBOLCU EKSİKLİĞİ

Ertuğrul Sağlam, takımın lider sayılabilecek futbolcularından Cisse ve Ricardinho'nun derbi maçta oynamamasının kendileri için sıkıntı yaratıp yaratmayacağı sorusu ve Beşiktaş'ta lider futbolcu sıkıntısı yaşandığıyla ilgili yorumların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Bugün futbolumuzda lider futbolcu eksikliği tüm takımlarda ön plana çıkıyor. Takımlarda sadece birer lider olması taraftarı değilim. Bütün futbolcuların hep beraber bu görevi yapmasını istiyorum. Bir futbolcu çıkacak ağabeylik yapacak diye bir şey yok. Her futbolcu bu sorumluluğu alacak. Bizde Cisse ve Ricardinho yoksa, Delgado var, Koray var.''

KADRO İSTİKRARI

Kadroda henüz bir istikrar oluşturamadığı yönünde eleştiriler bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Sağlam, ''İlk 11'i belli edip 7-8 maç devam edebilme şansım yok. Özellikle bu değişimi yapıyoruz ki yoğun dönemde zafiyete uğrayan oyuncularımızı dinlendirelim. Yoksa 30 gün içinde 11 futbolcuyla devam edebilirdim. Ama 3-4 maç sonra bazı oyuncular değişiklik ihtiyacı hissedebiliyor'' şeklinde konuştu.

Eleştirilerin kendisini yıpratıp yıpratmadığı sorusuna Sağlam, ''Bu tip eleştiriler beni yıpratmıyor. Futbolun içinde her zaman eleştiriler olacaktır. Ama eleştiri insanı başarıya taşısın, bir şeyler öğretsin. Maksatlı eleştiriler olmasın. Birisi eleştiri yapıyorsa o eleştiriden bir şeyler öğreneyim'' diye konuştu.

Sağlam, verdiği bir röportajda, ''Allah buradan beni geri göndermeyecektir'' dediğinin hatırlatılması üzerine de, şunları kaydetti:''Şunu söylemek istedim. Hiçbir iş Allah'ın isteği olmadan gerçekleşmez. 3 yılda biz buraya çalışarak, futbol adına doğruları yansıtarak geldik. Ben yaptığım doğrularla buraya geldim. Herkesten fazla çalıştığıma inanıyorum. Başarılı olacak şartları biraraya getirdik. Allah çalışmayana bir şey verir mi ? Çok fazla bu olayı deşmemek lazım.''

HEDEFLER


Ertuğrul Sağlam, sezon başında öncelikli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'ne kalmak olduğunu, bunu da başardıklarını hatırlatarak, ''İlk hedefimizi gerçekleştirdik. Gönül isterdi ki iyi başlangıç yapalım. Ama önümüzde evimizde oynayacağımız 2 maç var. Telafi edebiliriz.Önemli diğer hedefimiz ise Türkiye Ligi'dir. Lige iyi başlangıç yapmak önemliydi. Bugün Galatasaray'ın 2 puan gerisindeyiz. Kötü olmayan bir durumdayız. Daha iyi olabilirdi ama yoğun geçen dönem ve ligin kalitesini hesaba katarsak aldığımız puan fena değil'' şeklinde konuştu.

GERETS'İ ÇOK SEVİYORUM


Galatasaray'ın eski teknik direktörü Erik Gerets'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Marsilya'nın başına geldiğinin hatırlatılması üzerine Sağlam, ''Gerets'i çok seviyorum. Sıcak diyaloglarımız oldu. Oynayacağımız ikinci karşılaşma hariç inşallah başarılı olur'' diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, Denizlispor maçında ilk yarıda oyundan alınan İbrahim Kaş'ın oyundan çıkarken elini sıkmadığı iddialarına ise, ''Hayır çıkan oyuncunun elini sıktım. İbrahim ile en ufak bir problem yaşamadım'' dedi.

Bobo'nun çift santrfor oynamanın kendisi için iyi olduğunu söylediğinin belirtilmesinin ardından da Sağlam, ''Oyuncularımızın bu tür fikirlerine saygı duyuyoruz. Sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz ve fikirlerini alıyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.Bu arada Ertuğrul Sağlam'ın annesinin bugün Memorial Hastanesi'nde kalp ameliyatı geçirdiği öğrenildi. Sağlam, annesinin durumunun iyi olduğunu söyledi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 6 5 1 0 15 2 16
2 Sivas 6 5 0 1 10 2 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 7 3 14
Tümünü göster...
4 Kayseri 6 3 2 1 12 7 11
5 Ankaragücü 6 3 2 1 8 6 11
6 Trabzon 6 2 3 1 9 6 9
7 Gaziantep 6 3 0 3 9 9 9
8 Fenerbahçe 6 2 3 1 6 6 9
9 İ.B.B. Spor 6 3 0 3 6 6 9
10 V.Manisa 6 2 2 2 10 10 8
11 Bursa 6 1 3 2 5 5 6
12 Kasımpaşa 6 2 0 4 5 8 6
13 Denizli 6 1 2 3 9 11 5
14 G.Birliği 6 1 2 3 7 10 5
15 G.B. Oftaş 6 1 1 4 4 8 4
16 Konya 6 0 4 2 5 12 4
17 Ç.Rize 6 1 1 4 5 15 4
18 Ankaraspor 6 0 2 4 5 11 2
Haftanın Maçları
6. Hafta
 V.Manisa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 1  
  İ.B.B. Spor 0  
 Beşiktaş 3  
  Denizli 2  
 Konya 1  
  G.Birliği 1  
 Kayseri 3  
  Ankaraspor 1  
 Kasımpaşa 0  
  Galatasaray 1  
 Bursa 1  
  Fenerbahçe 1  
 Ç.Rize 0  
  Sivas 2  
 G.B. Oftaş 1  
  Gaziantep 2  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe Ankaragücü Cuma 20:30  
 G.B. Oftaş Ç.Rize Cumartesi 20:30  
 Galatasaray Beşiktaş Cumartesi 20:30  
 Denizli Kayseri Pazar 17:00  
 Gaziantep Ankaraspor Pazar 20:30  
 Sivas Bursa Pazar 20:30  
 G.Birliği Kasımpaşa Pazar 20:30  
 Trabzon Konya Pazar 20:30  
 İ.B.B. Spor V.Manisa Pazar 20:30