kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İzmir Açık'ta İş Bankası Satranç Ligi'nin ikincisi Tarsus Zeka'nın kuvvetli Türk oyuncusu ve başarılı antrenörü Faruk Keler, ligin bir başka ekibi Antalya Çallıspor'un birinci masası Gürcü üyükusta Shanava'nın Aa4 hamlesinden sonra 34. -+Kb1 oynadı. Şimdi siyah hemen taş geri kalıp oyunu kaybetmemek için 34...Fc6 35. Kb4 Kb4ile vezirini vermeyi tercih etti. Yine de siyah oyunu kurtaramadı. Keler, birçok genç yetenek ile beraber çalışmış genç satranççılarımızdan.

Haberler

İLİŞKİLİ HABERLER
Haberler
İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen 6. İzmir Uluslararası Açık Turnuvası 18 Eylül'de sona erecek. İki büyükusta Mikhail Gurevich ve Suat Atalık, geçtiğimiz haftalarda büyükusta normu alan uluslararası usta Yakup Erturan, Zehra Topel, Selim Çıtak'ın da aralarında olduğu 103 oyuncu turnuvada oynuyor.

2007 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası 13- 24 Eylül arasında Hırvatistan'ın Sibenik (Şibenik) kentinde düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl Herceg Novi'de yapılan turnuvada 16 yaş altı bayanlarda Kübra Öztürk, Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Kırıkkale, Hasandede'de düzenlenen turnuvada Muhittin Büker birinci, Maksat Piriyev ikinci oldu. Emrah Acuner, İlhan Can ve Ege Köksal beş puanla üçüncülüğü paylaştı.

Çin, Birleşik Krallık ile yaptığı maçı 28-20 kazandı. Çin, bütün sporlarda olduğu gibi satrançta da büyük bir atılım içerisinde. Bayanlarda dünyanın açık ara en güçlü ülkesi, ama artık erkeklerde de iddialılar.
Haberin fotoğrafları