kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Havhavlar ve miyavlar yayında

NESLİHAN TUNÇ
Kedi ve köpeklerin de artık bir radyo programı var. Açık Radyo'da yeni yayınlanmaya başlayan programda, dostlarımızla ilgili her konuya yer veriliyor..
Hem evdeki hem de sokaktaki kedi ve köpeklerin sorunları artık yepyeni bir platformda ele alınıyor. www.miyavlar.com editörü Elif Soyer ve www.kopekistan.com editörü Esrin Keşci bu kez, iki ve dört ayaklı dostların programı Yayındaki Kedi Köpek ile çıkıyor hayvanseverlerin karşısına. Program her perşembe saat 10.30'da, 94.9 Açık Radyo'da yayınlanıyor. Yedi yıldır internette kedi ve köpek sitesi yapan Elif Soyer (konuşan kedi) ve Esrin Keşci (it çobanı), deneyimlerini ve bildiklerini bu programda dinleyicilere aktarıyor. Kedilerimiz, köpeklerimiz ve sokak hayvanları ile ilgili çok çeşitli konuların ele alındığı programda, uzman konuklar da misafir ediliyor. Program öncesinde sormak istediğiniz soruları www.miyavlar.com/forum veya www.kopekistan.com/forum adresine gönderebiliyorsunuz. Programın sunucularından Elif Soyer, yedi yıllık internet serüvenlerinden sonra farklı bir yayın organında da yer almak istediklerini söylüyor: "Uzun zamandır böyle bir program yapmayı planlıyorduk. Açık Radyo'ya geçen yayın döneminde başvurmuştuk. Fakat yayın akışları doluydu. Bu döneme kaldık. Programımız 3 Mayıs'ta başladı. Herkes internete giremeyebilir. Bir de bunun yayın ayağını deneyelim, sesimizi oradan da duyuralım istedik." Soyer, sadece evde yaşayan kedi ve köpekler değil sokaktaki sahipsiz hayvanların sorunlarına da değinilen programa, veterinerlerin yanı sıra barınaklarla ilgilenen hayvanseverler, sivil toplum örgütlerinden aktif isimler, konuyla ilgili resmi makamların ilgilileri, kedi köpek sahibi ünlüler veya ilginç hikayeleri olan insanların konuk edileceğini söylüyor. İnternet siteleri aracılığıyla büyük bir kitleye ulaştıklarını anlatıyor Elif Soyer. Bir yıl önce kurulan miyavlar.com'un üye sayısının 8 bini geçtiğini ekliyor: "Dolayısıyla aslında hayvanseverler çok büyük bir kitle. Açık Radyo'da ilk defa böyle bir program yapılıyor. Daha önce TRT'de kedi-köpek üzerine program yapan arkadaşlar vardı ama başka radyolarda var mı bilmiyorum. Arabesk müziklerden fazla fırsat kalmıyor zaten."

DENEYİMLERİNİ ANLATIYORLAR
Yayındaki Kedi Köpek, öncelikle insanları hayvanlar konusunda bilinçlendirme amacını güden bir program olarak öne çıkıyor. Elif Soyer sadece eğlenceli bir program yapmak yerine bilgilendirici, eğitici bilgiler vermeyi tercih ettiklerini belirtiyor: "En azından kendi deneyimlerimizi aktarmak, insanlara uyarılarda bulunmak istedik. Bunlar çok küçük noktalar. En basitinden yazın balkon ve pencerelere sineklik takmak bile aslında kedi hayatını kurtaran bir şey. Mesela benim kedim, kuş avlamaya kalkarken balkondan düştü. Kurtaramadık. Bu tür püf noktalarını insanlara aktarmak istiyoruz. Bir de elimizde hazır böyle bir fırsat varken ilgili insanları çağırıp bilgileri onlardan almak istiyoruz." Soyer, programın yeni olmasına karşın yoğun ilgi gördüğünü söylüyor.