SABAH - 05/04/2007 - Tatlıses, Alişan'la Nihat'ı izlerken gülüyordur bence
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tatlıses, Alişan'la Nihat'ı izlerken gülüyordur bence
Tatlıses, Alişan'la Nihat'ı izlerken gülüyordur bence
Oğlumun annesi asla başkasıyla birlikte olamaz

Tatlıses, Alişan'la Nihat'ı izlerken gülüyordur bence

İki yıl aradan sonra yeni albümü 'Tokat' ile müziğe dönen İzzet Yıldızhan, İbrahim Tatlıses'in veliahtı olmak için yarışan Alişan ve Nihat Doğan'a verdi veriştirdi: Herkes yerini bilsin. İbrahim Bey, Alişan'la Nihat Doğan'ı izleyip hallerine çok gülüyordur bence. Kimse onun veliahtı olamaz!.

Ünlü türkücü İzzet Yıldızhan iki yıllık suskunluğunu 'Tokat' adlı yeni albümü ile bozdu. 19 aylık bir emeğin ürünü olan albümünün müzik sektörü üzerinde tokat etkisi yaratacağını belirten Yıldızhan; İbrahim Tatlıses, Alişan ve Nihat Doğan üçgeninde yaşanan veliaht kriziyle ilgili ilginç yorumlar yaptı. Ünlü türkücü hayatının bilinmeyen yönlerini ve kan davasından çektiklerini ilk kez anlattı...

* Neden yeni bir albüm çıkarmak için iki yıl beklediniz?

Bu albüm 19 aylık bir emeğin ürünü. İnanıyorum ki adı gibi kendisi de müzik sektöründe 'tokat' etkisi yaratacak. Bu albümde İzzet Yıldızhan aradığı her şeyi buldu. Henüz kendimi yeterli görmediğim için yaptığım besteleri bu albüme koymadım ve her zamanki gibi başka arkadaşlarla çalıştım.

İBO'NUN YERİ DOLDURULAMAZ

* Son günlerde müzik sektöründe İbrahim Tatlıses, Alişan ve Nihat Doğan arasında bir veliaht tartışmasıdır gidiyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

20 yıldır bu işin içinde olan biri olarak bu tartışmalara anlam veremiyorum. Benim albümüm Seyhan Müzik'ten çıktı. Unkapanı'ndaki rakamları takip ettiğimiz için biliyorum ki piyasada söylenen rakamların hepsi yalan.

* Tıpkı Alişan gibi İbrahim Tatlıses ile zamanında sizin de aranız açılmıştı...

Evet ama bu konuları konuşmayı sevmiyorum. Bence kimse kimsenin veliahtı olamaz. Hele Tatlıses'in veliahtı kimse olamaz. İbrahim Tatlıses farklı bir insan. Onun yeri doldurulamaz. O başka bir yere alınmalı. Diğer arkadaşlara gelince; onlar da çok genç. Bence önce çalışıp bu halkın sevgisini hak etmeliler.

* Alişan ve Nihat Doğan'ın tavrını doğru bulmuyorsunuz yani...

Ben İbrahim Bey'in iki arkadaşı birbirine düşürmek için konuştuğunu düşünmüyorum. Bir defa hiçbirinin ses yapısı Tatlıses'in sesi olamaz. İbrahim Bey çok akıllı bir adam. O bence bu olayları seyredip gülüyor. İbrahim Bey nerede olduğunu bilen bir insan ama Alişan ve Nihat Doğan bilmiyor bence. Kendilerini İbrahim Tatlıses ile mukayese etmeleri çok komik.

STARLAR BİLE İĞRENÇLEŞTİ

* Neredeyse her sanatçı albüm çıkarırken başkalarıyla polemiğe giriyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Bu yanlış bir strateji. Bu imajın yayılması yanlış. Benim yaptığım iş doğru bir iş. Albümüme güveniyorum. İnsanlar artık televizyon izlemiyor. Programlardan iğreniyorum. Televizyonda sürekli kavga dövüş var, herşey çok seviyesizleşti. Türkiye'de artık star olmuş insanlar bile gündeme gelmek için çok iğrenç şeyler yapıyorlar. Olanları hayretler içinde izliyorum.

* Aileniz ve çocukluğunuzla ilgili çok fazla şey bilmiyoruz. Sizin de türkücülerin geneli gibi dramlarla dolu bir hayatınız oldu mu?

