kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdullah Gül Yargıtay'ın resepsiyonuna eşi Hayrunnisa Gül'le birlikte gidecek.

Yargıtay, Gül'e eşli davetiye gönderiyor

Osman AYDOĞAN ANKARA
Yargıtay, 6 Eylül'deki Adli Yıl açılış resepsiyonu için Gül'e eşli davetiye hazırlıyor. TSK'nın ise 30 Ağustos'daki resepsiyonda nasıl bir tavır alacağı merak konusu..
Yargıtay Başkanlığı, 6 Eylül tarihinde Devlet Konukevi'nde yapılacak olan Adli Yıl açılış resepsiyonu için, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü 'eşli' davet etmeye hazırlanıyor. Yargıtay kaynakları, Yargıtay Başkanı Arslan'ın Cumhurbaşkanı'na ait davetiyeyi 1 Eylül günü vereceğine dikkat çekerek, "Yeni Cumhurbaşkanı davet edilecek. Yeni Cumhurbaşkanının davetiyesi 'eşli' olacak" değerlendirmesini yaptılar. Aynı kaynaklar, Yargıtay'ın hazırladığı tüm davetiyelerin 'eşli' olduğuna dikkat çektiler.

EŞSİZ DAVETİYE GÖNDERİLİYORDU
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 30 Ağustos resepsiyonunda 28 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Abdullah Gül'e eşli davetiye gönderip göndermeyeceği ise merak konusu. Geleneksel olarak TBMM Başkanı, Başkanlık Divanı üyeleri, Başbakan, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, TBMM'de temsil edilen partilerin genel başkanları ile TBMM Milli Savunma Komisyonu'na davetiye gönderen Genelkurmay, son olarak geçen yıl Ankara Gazi Orduevi'ndeki resepsiyonda devletin zirvesine farklı davetiyleler göndermişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e eşlerinin türbanlı olması nedeniyle eşsiz davetiye gönderen Genelkurmay, CHP lideri Deniz Baykal, eski DYP lideri Mehmet Ağar gibi siyasileri ise eşleriyle birlikte davet etmişti.