kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Kayık'ta balık
Melis D. ÇALAPKULU
Ege'nin lezzetlerini Haliç kıyısına taşıyan Le Caique Cibali, taze balıklarının yanı sıra değişik mezeleriyle de iddialı. Cibali'deki yerinde müdavim kitlesini oluşturan Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açıyor..
Le Caique Cibali (Türkçe mealiyle bildiğimiz 'kayık'), Haliç kıyısında yer alan ve özellikle yazları terasıyla ve manzarasıyla ilgi çeken bir balıkçı. Ayrıca mönüsü ve dekorasyonuyla buram buram Ege kokan bir mekân. Açıldığı 2004 yılından beri, kendine belli bir müdavim kitlesi edinen Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açacak. Bu yeni şube Gündoğan'da, koyun tam ortasındaki Estrella adlı otelde yer alacak. Mekânın ortakları Yıldırım Yüksel ve Emre Danişmend, Le Caique'in konseptini oluşturmak için vakti zamanında, Yunanistan'ın pek çok şehrini arşınlamışlar. Bol bol yiyip içmişler. Oradan öğrendiklerini de burada kendi tarzlarıyla harmanlamışlar. Ancak hakkını yemeyelim, o zamanlardan beri Le Caique mutfağının kalbini oluşturan Mahmut Usta, hâlâ yaratıcılığını konuşturup mönüye yeni lezzetler ekleyebiliyor.

ARA SICAKLARA DİKKAT
Balıkçıya gidip, sipariş ettiği balık gelmeden meze ve ara sıcaklarla doyanlardansanız, sıkıntınız burada biraz daha artabilir. Keza mönünün en çekicileri, ara sıcaklar ve mezeler arasında yer alıyor. Ara sıcaklar arasında yer alan balık simit mutlaka denenmesi gerekenlerden biri... Levrek balığını susama bulayıp kızartıyorlar. Balık kokoreçleri gerçekten çok lezzetli. Midye salma dedikleri meze, midyelerin kabuklarıyla ve hafif domatesli pilavın içinde pişirilmesiyle hazırlanıyor. "Deniz mahsulünden karnıyarık mı olur?" demeyin, burada o da var. Yine Mahmut Usta'nın spesiyalleri arasında olan bu ara sıcağı beğenirseniz, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bunların dışında mevsimine uygun hemen her çeşit balık da mönüde mevcut. Biraz da Le Caique Cibali'nin dekorasyonundan bahsedelim. Burası üç katlı, eski bir Rum evi. Tarihi dokusu muhafaza edilmiş. İçeride Ege'nin simgesi mavi ve beyaz renkler hâkim. Mavi kır sandalyeleri kullanılmış. Ortam 'salaş ve modern karışımı' diye tabir edilebilir. Orijinali tuğla olan duvarlar, üzerinden beyaz kireç geçilerek aynen korunmuş. Tüm cepheyi kaplayan sürgülü pencereler, en dipteki masalardan bile Haliç manzarasının görünmesine izin veriyor. Yaz aylarında kullanılan terasındaki manzara çok güzel.
Tel: (0212) 621 18 20