kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bebek Kahve'nin 'Sabah Kuşları'

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
Yıllar içinde müdavimlerini yaratan Bebek Kahve şu sıralar bir fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapıyor. Mekânın salaşlığına uygun olarak yerleştirilen ve müdavimlerinden oluşan bu fotoğraflar, yine bir kahve müdavimi olan Eren Alphan tarafından çekilmiş..
Bebek Kahve (Son zamanlarda Bebek Ka-ve olarak anılıyor ama biz bu yazıda herkesin bildiği 'kahve'yi kullanacağız) geçtiğimiz haftadan beri bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. 'Bebek Ka-ve 8 buçuk-10 buçuk' adlı sergide, Kahve'nin çok da bilinmeyen sabah müdavimleri, en doğal halleriyle objektiflere yansıyor. Serginin sahibi, kendisi de bir sabah müdavimi sayılabilecek olan Eren Alphan. Alphan, çalışmasının ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: "İş hayatına atıldığımdan beri sabahları Bebek Kahve'ye gitmeye başladı. Orada, diğer gün ve saatlerden farklı bir kitle görmeye başladım. Bu kişiler, iyi işler yaptığını düşündüğüm simalardı ve Kahve'nin asıl müdavimleri de onlardı. Herkes birbirini tanıyor, selamlaşıyordu. Onlar dışında kimse bu saatlerde Bebek Kahve'ye gelmiyor ve bunun mutlaka görülmesi gerekiyor diye düşünerek fotoğraf çekmeye başladım." Alphan kasım ayından beri çektiği binlerce fotoğraftan bazılarını seçerek, Kahve'nin doğallığına tezat oluşturmayacak şekilde bir duvarına asmış. Mekânın salaşlığına ters düşmeyen sergiyi gören "Bebek Kahveliler" ise aile albümlerine bakar gibi bakıyorlarmış fotoğraflara; "Aaa, Han!", "Karin'in de fotoğrafı var" diyerek...
Ahmet Utlu (Gazeteci, gezgin)
Bebek Kahve'ye en erken, sabah yedi buçuk sularında o geliyor. Gazetelerini burada okuyor. Hafta sonu geldiği ise pek nadir.
Ferhan İstanbullu (Gazeteci) İşe gitmeden önce Kahve'ye geliyor. Kaşarlı gözleme yiyor, adaçayı içiyor. Özcan'ın iddiasına göre, dillere destan beyaz saçlarını boyattıktan sonra nedense çay içmeye başlamış!
Karen Arditi (Çevirmen) Aynı zamanda resimle de ilgileniyor. O da Bebek Kahve'nin sabah grubundan.
Eti Çukuril (Araştırma görevlisi) Yaklaşık 25 yıldır Bebek Kahve'ye geliyor. Neredeyse her gün ve mesai saatleri dışında her an orada.
İsmet Berkan (Gazeteci) Her sabah ve genelde köpeğiyle geliyor. Özcan'ın deyimiyle "Diğer gazetecilerin aksine beleşçi değil"; kendi gazetelerini getirip okuyor.
Han Tümertekin (Mimar) Yaklaşık sekiz yıldır Kahve'ye gidiyor. Sabah müdavimleri arasında çok sevilen bir isim. Genellikle simit yiyor.
İpet Altınay (İletişim danışmanı) Kahve'ye sık sık gelip espresso içiyor. Kimseyi rahatsız etmiyor ve rahatsız edilmekten hoşlanmıyor.
Ayşe Arman (Gazeteci) Adaçayı ve ıspanaklı börek vazgeçilmezi. Kocasıyla geldiğinde mönüyü daha geniş tutuyor. Son zamanlarda kızıyla geliyor.
Rıfat Özbek (Tasarımcı) İngiltere'den gelip İstanbul'da bulunduğu süre boyunca sabah saatlerini Kahve'de geçirmeyi tercih ediyor.
Cüneyt Başar (Sanatçı menajeri) Bebek Kahve'ye sabahları işe gitmeden önce uğrayıp gazetesini orada okumayı seviyor.
Elif Şafak (Yazar) Kahve'ye genelde kocasıyla ve bebeğiyle geliyor. Kendi peynirlerini yanında getiriyor ve domates-salatalık sipariş ediyor.
Deniz Alphan (Gazeteci) Yıllardır işe gitmeden önce Kahve'ye gidiyor. Kepekli, beyaz peynirli tost yiyor. Sıcak içmediği için iki çayı aynı anda ısmarlıyor.
Aslı Altan (İşletmeci) Özcan'ın "Çocukluk arkadaşım," dediği Altan, yaklaşık 30 yıldır sabahları Bebek Kahve'ye gidiyor. Genelde adaçayı içiyor.
Özcan Demir Özcan bu kareyle ilgili, "Herkes veresiyeci, 'nasıl kurtarırım?' diye kara kara düşünüyorum," yorumunu yapıyor.
Haberin fotoğrafları