kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
Gurme
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. Onların, Doğu Karadeniz'deki cennet gibi yaylalarını geride bırakıp Polonya, Rusya, İsviçre, İran gibi ülkelere giderek pastacılığı nasıl öğrendiklerini araştıran Uğur Biryol, bir sözlü tarih çalışması gerçekleştirdi. Biryol'un, İletişim Yayınları'ndan çıkan Gurbet Pastası adlı kitabı, Türkiye'nin ünlü pastanelerinin geçmişini merak edenler için keyifli bir kaynak niteliği taşıyor.