kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

En vicdansız yarışma önerileri

Geçen hafta iki yeni program tartışıldı. Biri, Show TV'deki Güzel ve Dahi, diğeri de FOX'taki Hasret Bitiyor. Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve KAGİDER Yönetim Kurulu, kadınları aşağıladığı gerekçesiyle Güzel ve Dahi'nin yayınının durdurulması için RTÜK'e başvuruda bulundular. RTÜK de gelen tepkileri değerlendirerek, programın yapımcısını ve kanalı uyardı. Bu hafta gördüm ki, Güzel ve Dahi'yi biraz "inceltmişler." Bakalım Hasret Bitiyor da "ayardan" geçecek mi? Madem ki, "etik"in ekranda "mini etek" kadar değeri kalmadı, öyleyse yapımcılar için yeni formatlar önereyim de boşuna kafa patlatmasınlar.
KOCAMI KİM AYARTTI? Doğum yaptığı dönemde aldatılan kadının karşısında 8 tane "lohusa avcısı" adayı vardır. Kadın, kocasının verdiği yanıtlarla, sorguladığı kadınların cevaplarından yola çıkarak gerçek "yuva yıkan kadını" bulmaya çalışır. Eğer rol yapan diğer adaylardan biri, kadını ihanet ettiğine inandırırsa hem büyük ödülü hem de kadının kocasını kapar. Yok eğer kadın, doğru ihanetçiyi bulursa hem büyük ödülü kazanır, hem de ihanetçi kadının canlı yayında saçını başını yolma hakkını elde eder.
KAPALI ZARF, AÇIK ÇEK: Devletin yol ihalesine 5 büyük firma katılacaktır. İhale "sözde" kapalı zarf usülüyle yapılacaktır. Ancak ihaleyi kapmak için her türlü hile, desise, Bizans oyunu, rüşvet, adam ayartma, tehdit ve diğer mafyatik yöntemler serbesttir. İhaleyi kazanan hem yol inşaatını yapma hakkını elde edecek, hem de Bayındırlık Bakanlığı'nda İhale Komisyonu Başkanı olacaktır. Zira, tıpkı bankaların sanal alemdeki en azılı hacker'ı bulup, "Sanal Güvenlik Müdürü" yaptıkları gibi, bizim devletimizin de bürokratik kadrolarında "işi bilenlere" ihtiyacı vardır!
SKANDALIN KADAR KONUŞ: Ünlü olmayı kafasına koymuş 5 erkek 5 kız adayda yetenek, star ışığı, vizyon, kültür asla aranmamaktadır. Önemli olan 5 hafta içinde kim daha fazla skandal yaratır, kim onun bununla daha fazla polemiğe girer, kim jüriye ve ünlü sanatçılara daha fazla hakaret eder ve kim cinsel cazibesini kullanıp, medyada kendine daha fazla yer bulursa, yarışmayı o kazanacaktır.
14 NUMARA: Kaderin ağlarına teslim olup, feleğin sillesini yedikten sonra ailesini terk ederek, geneleve düşmüş bir kadının çocukları bulunur. Çocuklar genelevin 14 ayrı odasında ikamet eden 14 fahişe ile yüz yüze konuşarak, hangisinin gerçek... Ne o? Çok mu vicdansızca, çok mu sert buldunuz? Yoksa ekranda izlediklerimiz, bunlardan aşağı mı kalır sanıyorsunuz?
NOT: Bir köşe yazarı arkadaşımız, Hasret Bitiyor hakkında "Bu rezaleti durdurun" diye yazdığım için beni eleştirmiş. "Yasak koymaya ne kadar da meraklıyız" demiş. Arkadaş aynı zamanda televizyonlara program da üretiyor. Yukarıdaki formatları alsın, tepe tepe kullansın! Telif melif istemem...