SABAH - 10/04/2007 - İş hayatının stresini oyunculukla atacaklar!
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İş hayatının stresini oyunculukla atacaklar!
İş hayatının stresini oyunculukla atacaklar!

"Hayatta herkesin oynayabileceği bir rol vardır" diyen Birol Güven, farklı mesleklerle uğraşan insanları biraraya getirdi. Kimi doktor kimisi avukat olan bu kişiler iş stresini dizilerde oynayarak atacaklarını söylüyorlar.

Yapımcı Birol Güven, ilginç bir projeye el attı. Televizyon dizilerinin sayısı artınca nitelikli oyuncu bulmakta zorlanacağını düşünen ünlü yapımcı, farklı meslekteki kişilerden bir dizi kadrosu kurmaya karar verdi. Derken 'Hayatta herkesin oynayabileceği en az bir rol vardır' düşüncesinden yola çıkan Güven, oyuncu bulmak için internete ilan verdi ve bu ilan beklediğinden fazla ilgi gördü. Hatta öyle bir ilgi gördü ki, dizide hobi olarak oynamak isteyenler başvurularıyla internet sitesini kilitledi. Aralarında doktor, avukat, diş hekimi, eczacı ve üst düzey yönetici gibi mesleklerin bulunduğu isimler, rol kapabilmek için önce deneme çekimleri yaptılar. 'Dondurmam Gaymak'ın yönetmeni Yüksel Aksu da, deneme çekimlerinde Birol Güven'e yardım etti. Güven'in meslek sahibi yetenekleri, oyunculukla ilgili hayallerini GÜNAYDIN'a anlattı...

Yeteneğimin düzeyini görmek istiyorum

Eskiden beri kendi içimde bir oyunculuk yeteneği olduğunu düşünürdüm. Böyle bir fırsat çıktığını arkadaşlarım söyledi. Denemeye karar vererek, İzmir'den kalkıp geldim. Oyunculuk yapmamda Oktay Kaynarca'nın aktörlüğünün beni etkilediğini söyleyebilirim.

Oyunculuk benim için hoş bir eğlence...

İşim gereği stresli bir yaşamım var. İş hayatına atıldığımdan beri kendim için pek bir şeyler yapamadım. Şimdi biraz vaktim olmaya başladı. Bunu da oyunculuk yaparak değerlendireceğim. İşimi asla ikinci plana atmam. Beni seçerlerse, oyunculuk büyük bir eğlence olacak.

Sosyal hayatımı biraz renklendirmek istedim
Ben bir devlet hastanesinde doktorum. Bence doktorluk, sosyal hayatı engelleyen bir meslek... Zamanında 'para kazanılmıyor' diye ailemin isteğiyle tiyatro eğitimini seçmemiş, tıp okumuştum. Şimdi oyunculuk hep içimde kalacağına, yapayım dedim.

İnsanın kendisiyle rekabeti önemli...
Kendime ait bir eğitim danışmanlığı şirketim var. Ben yaptığım işin dışında bir şeyler de deneyerek yeteneğimi görmek istedim. Amacım para kazanmak değil! Ama kazansam tabii iyi olur. Bir eğitim danışmanı olarak insanın kendisiyle rekabetini önemserim.

Eğer başarılı olursam oyunculuk yaparım!

Anadolu Üniversitesi'nde işletme okuyorum. Benim de amacım işletme ile ilgili bir işte çalışmak... Ancak oyunculuğu da çok seviyorum. Arkadaşlarım beni bu alana yönlenmem için zorladı. Eğer başarılı olursam, belki oyuncu olmaya karar verebilirim.

Ben rol seçmem ne rol olsa oynarım
İşimde belli bir noktaya geldiğimi ve rahatladığımı düşünerek kendim için bir şeyler yapmak istedim. Oyunculuğu hobi olarak düşünüyorum ve başarılı olabileceğimi biliyorum. Haluk Bilginer beni bu iş için etkileyen bir isim... Rol seçmem, ne rol olsa oynarım.

Oyuncu avukat olurum fena mı?
Özel bir hukuk bürosunda avukatlık yapıyorum. Oyunculuk çocukluk hayalimdi ama avukatlığı da severek yapıyorum. Kazancımı da tatmin ediyor. Eğer bu işte de başarılı olursam, mesleğimi bırakmam. Ayrıca ne güzel, ünlü bir avukat olurum... Fena mı?

Para ve şöhret hayatları bozmaz
Birol, tanıdığım bir arkadaşım. Onun davetiyle katıldım. Amacım bu saatten sonra oyuncu olmak değil tabii... Bunu hobi olarak yapacağım. Olursa eğlenceli olacak. Şöhretten korkmuyorum. Buradaki herkesin hayatlar oturmuş. Para ve şöhret bunu bozmaz.

Arkadaşlarımın ısrarıyla geldim!
Ben Değirmendere'de 30 yıllık eczacıyım. Çevremdeki arkadaşlarım hep oyunculuk yeteneğimin olduğunu söylerlerdi. Buraya da arkadaşlarım benim adıma başvurdu. Ben de kalktım geldim. Burada kendimin ve yapabileceklerimin sınırını görmek istiyorum.

Yetenekli olduğumu duymak yetecek...
Oyunculuk etkilendiğim bir şey. Hangi filmi izlersem izleyeyim o filmi seyrederken hep oyunculukları ve oyunculukları gözlemlerdim. Yönetmen bir arkadaşım bana burayı tavsiye etti ve geldim. İşimi seviyorum. Amacım yetenekli olduğumu duymak...

BÜLENT İPEK - MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 İş hayatının stresini oyunculukla atacaklar!
 Pekkan'ın çöpe attığı klip yayınlanacak
 Alman hayranlarını gülme krizine soktu
 Manço vapurunda müzik keyfi
 Çeyizim hazır ama koca bulmak lazım
BÜLENT CANKURT
İşte aşkın kanıtı
Geçen yaz işadamı İlhan Karadeniz ile...
Mükemmel ilişkinin 20 bilimsel sırrı
Mükemmel ilişkinin 20 bilimsel sırrı
Pek çok insanın öncelikli hayalleri arasında mutlu ve sağlıklı bir...
Hijyenik ped çikolata hediyeli
Hijyenik ped çikolata hediyeli
Kadınlara yönelik hijyenik ürünler satan Evy Lady firması, özel...
Temiz İnternet Kampanyası
SABAH gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla "Temiz İnternet"...
Fatih'in yaktığı Matrix Tarikatı
Da Vinci modası bizdeki esrarlı örgütleri unutturdu. İşte Fatih'in...
Tartışma yaratan andıç
Genelkurmay'ın basın kuruluşlarını takip edip hazırladığı andıçın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.