kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Müdavimleri Kahve'yi anlatıyor

Ferhan İstanbullu "İstanbul'da klasik olmayı becerecek kadar uzun ömürlü üç-beş mekândan biri Bebek Kahve. Her sabah erkenden kahvaltısını burada yapıp işine yollanan, hatta karşı yakadan bile gelen bir sürü kişi tanıyorum. Zaten en güzel zamanı, bence sabahın erken saatleri... Bir de İstanbul'da kar yağdığı günlerde de muhteşem olur. Dokuz yıldır Bebek'te oturuyorum. Kahve benim için çok sevdiğim iki dostum; Deniz Alphan ve Hüyla Ekşigil ile buluştuğum mekân öncelikle. Her buluşmamızda adaçayı içiyorum; yanında da kepekli tost. Ben sormadan konduruyorlar önüme zaten. Herkesinkini de bilirler."
Oya Küçümen "25 yıldır , Bora ile tanıştığımızdan beri de yaklaşık 20 yıldır her gün gelmeye çalışırız Kahve'ye. Uğramazsak, kendimizi kötü hissediyoruz. Kahve'nin bir enerjisi var, herkes birbirini tanıyor. Cumartesi-pazar gelen müşterileri farklıdır buranın. Biz ise hafta içi müşterisiyiz ve sabah da, akşam da her saat geliriz. Bazen bizim için geç saatlere kadar açık tutarlar, beraber kapatırız. Kendini bir yere ait hissetmek güven duygusu verir ya, Kahve de öyle bir yer. Burada başlayıp devam eden arkadaşlıklarımız var. Çalışanlar da arkadaşımız."
Han Tümertekin "İstanbul dışında değilsem, güne orada başlarım. Sabahları çok kararında bir sosyalleşme yaşarken gazete okuyup, notlarımı düzenleyebildiğim, bazen toplantılarıma bile ev sahipliği yapan, nesini çekici bulduğumu çözemediğim ama kendimi hep çay içer bulduğum garip bir ilişki, onunla aramızdaki..."