kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ

Bu kadarı gülünçlük ötesi

Diğer bir TV programıyla devam edelim... Yavuz Baydar'ın yönettiği ' Rota'nın konukları, yaptıkları araştırmalarla gündeme gelen Ali Çarkoğlu (Sabancı Üniversitesi) ve Yılmaz Esmer'di (Bahçeşehir Üniversitesi).
Bir de yazar Mustafa Akyol ... ( 13 Eylül, Samanyolu )
24 Temmuz'daki ' Neden' programında, 2007 başında AKP'nin oyunu yüzde 46 olarak saptadıklarını... Ancak bunu kamuoyundan gizlediklerini ağzından kaçıran Yılmaz Esmer... Bir ifşaatta daha bulundu:
"Türkiye'de muhafazakarlaşma artmıyor... Hatta türbanlı oranında 2-3 puanlık azalma var. " (Esmer, bu 2-3 puanlık azalmayı istatistiksel açıdan anlamlı bulmuyormuş.)
Ya tersi çıksaydı? Yani türbanlı oranı 2-3 puan artmış olsaydı?
Hiç kuşkunuz olmasın, o 2-3 puanı davul zurnayla kamuoyuyla paylaşırlardı.
Ancak şu anki durum "teorilerine" uymadığı için sessizce geçiştiriyorlar.
Çünkü teorileri şöyle diyor: " Beş yıldır iktidarda AKP gibi bir ' İslamcı' parti olduğuna... Ve bu partinin oyları yükseldiğine göre... Muhafazakarlık ve türbanlı oranı da artmış olsa gerek."
Evet, teorileri öyle diyor ama gerçek bu değil! Gerçeği değiştiremeyeceklerine göre, teoriyi gözden geçirmeleri gerekiyor. Ancak " kişisel " olarak AKP'ye ve türbanlılara karşı (hatta düşman!) oldukları için bunu yapamıyorlar.
Halbuki muhafazakarlık ve türban artsa, önce " Teorimiz doğrulandı " diye zil çalıp oynayacak, ardından da " İşte şeriatın ayak sesleri, hemen tedbir alınsın " diyecekler.
Programda, Yılmaz Esmer'in " Bir üniversite öğrencisi peçeyle sınava girerse ve ' inancım gereği yüzümü açamam ' derse, ne yapacaksınız " sözü de gülünçlük ötesiydi doğrusu!
Çocuk mu kandırıyorsunuz?