kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ

Bekir Coşkun ile Milli Görüş'çülerin ortak noktası

AKP'ye oy verenleri ' bilinçsiz vatandaş' ilan eden Hürriyet yazarı Bekir Coşkun, onlar için ' göbeğini kaşıyan adamlar' demişti.
Aslında AKP'ye oy verenlere bozulan başkaları da var. Dün postadan ' Milli Çözüm' dergisi çıktı. Bu dergide Necmettin Erbakan ve ' Milli Görüş' çizgisinde yazılar, yorumlar yer alıyor.
Benim ilgimi ise derginin kapağı çekti. Hani yaşlılar ya da yürüme engelliler için üretilmiş tekerlekli sandalyeler vardır. Böyle bir sandalye (sanırım motorlu olanlardan) fotoğrafı bulmuşlar. Sandalyenin baş koyma kısmına gözler, burun, ağız, yan tarafına kurma kolu; sırt koyma kısmına ise kırmızı çizgili bir kravat yerleştirmişler bilgisayarda.
Peki bu fotoğrafın altına ne yazmışlar dersiniz? Aynen şöyle: " Kurma kafalı, özgür ve demokrat vatandaş!.. Kim oturursa, onu taşır... "
Bekir Coşkun, 'göbeğini kaşıyan adam' diyordu halka, Milli Görüşçüler ise ' kurma kafalı' diyor...
Niye? Nedeni basit:
Milli Görüş çizgisindeki Saadet Partisi, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 2.34 oy alabildi. 16 milyon küsur kişi AKP'yi desteklerken, Saadet Partisi'ne sadece 820 bin kişi oy verdi.
Milli Görüşçülerin; başta Erbakan olmak üzere, gazetesiyle, dergisiyle AKP'ye veryansın etmesini gayet iyi anlıyorum.
Ancak oy verenlere, yani halka niye hakaret ediyorlar? Sanırım, bir çıkmaza girdiklerinin işareti bu... Nasıl Bekir Coşkun, CHP'den umudunu kesip halka saldırdıysa... Milli Görüşçüler de siyasi geleceklerine taş koyan halka hakaret yağdırıyor.
Eğer bir ' siyasi iyimserlik' içinde olsalardı asla halkı hedef almazlardı.
Bir nokta daha:
1995 seçimlerinde oyları yüzde 21'e kadar çıkan Refah Partisi'nin ' İslamcılığını' analiz eden siyaset bilimciler, "Milli Görüşçüler ile Kemalistler içerik olarak değil ama yöntem olarak aynı" demişlerdi: "İki taraf da belli bir kalıbı halka dayatmaya çalışıyor."
Bekir Coşkun ile Milli Çözüm dergisinin ortak bir noktada buluşmasının altta yatan nedeni bu olsa gerek.