kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
SMS:
4122-AYSE MESAJ
 
Güzelim, güzelsin, güzeliz...
Bu hafta ne yapalım?

Güzelim, güzelsin, güzeliz...

Benli mi, albenili mi? Yaşlı mı, ışıltılı mı? Kilolu mu, kıvrımlı mı? Kemerli mi karizmatik mi? Cevaplayın bakalım! Ama kıvırmadan, nabza göre şerbet vermeden. İşte soruyor saçımıza, başımıza, kurumuş dirseklerimize, günde üç posta ellerimize sürdüğümüz 'Dove' kardeş bizlere. Hani spor salonlarından çıkmayan, yediği bir lokma tatlıdan pişmanlık duyan, hayatının tüm olumsuzluklarını dış görünüşüne bağlayan bizlere!

AYNAYLA BAŞBAŞA

Şehrimizin dört bir yanını kuşatan billboard'larla kafamızdaki gerçek güzellik kavramını sorguluyor. Ve aslan gibi mesajlıyor 'Gerçek güzellik ince belde, pürüzsüz ciltte, minik burunda değildir.' "Eyy kadınlar uyanın, bedeninizle barışın, güzelliği tartışın" diyor. Ayy ne kadar güzel, ne tatlı, benim kampanyam bu olmalı, mutluluktan kırlarda koşup, oynamalı. Ama söyleyin nereye kadar? Kampanya sürsün sürsün altı ay, bilemedin bir sene, eee? Sonrası yine aynayla baş başa kalan insanoğluna işkence. Değişmedi, değişmiyor, değişmeyecek işte! Ta ilkokul zamanlarından başlıyor bu terane. Annen-baban, öğretmenlerin fısır fısır konuşuyorlar, sen 'küçüksün eşittir salaksın' ya duymuyorsun zannediyorlar. "Ablası daha güzel olacak", "Bu iştahla giderse koca bulamayacak", "Bizimki daha zeki ama, Füsun'un kızı da taş bebek gibi ayyy görmen lazım şekerim" O günden başlıyorsun kime göre daha güzelim, kimden daha çirkinim saplantısına. Sonra genç kızlık dönemin geliyor. Okulun erkekleri beğendi, beğenmedi derdi başlıyor. Sonra lise, üniversite... İki kilo aldın mı, kilon cümle alemin dilinde! Merhaba demeden önce kilo hesabı istiyor minik Muzaffer Kuşhanlar. Çünkü güzelliğin farkta olduğunu bilmiyorlar! Gözdeki ışıltıda, harika bir gülümsemede... Burnun kemerliyse ameliyat olmalısın, bacakların çarpıksa mini etek giymemelisin, karnın çıkmışsa bikiniyle güneşlenemezsin! İşte o kadar! Peki ne edeceksin? Abuk sabuk diyetler yapıp, sahilde koşacak, hayatın tadına varamayıp belki de yiyip yiyip kusacak, sağlığınla oynayacak hatta kendini evlere kapatacaksın. Ne adına? Güzellik! Kimin için? Onlar! Onlar kim? Kafası duvardan duvara vurulasıcalar! "Mutluluk içinizde" buyuranlar, bir gün bile güzellik içinizde demedi ki! Gazeteler, dergiler 42-44 beden kadınları kapak yapmadı ki! Tombul ablalar en yakışıklı delikanlıları kapmadı ki!

SAĞLIK MI? KIRIŞIKLIK MI?
Yüzdeki kırışıklıklar hayatın güzelliği sayılmadı ki! 35'ini geçen kadın kolay kolay iş bulamadı ki! Çilli ya da kemerli burunlu kızlar, okulun popüler kızı olmadı ki! Çevrenize baksanıza artık annelerimiz bile yaşlanmayı reddediyor, sağlıklarını kaybetmekten daha çok kırışıklıklardan korkuyorlar. Genç kızlar gelecek kaygısından çok, güzellik kaygısıyla boğuşuyorlar. Böylesine bir kaygı, sınırsız bir özgüven kaybı, varlığını görünüşüne bağlama hastalığı. Ekşimiş bir yaşam tadı... Bu kampanya bir işe yarayacaksa bari bu işe yaramalı. Cümlemizi güzellik takıntısından kurtarmalı! Düşünsenize; başı dik yürüyen, söyleyecek iki çift lafı olan, ışıl ışıl gülümseyen bir kadından daha güzeli var mı?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Varsa yoksa İzmir'in kızları, ya Ankaralılar?   / 23-03-2007
 Hoşça kal biricik Orhan Abi   / 21-03-2007
 İzmir'in kızları da İzmir'in kızları!   / 19-03-2007
 Demet tokada hasret biz centilmenlere...   / 16-03-2007
 Buz kayağımız bol olsun   / 14-03-2007
 Erkek hastalanır çilesi bize kalır!   / 12-03-2007
 Ah Şebnem, vah Şebnem   / 09-03-2007
 Cem Yılmaz güldürdü otopark süründürdü   / 07-03-2007
 Serdar Ortaç bozuldu Erol Evgin'e ayıp oldu!   / 05-03-2007
 Bu bana yapılır mı anne!   / 02-03-2007
DİLEK HANİF
Aksesuvar ön plana çıktı
5 Nisan'da sunacağım 2007...
ÖZAY ŞENDİR
Sürprizler ne der?
Sıradan bir günün sabahı... Bir...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Güzelim, güzelsin, güzeliz...
Benli mi, albenili mi?...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı pay
Piliç etlerini...
Belinizi 2 haftada 5 santim inceltin
Belinizi 2 haftada 5 santim inceltin
Zayıflamada 'bel ölçüsü'nün temel hedef olması gerektiğini söyleyen...
Kadınlar şekere dikkat!
Kadınlar şekere dikkat!
Uzun dönemde ayak, göz ve diğer birçok hastalığa yol çan diyabetin...
Küslükleri televizyon için bitti
Küslükleri televizyon için bitti
Deniz Akkaya ile Şenay Akay arasında bir süredir devam eden küslük...
Şarkılarımla bu yaza ben damga vuracağım
Şarkılarımla bu yaza ben damga vuracağım
Şarkıları ve kendine özgü danslarıyla pop müziğin sevilen seslerinden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.