kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Durgun, Nokta'nın bazı haberleri içine sinmese de yazıişlerine hiç karışmamış.

'Demokrasi için Nokta'nın isim hakkını bağışlayacağım'

İLKNUR K. AKMAN
Geçtiğimiz hafta askeri mahkeme kararıyla aranan ve bilgisayarlarına el konulan Nokta dergisi, bu olayın ardından kapatıldı. Derginin, daha önce medya önüne hiç çıkmayan patronu Ayhan Durgun, ilk kez konuştu: "Nokta'yı kapatmam için asla baskı yapılmadı ama kendime 'Dur' dedim"..
- Herkesin kafasında aynı soru var: Nokta'nın sahibi kimdir, necidir? Sahi siz kimsiniz?
- Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi ve mastırımı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yaptım. 10 yıl süreyle Maliye Bakanlığı'nda merkez denetim elemanlığı yaptım, sonra istifa ettim. Özel bir kuruluşta iki yıl genel koordinatör olarak çalıştım, oradan da sıkılıp ayrıldım.

- Maliye Bakanlığı'ndaki görevinizden ayrılmanızın nedeni de sadece sıkılmış olmanız mıydı?
- Motivasyonumun bittiğini düşünmüştüm orada. Enerjimi farklı bir yerde kullanmak istedim. Sonra şimdiki ortağım Hayrullah Doğan Bey'le Prestij isimli, yeminli mali müşavirlik şirketimizi kurduk. 10 yıldır da bu işe devam ediyoruz. Bu arada Kadir Has Üniversitesi'nde doktora çalışmalarım devam ediyor. Gerçi Nokta'yla beraber ara vermiştim ama tamamlayacağım.

- Sizin dışa dönük ve çok sosyal biri olduğunuz da söyleniyor...
- Öyleyim, örneğin futbol benim için bir tutku. Uzun yıllar futbol oynadım, sonra üçüncü ligden ikinci lige çıktığı dönemde Ispartaspor'un ikinci başkanlığını yaptım. Geçtiğimiz yıl da Karşıyaka Spor Kulübü'nün As Başkanı'ydım. Futbol Federasyonu'nun denetiminde bulundum. Şu an Fenerbahçe Kulübü'nde kongre üyesiyim, Fenerbahçeliyim! Bunun dışında Alternatif Kamp adlı Engelliler Derneği'nin kurucusuyum.

- Bir de yarış atlarınız var, öyle değil mi? Atlara olan bu ilginiz nereden?
- Hayvanlara ve insanlara karşı olan aşırı zaafımdan sanırım. Bir arkadaşımın vasıtasıyla almıştık ilk atımızı, adını da 'Yeminli' koymuştuk. O Yeminli bizim kanımızı zehirledi. Sonunda bir çiftlik kuracak boyuta taşıdık işi. Şimdi yarış atlarını kendimiz yetiştiriyoruz.

- Görünen o ki tutkuların adamısınız. Futbol kulübü başkanlığı, yarış atları...
- Kesinlikle. Ben Akrep burcuyum, üstelik yükselenim de Akrep!

- Peki neden siyasi bir dergi çıkarmak istediniz?
- Ben özel radyolar çıktığında evden radyo yayını yapabilmenin hayalini kuruyordum. "Haber içerikli bir yayın yapsam," diye... Star bünyesinde bir denetim görevimiz vardı. Bu denetim sırasında, daha sonra Nokta'nın Genel Koordinatör'ü olacak eski gazeteci Haluk Örgün Bey'le tanıştım. Bu tanışma, içimde başka heyecanlar doğurdu. Bir radyo mu, dergi mi kuralım derken, Nokta'nın satıldığını duydum. Bu çok heyecanlandırmıştı beni, gençliğimin dergisiydi çünkü. Nokta'nın sahibi olmak duygusunu yaşamak istedim aslında. Birkaç isimle görüştük ve yayın yönetmenliği için Alper Bey'i (Görmüş) seçtik.