kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
14 yaşındaki Tuba, Kıfri'yi çok seviyor.

Obur olduğu için evden atılacak

NESLİHAN TUNÇ
09.06.2007
16 kiloluk obez kedi Kıfri, doymak bilmediği için yeni bir aileye verilecek. Üç yıllık sahibi Mehmet Delioğlu, günde sekiz tabak yemek yiyen kedisinin, aile bütçesini sarstığını söylüyor..
Kıfri üç yaşında, gençliğinin baharında, sevimli bir dişi Rus kedisi. Ancak fazla kilolarıyla başı dertte. Tam 16 kilo... Normal bir kedinin 5-6 kilo olduğu düşünüldüğünde, Kıfri'nin farkını anlayabilirsiniz. Sahibi Mehmet Delioğlu, kedilerinin günde sekiz tabak yemek yediğini, ona yemek yetiştirmekte güçlük çektiklerini söylüyor: "Yediklerini bir görseniz inanamazsınız. Her gün kahvaltıda büyük bir kase süt içiyor. Sonra ara öğün olarak bir tabak kedi maması, öğle yemeğinde üç tabak tavuk yiyor. Kasaptan kemiksiz tavuk eti alıyorum, haşlanmış olarak yiyor. Günde toplam sekiz tabak! En son gece 12'de de yemeğini yedikten sonra yatıp sabaha kadar uyuyor." Orta halli bir yaşantıları olan Delioğlu ailesinin reisi Mehmet Bey, Kıfri'nin günde 3-4 YTL'lik yemek yediğini, bunun da aile bütçelerini sarstığını anlatıyor: "Kıfri'yi çok sevmemize rağmen iyi bir aileye evlatlık vermek istiyoruz. Çünkü çok aşırı yemek yiyor ve bizi maddi anlamda zorlamaya başladı. İyi bir aileye gitmesi bizim için çok önemli. Onu görmeden yapamayız. Ziyaret etmek isteriz."

VERMEYİNCE SALDIRIYOR
"Peki ama bu kadar yemek vermeseniz olmaz mı?" diye sorduğumuz Ali Bey, Kıfri'nin yemek verilmediğinde çok sinirlendiğini ve saldırmaya başladığını söylüyor: "Sabah kalktığımızda hemen yemek vermezsek sinirleniyor. Normalde çok sakin bir kedi olmasına karşın, en hassas olduğu konu yemek. Yemek vermeyince tırnaklarını geçiriveriyor." Kıfri, bu aileye geldiğinde yavruymuş. Ancak yavruyken bile 7 kilo olduğunu söylüyor Mehmet Bey, "Hep kilolu bir kediydi. Geçen yıl kısırlaştırdık. Ardından hızla kilo aldı, 22 kiloya çıktı. Veterineri onu diyete sokmamız gerektiğini söyledi. Biz de günde sekiz tabak yerine, üç tabak yemek verdik. Ama o zaman da çok mutsuz oluyor, kıyamıyoruz." Onu sahiplenmek isterseniz, (0216) 483 22 19 ve (0546) 860 08 09 numaralı telefonlardan arayabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları