kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'DTP'nin yaptığı sıfır numara milliyetçilik!'

10.06.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
'DTP'nin yaptığı sıfır numara milliyetçilik!'
- Kürtleri temsil eden adaylar seçime bağımsız giriyor, öngörünüz var mı; ne olur sizce?
- Bir defa Kürtler'in parlamentoda temsil edilmesi kesinlikle gerekiyor. Daha doğrusu benim demokrasi anlayışım şu; bir ülkede tüm eğilimlerin bir biçimde parlamentoda temsili, tansiyonu azaltır.

- DTP İstanbul'da Profesör Baskın Oran'ı destekleyecekti ancak son dakika kararıyla İl Başkanı Doğan Erbaş'ı çıkardılar...
- Aldıkları karar, en başta bir sürü insanı heyecanlandıran bir karardı, ortak liste, ortak aday gösterilecek, DTP de bunu destekleyecekti... DTP'nin son anda manevra yapması inanılmaz hayal kırıklığı yarattı ve kesinlikle yanlış. Yine milliyetçilik işbaşında! Neden? Çünkü Baskın Oran Kürt değil! Kana dayalı bir siyaset yapılıyor. Oysa Kürtleri Baskın Oran'dan daha iyi temsil edebilecek bir isim düşünemiyorum.

- Bütün partiler sağa bakıyor, sola bakıyor, merkeze çekiyor kendini, bir sürü hikâye... Fakat kimse Kürt politikasından bahsetmiyor, neden böyle?
- Çünkü sıcak bir sorunumuz var; PKK, Kuzey Irak'taki oluşum... Ordu ve siyasetin bir kanadı; var olan diğer tüm siyasi aktörleri oraya sıkıştırmış durumda... Aksini düşünenler bile dillendiremiyor bunları çünkü seçim sürecindeyiz. Bu iki ayda AKP'ye Kürtlük konusunda herhangi bir cümle ettiremezsiniz! Dün akşam Tayyip Erdoğan 'kabile reisi' dedi, daha önce bunu sarfetmemişti hiç. Bu söylem, seçime kadar giderek de artacaktır... Baskın Oran
Haberin fotoğrafları