SABAH - 25/03/2007 - Basında Yunanistan zaferi
kapat
   
25 Mart 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yunan Basını: Rezil olduk ve haklıydılar
Gökhan Ünal tarihe geçti
Basında Yunanistan zaferi
Tarihi maçın golleri - VİDEO

Basında Yunanistan zaferi

Milli Takım dün akşam Atina'da Yunanistan'ı 4-1 yenerek tarih yazdı. Basın Fatih Terim ve öğrencilerini yere göğe sığdıramadı.

SABAH: ATATÜRK'ÜN ASLANLARI

Atina'da İstiklal Marşımız ıslıklandı, Atatürk'e hakaret içeren pankart açıldı. Tüm bunlara en iyi yanıtı millilerimiz verdi. Yunanistan'a dört atıp son 6 yılın en acı yenilgisini yaşattılar.

FOTOMAÇ: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

İmparator Fatih Terim önderliğindeki 'Altın Çocuklarımız!' son Avrupa Şampiyonu Yunanistan'ı Karaiskakis Stadı'nda hezimete uğrattı, darmadağın etti! PARDON KOMŞİ ABARTTIK BiRAZ!

TAKVİM: DENİZE DÖKTÜK

70 milyon yürek evdeydi... Atina'da seyircimiz yoktu, sakatımız çoktu... Erkenden gol yedik... Tıpkı 15 Mayıs 1919'da olduğu gibi kahrolduk. İlk kurşunu Hasan Tahsin gibi Tuncay Şanlı sıktı... Gerisi geldi. Gökhan Ünal, Tümer Metin ve Gökdeniz Karadeniz'in golleri ile 9 Eylül 1923'te olduğu gibi Yunan'ı, yani son Avrupa Şampiyonu'nu denize döktük... Bugün Osmanlı'dan bağımsızlığını kazanmanın bayramını kutlayacak olan Komşu'nun çifte sevinç hevesi, bu hezimetle kursağında kaldı...

HÜRRİYET: ATİNA FATİHLERİ

Ne sakatlıklar, ne de Yunan fanatiklerin rezaletleri Fatih'in aslanlarını durdurabildi. Müthiş oynayan millilerimiz, Tuncay, G.Ünal, Tümer ve Gökdeniz'in harika golleriyle 3 altın puana uzandı. Bosna da Norveç'i 2-1 yenince sevincimiz bir kat daha arttı.

MİLLİYET: ATİNA'DA ÇİFTETELLİ

Ay-yıldızlı ekibimiz, son Avrupa Şampiyonu Yunanistan karşısında Kyriakos'un golüyle sarsıldı ancak yıkılmadı. Tuncay Şanlı ile eşitliği sağladı. İkinci yarıda Gökhan Ünal, Tümer ve Gökdeniz ile tarihi farkı yakaladı. 2008 yolunda önemli bir avantaj sağladı

AKŞAM: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Yunanistan'ı evinde eze eze yendik. Komşu'ya ulusal kurtuluş günü arefesinde bayram değil yas yaşattık. A Milli Takımımız, maçın hemen başında kalesinde gördüğü golle sarsıldı. Ancak çok geçmeden şovumuz başladı. Önce Tuncay, ardından da Gökhan Ünal, Tümer ve Gökdeniz Atina'da Ay-Yıldız'ı dalgalandırdı.

ZAMAN: MİLLİLERİMİZ, ATİNA'DA TARİH YAZDI

A Milli futbol Takımımız, unutulmayacak bir zafere imza attı. İyi defans yapan, az gol yiyen, çetin ceviz Yunanistan'ı deplasmanda futbola ve gole boğduk. Yedekler asları aratmadı. Tuncay, Gökhan, Tümer ve Gökdeniz komşunun filelerini sarstı. Öfkeli Yunan seyircisi maçın bitiminde futbolcularımızı alkışladı.

VATAN: FATİH SULTAN TERİM

Hücum ağırlıklı bir 11 çıkarıp 'hayatının riskini' alan Terim, 5. dakikada öne geçen Yunanlılar'ı tuzağa düşürdü. 4 gol atıp tarihe geçtik, 12 puanla zirvede tek kaldık.

YENİ ŞAFAK: ATİNA'DA ÇÖKERTME

Günlerdir heyecanla beklenen maç, Türkiye'nin sportif zaferine sahne oldu. Milli Takım son Avrupa Şampiyonu'nu sahasında çökertti! İlk golü yemelerine rağmen Tuncay, Gökhan Ünal, Tümer ve Gökdeniz'le coşan milliler, liderlikte farkı 3 puana çıkardı.

FANATİK: İŞTE MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARI

Ulu Önder'e hakaret eden pankartlara, Milli marşımızı ıslıklayanlara en iyi cevabı sahada verdik, Yunanistan'ı Atina'da eze eze yendik.

