kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarkmış Göğüsler Silikonla Dikleşiyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Memelere silikon takma ameliyatlarını sadece memesini büyütmek isteyenlere mi uyguluyorsunuz? Bu ameliyatı memesi hiç gelişmemiş kadınlara da uyguluyoruz. Yani doğuştan memenin olmadığı hastalara. Ya da memesinde büyüklüğü yeterli olabilir ama ileri derecede sarkma vardır... Bu durumda toplama ile birlikte daha dik bir görüntü için memeyi silikonla destekliyoruz. Doğumdan sonra memesi küçülmüş ve sarkmış kadınlara da; memeyi dikleştirme ve toplama yapıyoruz. Bunun dışında meme kanseri sonucu memenin alınması durumunda da silikon kullanıyoruz.

* Memesini toparlatmak isteyenler hangi operasyonları tercih etmeli? Meme dikleştirme ameliyatları uygulanır. Bu ameliyatlar, meme küçültme ameliyatları ile aynı ameliyatlardır. Sarkmış olan meme, meme başı yukarı doğru kaldırılarak dikleştirilir. Sarkma dışında meme çok büyükse de hem dikleştirme hem de küçültme yapılır.

* Memesi çok büyük olduğu için küçültmek isteyenler ancak belli bir ölçüye kadar mı küçültebilir? Burada hastanın memelerini ne derece küçültmek istediği önemlidir. Hasta istediği ölçüyü doktoruna belirtmelidir. Doktor da hastasının talebini göz önüne alarak küçültmeyi ona göre yapar. Tabii ki her zaman için kendi vücut ölçüsüyle orantılı olmalıdır.