kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Avrupa Müzik Şirketi’nin sahibi Cengiz Erdem

Köse sanatçılara hileli anlaşmalar imzalatıyor!

ÖZLEM AVCI - MAGAZİN
Avrupa Müzik Şirketi'nin sahibi Cengiz Erdem, müzik sektörüne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdem, Erol Köse'nin kötü bir prodüktör olduğunu söyledi..
Nazan Öncel, Yalın, Rober Hatemo ve İsmail YK gibi albümleriyle başarılı satış grafiği yakalayan ünlü sanatçıları bünyesinde bulunduran Avrupa Müzik Şirketi'nin sahibi Cengiz Erdem, müzik sektörünün bilinmeyen yönlerini anlattı. Erdem, ünlü prodüktör Erol Köse hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köse'nin hayali plakçı olduğunu söyleyen Erdem şöyle konuştu: "Başka şirketlerle mukaveleli sanatçılarla hileli yoldan anlaşmalar imzalıyor. Büyük transfer ücretleri ödüyor. Bunu bize, Alişan ve Yıldız Tilbe de yaptı. Ve bu sanatçılar, benimle mahkemelik... Bu sanatçılara sözleşmeler imzalatarak, onları kandırıyor."

HAYALİ PLAKÇI


* Avrupa Müzik 2000 yılında kuruldu. İlk sanatçımız Bülent Ersoy'du. Sonrasında zamanla Yıldız Tilbe, Teoman, Seda Sayan ve Muazzez Ersoy, İzel, Kibariye, Rober Hatemo, Kargo, Nazan Öncel ve Yalın da bünyemize katıldı. Her dönemde değişik stratejiler uyguladık. Başarımızın sırrı bu. 2004 yılında İsmail YK'yı çıkardık. Çok iyi bir çıkış yaptı ve milyon satan sanatçımız oldu.

* Erol Köse bence kötü bir prodüktör, ben ona prodüktör diyemiyorum. Onun gibi cambazlık yapan ikinci bir yapımcı daha yoktur. Şovmenlik yapıyor. Devlete bu kadar borcu var. 'Param yok' deyip; Kutsi, Alişan ve Hande Yener gibi daha pek çok sanatçının albümünü yaptığını söylüyor. Bütün kliplerin ve kasetlerin altına Erol Köse yazıyor. Şirketlerin sahibi değilse, neden kliplerin altına adını yazıyor. Paravan şirketlerle müzik yapımcılığı yapıyor.

* Erol Köse onun bunun sanatçılarına saldırıyor. Başka şirketlerin mukaveleli sanatçılarıyla hileli yoldan anlaşmalar imzalıyor. Büyük transfer ücretleri ödüyor. Bunu bize, Alişan ve Yıldız Tilbe de yaptı. Ve bu sanatçılar, benimle mahkemelik... Bu sanatçılara sözleşmeler imzalatarak, onları kandırıyor. Bu insanlara artık ne gibi sözler veriyor hiç bilmiyorum. Sonra da bu sanatçıların yıldızlarını söndürüyor. Alişan'ı ben nerelere getirdim, son çıkardığı kaset çok kötü. Alişan, bunun sonuçlarını gelecek yıl görecek. 10-20 binlik satışlarla konserlere gidemezsiniz. Ayrıca benim gibi Şahin Özer'in Tuğba Ekinci ile yaşadıklarını herkes biliyor. Adı müzik yapımcısı ama hayali plakçı... Kağıt üzerinde hiç bir adı yok. Resmi bir şeyi olamaz! Bu paraları nereden kazanıyor! Nasıl albüm yapıyor. Şirket onun değil.

POLEMİK GEREKSİZ

* Şirketimizin temel kuralı olarak sanatçılarımızın sadece kendi işlerini yapmalarını ve polemiklerden uzak durmalarını tercih ediyoruz. Bu binaya giren sanatçı işine bakar. Biz sanatçının sadece albümü ile ilgileniyoruz. Yani menajerliği ile ilgilenmiyoruz. Albüm ne kadar başarılı olursa, özel hayatı da o kadar iyi gider ve konserleri olur. Rober Hatemo, sabırla bekledi. 3 sene evinde oturdu. Çok az konsere gitti. Ama iyi bir çıkış yaptı.

* İsmail YK'nın başarısının altında samimiyeti yatıyor. 'Bombabomba.com' diye bir şarkısı var. O şarkı yazılırken aynı zamanda internet sitesi de kuruldu. Ve şarkıyı daha albüm çıkmadan katıldığı İbo Show'da söyledi. Aynı anda 250 bin kişi siteyi ziyaret etti.

* İbrahim Tatlıses bir duayen. Çok ciddi bir kaset satışı var. Çok ciddiye almıyor, ciddiye alsa çok daha iyi satış yapar. Yılların sanatçısı olmasından dolayı gençlerin önünü açıyor. Bu duayeni eleştirenlerin kendi kaset satışlarına bakmalarını öneririm.
Haberin fotoğrafları