Hayatımla ilgili konuşmaktan hoşlanmıyorum. Bunun reklam gibi algılanmasından korkuyorum. Türkiye'de insanların yüzde doksanı perişan. Bu sadece ünlülere özel bir durum değil. Ben de buralara çok kolay gelmedim. Çok yıprandım. Film gibi bir hayatım var.

* Biraz açsanız bu filmi...

Mesela biz 15 kardeşmişiz. Ben bunu sadece üç sene önce TÜYAP'taki soy ağacı standından öğrendim. Hep 10 kardeşiz sanıyordum ama meğer ölen beş kardeşim daha varmış. Babam annemle evlenmeden önce iki evlilik daha yapmış. Tüm eşlerinden beş çocuğu olmuş. Doğu'da çocuk nüfusu maalesef hep böyle zaten.

* Doğu'da insanlar evlenirken resmi nikah da yapmıyorlar, öyle değil mi?

Resmi nikah kadınların yasalar önündeki haklarını koruması adına yapılıyor. Ben bunu sonuna kadar savunan birisiyim. Ama Doğu'da dini nikah kıyıldığı an o insan ölene kadar artık benim karımdır. Ancak ben öldüğümde o kadın yalnız kalır. Yani bizde sahiplenme duygusu çok fazladır. Şehirdeki gibi kısa süreli evliliklere ve yoğun boşanmalara rastlanmaz. Gelinleri damat kadar erkeğin ailesi de sahiplenir.

KAN DAVASINDAN KAÇTIM

* Peki ya günümüzde birçok diziye de konu olan berdel ve töre cinayetleri...

Dizilerde o olaylar biraz daha yumuşatılarak izleyiciye sunuluyor. Oysa Doğu'da bu tarz durumlar çok daha acımasızsa yaşanıyor. Bunların detaylarını sadece orada yaşayan insanlar biliyor. Benim beş bin kişilik bir ailem var. Akrabalarımın çoğu İstanbul'a göç ettiği için biz bu tür olayları sıcağı sıcağına yaşamadık. Benim ailemde hiçbir zaman berdel olmadı. Ama benim köyümden göçüp İstanbul'a gelmemin nedeni kan davasıydı.

* Ne zaman yaşandı bu olay?

1974'te. Önce Adana'ya göç ettik ve altı kardeş pamuk toplamaya başladık. Sonra İstanbul'a geçtik. 10 yıl boyunca bu davanın korkusunu yaşadık. Ölümden korktuğumuz çok geceler oldu. Bizim oralarda aile reisi herkesi toplayıp infaz kararını verirse o olay artık gerçekleşmek zorundadır. Bu işi kimin yapmasına karar verildiyse o da sorgusuz sualsiz görevini yapmak zorundadır. Allah'a şükür ben son yıllarda yakın çevremde bu tarz olayları durdurmayı başardım. Yeğenlerim çok Atatürkçü yetişiyor mesela.

BAŞAK ÇOKAN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Tatlıses, Alişan'la Nihat'ı izlerken gülüyordur bence
 Sezin kıskandı klip yeri değişti
 Kardeş Şenlendirici ağabeyinin izinde!
 Annesinin kıyafetleri ile New York'ta klip çekti
 Müzik dünyasının '4 Yüz'ü ortaya çıktı
 Ünlü dizilerin müzikleri
BÜLENT CANKURT
EX çiftin işteki rekabeti kızışıyor!
Cem Hakko ile...
Barikat ünlülere şarkıyla hakaret ediyor
Barikat ünlülere şarkıyla hakaret ediyor
Barikat adlı hiphop grubu yeni şarkıları 'Sarı Sarı Liralar Magazinde...
Şebnem işe önce kulis dedikodusu ile başlar!
Şebnem işe önce kulis dedikodusu ile başlar!
Şebnem Özinal'ın, "Gencay Gürün'ün sahibi olduğu 'Tiyatro İstanbul...
Fatih'in yaktığı Matrix Tarikatı
Da Vinci modası bizdeki esrarlı örgütleri unutturdu. İşte Fatih'in...
Tartışma yaratan andıç
Genelkurmay'ın basın kuruluşlarını takip edip hazırladığı andıçın...
Kadir Has'ın anıları
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kadir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.