kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güzel kadınlı demokrasi.... Bizim evde çizim işlerine Salih bakıyor. O da demokrasiyi genelde güzel bir kadın olarak çiziyor. Haklı da. Demokrasi çok güzel bir değer.

'Erdoğan'ı baş aşçı kendimi tatlı reyonunda görüyorum'

ŞEBNEM AKSON
AKP: Nursuna Memecan (Yayıncı)..
1) Türkiye bugün çok heyecan verici bir gelişme süreci içerisinde. Çok iyi bir yere gidiyor. Gerçi, bundan rahatsız olanlar yok değil. Kişi başına milli gelir 5000 dolar civarına geldi. Yapılan bir araştırmada kişi başına gelirin 3000 dolara kadar olduğu ülkelerde demokrasinin süresi ortalama 18 yıl. Halbuki kişi başına gelirin 6000 doları aştığı ülkelerde demokrasinin riske girme ihtimali 500'de 1'e düşüyor. Yani biz bu eşiğe çok yakınlaşmış durumdayız.
2) Laikliğin yanında, insan hakları, demokrasi gibi özgürlükçü değerlere de kadınların sahip çıkmasını bekliyorum. Aynı mitinglerde Avrupa Birliği ve Amerika karşıtlığını, ülke olarak içimize kapanma isteklerinin de vurgulanmasını yadırgadım.
3) Sosyal hayatta, iş hayatında, akademik hayatta, siyasi hayatta ne kadar çok kadın olursa o kadar sağlıklı ve ileri görüşlü bir toplum olacağımıza inanıyorum. Özellikle de, önümüzdeki bir-iki yıl içinde kadın girişimcilerin sayısında patlama olması için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum.
4) Türkiye'de son senelerde demokrasinin yerleşmesi, ekonomi, sağlık, özürlüler, kadın konuları alanlarında reform niteliğinde icraatlar yapıldı. Bütün bu değişimlerin yararlarının kamuoyuna anlatılması, halkımız tarafından benimsenip fayda alınması konusunda yapılacak daha birçok iş olduğunu düşünüyorum. Liderler seviyesinde Türkiye'nin atılımları, önemi çok iyi anlatılmış ve anlaşılmış durumda. Bütün bu çabaların hem içeride hem dışarıda kamuoyuna yönelik olarak daha yoğun ve programlı bir şekilde yapılmasında katkılarım olabileceğini düşünüyorum.
5) Ben AK Parti liderleri ile kurulduğundan bu yana tanışıyorum. Halkın içinden gelen insanlar olarak insanları dinlediklerini, anlamaya çalıştıklarını, farklı fikirlere, farklı insanlara, farklı bakış açılarına saygı duyduklarını izledim. Bunlar bende AK Parti liderlerine karşı saygı ve güven uyandırdı. Ben parti liderimi baş aşçı, kendimi de tatlı departmanında görüyorum.
Haberin fotoğrafları