kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadına gömlek yakışır!

ESRA ÇORUH
31.08.2007
"Alt tarafı beyaz gömlek," deyip geçmeyin. Satın alırken modelinden kumaşına kadar her ayrıntısına dikkat edilmesi gereken beyaz gömlekler, bu yılki sonbahar-kış sezonunda altın dönemini yaşıyor..
1- Beyaz gömlek alırken modeline mi, yoksa kumaşına mı dikkat etmeliyim? (Müge M.-İzmir)

- Kaliteli bir beyaz gömleği benzerlerinden ayıran en önemli fark, modeli ve kumaşıdır. Ayrıca gömleğinizin dar gelip, düğmelerin açılması hoş bir görüntü olmayacağından kumaşının likralı olmasında fayda var. Bunun yanı sıra kesinlikle denemeden gömlek almayın. Koton gömlekler, teri emdiği için polyester karışımlı gömleklere göre daha sağlıklı. Ama şifon ya da ipek gömleklerin, dökümlü oldukları için çok şık durduğunu da eklemekte fayda var. Daha feminen bir hava yakalamak istiyorsanız, gömlek seçerken vücuda oturan, yanlardan darlaşan modelleri deneyebilirsiniz. Ama daha klasik bir tarzınız varsa, aşağıya doğru düz olarak inen daha klasik gömlek modellerini seçebilirsiniz.

2- Beyaz gömleği sadece takım elbiseyle mi giymek lazım, yoksa jeanle de giyebilir miyiz? (Rengin R.-Ankara)

- Takım elbise içine giymeye alışık olduğumuz beyaz gömleği jean ile tamamlamak kadar seksi ve modern bir tarz olamaz. Ayrıca bu kıyafetinizi yüksek topukluların yanı sıra düz babetlerle de tamamlayabilirsiniz. Tarzınız daha klasikse, kumaş pantolonla da beyaz gömlek giyebilirsiniz. Hem gündüz hem de gece kullanabileceğiniz bu ikiliyi aksesuarlarla da zenginleştirmeniz mümkün.

3- Beyaz gömlek giydiğimde sutyenimin görünmesi hoşuma gitmiyor. Bu nedenle çok sevmeme rağmen beyaz gömlek giyemiyorum. Ne önerirsiniz? (Aslı O.-Ankara)

- Beyaz gömlek giydiğinizde, sutyen seçimi önem kazanıyor. Dantelli sutyenler gömleğin içinden çok seksi görünebilir ama iş ortamlarında bu seçim doğru olmaz. Bu nedenle beyaz gömlek giydiğiniz zaman mutlaka ten rengi ya da beyaz olmak üzere, tam kuplu ve dikişsiz sutyenleri tercih etmelisiniz. Bu modeller, gömleğinizin içinden görünse de sizi rahatsız etmeyecektir. Sonbahar-kış sezonu için daha kalın kumaşlardan beyaz gömlekler de seçebilirsiniz. Böylece sutyeniniz görünmez ve siz de rahat edersiniz.