kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TTK'nın sırtında ek bir yük olduğunu, kurumdan sadece 388 YTL maaş aldığını anlatan Halaçoğlu, istifa etse bile çalışmalarını sürdüreceğini, istifasının gerçekleri değiştirmeyeceğini savundu.

Halaçoğlu kızdı: Bana ne Avşar'ın kökeninden

ANKARA
"Kürtler Türkmen, Kürt Aleviler Ermeni" sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Halaçoğlu, "Ben techirden kurtulmak için kendini Kürt ve Alevi gösteren Ermeniler var dedim" açıklaması yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Halaçoğlu kızdı: Bana ne Avşar'ın kökeninden
Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu, "Kürtler'in Türkmen, Kürt Aleviler'in Ermeni" olduğu şeklindeki sözlerin çarpıtıldığını belirterek, "Techirden kurtulmak için kendini Kürt ve Alevi olarak gösteren Ermeniler var. Kendini Kürt olarak bilen bazı aileler 16. yüzyıl kayıtlarına göre Türkmen olarak görülüyor" dediğini söyledi. Hakkındaki haberlere yanıt vermek için basın toplantısı düzenleyen Halaçoğlu, gazetecilerin Hülya Avşar'ın annesi Emral Avşar'ın, kendilerinin "Kürt kökenli'' olduğu açıklamalarını hatırlatması üzerine kızarak, şöyle dedi: "Kendisi öyle düşünüyorsa öyle düşünür. Hülya Avşar'ın kökeninin ne olduğu beni ilgilendirmez. Avşar olduğunu söylüyor. 24 Oğuz boyundan en büyüğü. Zaten kendisi ne söylüyorsa söylesin, bana ne.''

BELGELERLE KONUŞTU
Basın toplantısına çok sayıda kitap ve dosya ile gelen Halaçoğlu, yargısız infaz yapıldığını öne sürerek, Kayseri'deki konuşmada, Türkiye'de Alevilerin yüzde 99'unun Türkmen olduğunu, 1919'dan sonraki tehcirden kurtulmak isteyen Ermeniler'in Anadolu'da kalmak için kendilerini Kürt Alevi olarak gösterdiğini söylediğini aktardı. Halaçoğlu, sözlerinin "Kürt Aleviler Ermeni dönmesidir" diye çarpıtıldığını öne sürdü. 'Yok oldu' denilen Ermenileri ben buldum" diyen Halaçoğlu, kendi kökenini "Ermeni de olabilirim. Ama Türk'üm, Avşar boyundanım. Soyum Hindistan'daki Kutup Mimarı yapan Muhammed Hallaci'ye dayanır, İran'daki Avşarileri kuranlardandır" diye açıkladı. "Bana ırkçı diyorlar. Herkes kendi kimliğini öğrenme hakkına sahiptir diyen bir insan nasıl ırkçı olabilir" diye soran Halaçoğlu, istifasını isteyen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e üstü örtülü yanıt verdi. Halaçoğlu, "Yarın, beni istifaya davet eden bazı siyasetçiler, haklarında gazetelerde çıkan yalan yanlış haberler karşısında istifa edecekler mi? Veya Türkiye'nin bölücülüğüne gayret eden bazı başkanlara aynı şekilde Meclis'te istifa et diyecekler mi?" dedi.
Haberin fotoğrafları