YAZARAR

AHMET ÇAKAR: TARİH YAZDIK... (SABAH)

Bazı maçlardan sonra usulen başlık atılır, "Tarih yazdık" diye. Ama bu sefer gerçekten tarih yazdık. Karşılaşmadan önce biri dört gol atarak galip geleceğimizi söylese, "Dalga geçme" derdik. Zira Yunanlılar, Avrupa'da çok az gol yemesiyle ün yapmış bir takım. Üstelik gol yememe başarısı onlara 2004'te Avrupa Şampiyonluğu'nu getirmişti.
İşin ilginç tarafı maça da 1-0 mağlup başlamamızdı. Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımına karşı, üstelik Atina'da, yenik başlayacaksınız ve ondan sonra da dört gol atarak kazanacaksınız. Bunu ancak biz yaparız. Bize boşu boşuna "Avrupa'nın Brezilya'sı" dememişler...

ÖMER ÜRÜNDÜL: ATİNA'DA TARİHİ GECE (SABAH)

Milli Takımımız, Atina'da çok kritik bir deplasmana çıktı. Yunanistan gibi, değil çok gol yemek, çok az pozisyon veren bir takıma karşı, yenik duruma düşmemize rağmen 4 gol atarak tarihi bir geceye imza attık.
Karşılaşmanın başında en büyük rahatsızlığımız olan duran toptan yenik duruma düşünce kısa süreli bir şok yaşadık. Ardından oyunun kontrolünü ele aldık.

... Zor şartlarda kazanılan bu önemli galibiyet için teknik direktör Fatih Terim ve futbolcularımızı canı yürekten kutluyoruz. Ama zafer sarhoşluğuna kapılmadan Norveç maçına konsantre olmalıyız. Çünkü bu maç final niteliğinde bir karşılaşma olacak.
Alman hakem son derece objektif ve başarılı bir yönetim gösterdi.

KAZIM KANAT: OOOOO! ZAFER BU! (SABAH)

Fatih Terim ne diyordu: "Herkes koltuklarında keyif içinde otursun. Yunanistan'ı yeneceğiz. Bu maçta sürprizlerim var." Terim dediğini yaptı. Bizlere keyifli maç izletti. Teşekkürler... Ama en önemlisi de şuydu: Gençlere güvenip, cesur futbolla tarih yazdı. Binlerce teşekkür...
Terim ve Rehhagel'in futbol felsefeleri; cesur ve korkağın savaşına döndü.

AYHAN AKBİN: ŞAMPİYONADAYIZ (FOTOMAÇ)

Doğrusu bu maçtan bu sonucu beklemiyordum. 'Beraberlik bizim için iyi bir sonuç olur' diye aklımdan geçirmiştim. Bazı oyuncularımızın sakat oluşu, bazılarının da ilk 11'de sahaya çıkmamaları beni bu düşüncelere sevk etmişti. Bu maçı kaybetsek, hatta berabere bile kalsak Fatih Terim'i eleştirirdim. Neden? Gökdeniz ve Emre'yi oynatmadı ve neden takımlarında şans bulamayan Volkan ve Tümer'i sahaya sürdü diye. Şu anda aklıma gelmiyor ama başka bahaneler de bulabilirdim. Diğer futbol otoriteleri de benden aşağı kalmazdı. Onlar da muhtemelen Fatih hocaya yüklenirlerdi... Ama bazen işte böyle fazla bilmek, ahkâm kesmek, insanın utanmasına ve sıkılmasına neden oluyor. İşte ben bu duygular içerisindeyim. Nasıl yaptığım tahminler tuttuğunda kendimle övünüyorsam bu itirafı da yapma zorunluluğu hissetim. Ne kendimi, ne de siz okuyucularımı kandırmayı kendime yakıştıramadım...

ŞÜKRÜ KANBER: KALASLAR&KLASLAR (FOTOMAÇ)

Bol sakatla gittiğimiz Yunanistan'da işimiz zordu. Uzun bir aradan sonra en ciddi maçını oynayacak Milli Takım'da ligin futbol fakirliğiyle sakatlıklar da birleşince, Fatih Terim'in işi gerçekten zordu. 11'e baktığımızda Terim'in sahaya kazanmak için çıktığı açıkça görülüyordu. Yunanistan deplasmanında 4 hücumcuyla oynamak her babayiğidin harcı değil. Maçın başında yediğimiz şok gol ve 10 dakikalık bocalamayı saymazsak ay-yıldızlılar, Yunan kalaslarına klas futbol dersi verdiler.

SELÇUK YULA: BRAVO ÇOCUKLAR (TAKVİM)

İlk önce sahada bütün varlıklarıyla, özverileriyle mükemmel mücadele eden ve formasını ıslatan bütün millilerimizi canı gönülden kutluyorum. Fatih Terim, beklentilerin aksine Gökhan ve Hakan Şükür'ü 11'de sahaya sürüp çift santrfor olarak oynattı. Burada açıkça söylemek istediği "Ben Atina'ya 1 puan için değil, 3 puan için geldim" cümlesidir...

