kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YILMAZ ÖZDİL

Moskovantalya...

Antalya'daki otellerde neredeyse hiç Türk olmadığını; ağzına kadar Rus'la dolu olduğunu uzuuuun uzun anlatmaktansa... Kısaca, "seçimi Putin kazanır" dedim, dün.
Biri mesaj atmış...
"Sen ne biçim gazetecisin, turist Ruslar'ın oy hakkı var?" diye soruyor.

E tabii, zekâ seviyesi bu olunca, korkarım, gün gelir hakikaten Putin bile kazanır.
Neyse...
stanbul'dan bindik THY uçağına... Oturduk. Sonra indik. Çünkü bindikten 20 dakika sonra, 1.5 saat rötar olduğunu söyledi pilot... Döndük salona. Vakit geçirmek için bir şeyler içelim dedik. 2 soda, 1 portakal suyu, 25 lira... Ben iddia ediyorum... THY'nin sahibi olacağına, havalimanında büfen olsun, daha kârlı... Homur homur homurdanırken, anons geldi. Gene doluştuk uçağa. Tekerlekler kesildiğinde, rötar 2 saati aşmıştı. Buna da şükür... Apronda deve kesen belediye otobüsçülerine THY'yi emanet edersen, uçtuğuna şükret.
İndik Antalya'ya... Taksi... Girdik otele.
Kapıda bir kız... Üstünde, Antep yöresine ait folklorik bir kıyafet... Hesapta, yerel hoşluk ayarlamışlar ama, Antalya yöresini denk getirememişler anlaşılan.
"Merhaba" dedik.
"Hujgeldınız" dedi.
Yer, Antalya... Kıyafet, Antep... Kız, Rus.
"Eyvah" dedim eşime...
"Galiba biz havadayken, Antalya'yı kökünden Ruslar'a sattılar..."
AKP çünkü bu.
Satar mı, satar.
Şaka bir yana, eskiden sadece resepsiyonda Rus çalışırdı. İpin ucu kaçmış... Garsondan barmene, spor hocasından animatöre, alayı Rus... "Zıbgniev dobırlıçski" falan diye konuşuyorlar kendi aralarında, tek kelime anlamıyorsun... SPA'daki masajcılar zaten Bali'li... Gece gösterisi yapanlar, Çinli, Ukraynalı, Brezilyalı... "İstihdam" yarattığımız Türkler, bahçıvan ve plajda havlu topluyor! 85 derece, güneşin alnı kabağında bi tek bizim garibanlar çalışıyor. Öbürleri klimalı.
Uzatmayayım, attık bavulları...
Doooğru havuza.
Tatiana orada, Natasha orada, Elena orada... Ama, öyle yan gözle falan bakmak yok. Çünkü Boris de orada, İgor da orada... Üstelik, arkadaşlar bildiğin yarma... En ufak tefeği, Mehmet Okur gibi... Yani, günü bittiğinde, "çıkmıyorum ulan odadan" dese, "canın sağolsun abi" demekten başka çare yok.
Gazeteciyiz ya, dayanamadım...
Yakaladım müdürü.
Her ihtimale karşı, sordum önce...
- Birader Türk müsün?
- Türk'üm...
- Hay gözünün yağını yiyim, gel iki laf edelim, Türkçe'yi unutacağız bu gidişle.

Oturduk... Anlattı.
- Bu yaz, vaziyet çok daha vahim...
- Niye?

Devam etti...
- Yabancıya 35 Euro'ya oda veriyoruz. Geçen sene de 35 Euro'ya veriyorduk... Sıfır zam. Zam yaparsan, gelmiyorlar. Lira'ya çevir, 60 lira filan. Türk'e aynı odayı, geçen sene 125 liraya veriyorduk, bu sene 185 liraya veriyoruz. Yani bir Türk, geçen sene 2 katı ödüyordu, bu sene 3 katı ödüyor. Yabancıya zam yapmamak için, kendi vatandaşımızı kazıklıyoruz.
O kadar açık konuştu ki, "resmen keriz yerine konduğum" halde, kendisini affettim. O da, bu iyiniyetim karşılığında, Almanya ve Rusya üzerinden nasıl ucuza rezervasyon yapabileceğimi öğretti... Ödeştik.
Turizm politikamız, işte bu...
Parası olan vatandaşını kazıklayacaksın, paraya ihtiyacı olan vatandaşını da en ağır işlerde çalıştıracaksın... Milletin vergilerini, teşvik olarak dağıtıp, önce dünyanın en lüks tesislerini yapacaksın, sonra da bedavaya yakın fiyatlarla yabancıya sunacaksın.

Bu nedenle diyorum ki, "Antalya'da seçimi Vladimir Putin kazanır, Angela Merkel de 4 milletvekili çıkarır..."
Çıkarmalı!
Çünkü biz devamlı seçim yapıyoruz, haklarımızı savunsunlar diye, tatil bölgelerinden milletvekili çıkarıyoruz da, n'oluyor?
Rus'a yarıyor... Alman'a yarıyor...
Bize gram faydası yok.
O zaman, neden illa milletvekili seçeceğiz diye ısrar ediyoruz ki? Bırakalım, adamlar kimi istiyorsa, onu seçsin, nasıl istiyorsa, öyle yönetsin... Sonuçta, bizim memleketimizde, onların istediği olmuyor mu?

NOT:
Deveciler, dönüşte de 1.5 saat rötar yaptı.