kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Şişmemek' için mutlaka izleyin!

Amarikalılar'ın en büyük sorunlarınların biri olan obeziteye dikkat çekmek isteyen Morgan Spurlock'un kendisini denek olarak kullandığı belgeseli 'Şişir Beni-Super Size Me' bu akşam ekranda..
Hiçbir şeyden çekmedi Morgan Spurlock, göbeğinden çektiği kadar... Gerçi çok da doğru değil bu, zira tüm dünyada ağzına tıkıştırdığı patates kızartmalarıyla görüntülendiği haliyle tanınan ve 'Şişir Beni-Super Size Me' adlı belgeseliyle hayli patırtı koparan Spurlock göbeğini kendi isteğiyle büyüttü. 30 günlük bir deneye kalkışan ve her gün sadece McDonalds'ta yiyerek vücudunun fastfood hücumu karşısındaki tepkilerini ölçmeye soyunan Spurlock sonuçta ortaya çıkan göbeği ve tepetaklak giden sağlığıyla sinema tarihinin en ilginç işlerinden birine imza attı. Film boyunca üç doktor tarafından (bir kardiolog, bir gastroenterolog ve bir de pratisyen hekim) kontrole tabi tutulan Spurlock ortalama ölçülere sahip bir adam olarak başlar deneyine... İşin en ilginç yanı da, doktorların hiçbirinin, 30 gün sürecek fast-food şöleni sonunda Spurlock'ın ciddi bir sağlık sorunu yaşayacağını öngörememiş olması.

5 GÜNDE 5 KİLO
Günde üç öğün McDonalds'da yemek yiyen ve 5 gün sonunda 5 kilo alan Spurlock 30 günlük deney sonunda çok ciddi sağlık sorunlarıyla yüzyüze kalır. Dünya genelinde 28 milyon dolar hasılat elde eden 2004 yapımı 'Şişir Beni' sinema tarihinin en çok para kazanan 7. belgeseli olarak kayıtlara geçti.
CNBC-e 22.00
Haberin fotoğrafları