kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsada %2.56'lık yükseliş

Yeni Haber
İç gündemdeki sakinlik nedeniyle tamamen dış piyasalara odaklanan borsada, yabancıların da desteğiyle alıcılı bir gün yaşandı ve İMKB Ulusal 100 Endeksi yüzde 2.56 yükselerek günü 54,245.83 puandan kapattı.

İşlem hacmi ise bugün yüzde 20.5 artarak dünkü 1.8 milyar YTL'lik seviyesinden 2.17 milyar YTL'ye yükseldi.

İnfo Yatırım'dan Aslıhan Balaban, "Seans sabahtan alıcılı başladı. Gün boyunca Avrupa borsalarına paralel bir seyir izledi. Ancak bir taraftan da ABD'de açıklanacak dayanıklı tüketim malları siparişi verisi bekleniyordu. Verinin beklentilerden daha kötü gelmesi, Fed'in yeni bir faiz indirimine gideceğine yönelik beklentileri güçlendirdi. Bu nedenle hem yerli hem de yabancı yatırımcı alım yaparak endeksi yukarı taşıdı" dedi.

ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin Ağustos ayında yüzde 4.9 gerileyerek yedi ayın en hızlı düşüşünü gördüğü açıklandı. Reuters'ın anketine katılan ekonomistler ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı dayanıklı mal siparişlerinin Ağustos'ta yüzde 3.1 gerilemesini bekliyorlardı.

Temmuz'da yüzde 6 yükselen dayanıklı mal siparişleri, yüzde 6.1'e revize edildi.Beklentilerden daha fazla düşen verinin açıklanmasının ardından ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Öte yandan Avrupa borsalarındaki toparlanma da İMKB'ye olumlu yansıdı.

REUTERS