kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erkek teri, parfüm kadar çekici

* Terleme sürecinde ürettiğimiz sıvının bir kısmı su, bir kısmıysa yemeklerde kullandığımız tuzların en önemli bileşeni olan sodyum klorit. Terimizde ayrıca metilfenol isimli kimyasal madde de var.

* Atların terleme biçimleri de insanlarınkine benziyor. Koltuk altlarındaki gözenekler aracılığıyla atlar da tıpkı insanlar gibi terliyor.

* Vücutlarında ter gözenekleri az bulunan hayvanlar daha değişik terliyor. Örneğin köpekler, hızlı hızlı nefes alıp vererek terlerini ağız yoluyla dışarı atıyorlar.

* Sinir ve mide bulantısı teri artırıyor. Teri azaltan baş faktör ise soğuk.

* Şubat ayında The Journal of Neuroscience'da (Nöroloji Dergisi) çıkan bir makaleye göre, insanlar da tıpkı fareler, güveler ve kelebekler gibi karşı cinsin fizyolojisini etkileyen bir koku yayıyor. Erkek terinde bulunan kimyasal bir madde, heteroseksüel kadınlarda stresle bağdaştırılan bir hormon olan kortizol seviyelerini artırıyor. Ortaya çıkan bulgulara göre, erkek terinde bulunan, parfüm ve kolonyalarda da katkı maddesi olarak kullanılan androstadienon, denek kadınların ruhsal durumlarını, seks yapma isteklerini ve beyin faaliyetlerini etkiledi. Ancak aynı araştırmada ortaya çıkan bulgulara göre, parfümlerin tek başlarına karşı cins üzerinde büyük bir etkisi yok.

* Erkeklerin salgıladığı koltuk altı teri, kadınların ruh hallerini düzeltiyor ve seks yapma arzularını tetikliyor.