kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
300 / 300 Spartalı (WHV/Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * * *
Teröre karşı küresel savaş, Amerikan sinemasını da etkiledi. Film, Kral Leonidas ve 300 Spartalı'nın, dev Pers ordusuna karşı ölümüne mücadele ettiği Termopil Savaşı'nı tüm şiddetiyle anlatıyor. Canlı aksiyon ve CGI animasyonun bileşimiyle ekranları kan ve dehşet kaplıyor. Ekstralar iki diskli versiyonda çok daha bol.

Come Early Morning / Gecenin Ardından (D Home)
Film: * * * * / DVD ekstralar: *
Kariyeri bir türlü oturmayan, harcanan yıldızlardan biridir Ashley Judd. Uzun bir aradan sonra bu hoş filmle aramızda. Filmde ilişkiden kaçıp, birer gecelik seksle ve bol alkolle hayatını sürdürürken, geçmişi ve bugünüyle yüzleşme zamanı da gelir. Arkansas kasaba hayatını keskin gözlemlerle anlatan film, kuvvetli bir karakter yelpazesi de sunmakta.

Je M'Appelle Elisabeth / Benim Adım Elisabeth (Video Express)
Film:
* * * / DVD ekstralar: Yok
2. Dünya Savaşı sonrası Fransa... Kırdayız... Karanlıktan, evinin yakınlarındaki perili şatodan ve diğer 'tuhaflıklardan' korkan, anne ve babası boşanmış olan 10 yaşındaki bir kız çocuğu, yaşadıkları konağın ahırında, babasının yönettiği akıl hastanesinden kaçan bir yabancıyla karşılaşır. Küçük kız, tuhaf bir biçimde bu yabancıyı kabullenerek saklar ve korur; sonunda yabancı, pek konuşmasa da en iyi arkadaşı olup çıkar. Olgunlaşmayı ve varoluşu sorgulayan ilginç bir film.

Underworld-Evolution / Karanlıklar Ülkesi-Evrim (Palermo)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * * *
2003 yılında ortalığı sarsan filmin devamında Selene (Kate Beckinsale) daha da seksi ve yırtıcı. Vampirlerle, kurt adamların ebedi mücadelesi devam ederken, 'ölüm ulağı' Selene, tüm kurt adamların babası William'ın hapisten çıkmasını önlemeye çabalar. Araya melez Michael ve yaşlı Corvinus da girince mücadele iyice kızışacaktır. Hem filmi hem de ekstralarıyla göz dolduran bir sunum.

Kristal Cüce 1 (Esen)
Film:
* * * / DVD ekstralar: Yok
DVD, filmleriyle sesini duyurmak isteyen genç kuşaklar için mükemmel bir format. Bu diskte yedi yönetmenin (Ayçe Kartal, Nesimi Yetik, Ümit Olcay, Selcen Ergun, Gökçe Pahlivanoğlu, Müfit Samık ve Emre Ergül) süresi 3-20 dakika arası değişen kısa filmleri yer alıyor. Haftanın her günü birini izlemek mümkün. İlginç bir çalışma; tavsiye edilir.
Haberin fotoğrafları