... Çocuklarımıza alkışlarımızı gönderiyoruz ama gollerdeki katkılarıyla Nikopolidis'in de katkılarını unutmayalım. Bir teşekkürü de kendisine gönderelim. Dünkü maç bir zaferdir. Atina'dan çıkarttığımız 3 puanın anlamını ileriki günlerde göreceğiz.

MUSTAFA DENİZLİ: BAĞIMSIZLIK!.. (MİLLİYET)

Hafta içinde Türkiye'deydim. Herkeste inanılmaz bir ümitsizlik vardı. Yunanistan'dan korkanlar, fark yeriz, bir puan iyidir diyenleri gördüm. Tabii bunları hayretlerle dinledim. Bunu söyleyenler iki şeyi hiç bilmiyor. Bir Türk Milli Takımı'nı, ikincisi Yunanistan'ı.
Çok önemli bir söz vardır, "Eğri gemi doğru sefer" diye. Yunanistan bir defa organize atak yapmadan, futbol oynamadan, rakip kaleye sadece korner, frikiklerle giderek ve hep tesadüfler üzerine şampiyonluk kazanan bir takım olmuş. Türk Milli Takımı böyle mi? Kazanamadığı hatta kaybettiği maçlarda bile hep iyi sinyaller vermiş. Kadro yapısına baktığımız zaman ister liglerde olsun, ister yurt dışındaki futbolcularımız olsun her zaman fevkalede iyi bir Milli Takım çıkarabileceğimizi bilen bir ülkeyiz. Fatih de bunu çok iyi biliyor...

... Bütün futbolcularımız için birer paragraf yazabilirim. Ama buna çok fazla gerek duymuyorum çünkü onların neler yapabileceklerini, Fatih'in neler başarabileceğini çok iyi biliyorum. Onlar mutsuz insanların mutluluğu, umutsuzluk günlerinin umudu olmaya her zaman her yerde hazırlar. Bunu da her alanda ortaya koyuyorlar. Onlar alkışların en büyüğünü hak ettiler. Bizden de yollaması...

RIDVAN DİLMEN: MÜTHİŞ FUTBOL (MİLLİYET)

Maçtan önce okullarda, sokakta, iş yerlerinde, kahvede gönülden söylemese de çoğu insan Yunanistan'ı bu maçta daha avantajlı görüyordu, ülkemizde. Bu da çok doğaldı. 20 kişilik kadronun yarıya yakını problemliydi. Ligimizdeki performans da ortadaydı.

Bir şey atlanmıştı yalnız. Kulüp takımlarındaki oyuncuların milli maçlardaki performansları. Dönün geriye ilk üç maça bakın. Bu oyuncuların ligdeki görüntüleri yine farklı değildi. Ama milli maçlarda farklı oynadılar. Hatta İtalya maçını göz önüne getirecek olursanız, uzatmalar oynanırken rakip kaleci vakit geçiriyordu.

Milli Takımımız takımdı. Kendilerine güvenleri vardı. Hangi atmosfer olursa olsun, topunu oynuyordu. Böyle öğrenmişlerdi. Çıkan kadroya baktığımızda İtalya'da, Yunanistan'da da "Buraya kazanmaya geldik" diyen bir takım sahaya sürüyordu Fatih hoca.

Helal olsun Fatih hoca ile ekibine. Helal olsun bütün oyunculara. 4-1'den dolayı değil, uzun süredir bana koltuğa yayılarak bu kadar keyifli futbol izlettirdiğiniz için.
Haa, unutmadan bu Yunanistan takımı Avrupa Şampiyonu olurken toplam dört gol yemedi.

TURGAY ŞEREN: SÜPER OYNADIK VE FARKLI KAZANDIK (AKŞAM)

Milli takımımız rakip sahada fevkalade oynadı. Ama bunun yanında futbolun şansı milli takımımızla beraberdi. Defansımızda oynayan Hamit, Gökhan, Servet ve sonradan oyuna giren Volkan, rakiplerine göz açtırmadılar.

Fatih Terim maçtan önce basın toplantısında çok güzel şeyler söyledi. "Sakat oyuncularımız olabilir ama biz sahaya bütün olarak çıkarız. Hepsi görevini eksiksiz yaparlar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi ve haklı da çıktı.

Yunanistan'ı kendi sahasında kendi seyircisi önünde 4-1 gibi farklı bir sonuçla yenmek her milli takımın harcı değil ama Fatih'in yönettiği milliler bunu başardı. Hem Fatih'i hem de oyuncularımızı yürekten kutluyorum.

AHMET ÇAKIR: YUNANLILARIN HESAPLARI ALTÜST OLDU (ZAMAN)

83,5 yıllık Türk futbol ve Milli Takım tarihini en iyi bilenlerden biriyim. Böyle bir maç hatırlamıyorum. Yunan takımının bizi daha önce hiç yenmemiş olmasının üzerine, tarihi günlerini bu zaferle kutlamak gibi bir hesapla çıktıkları maçta, tarihi yazan Tümer Metin oldu.

VEDAT OKYAR: FATİH'LE HALLEDİYORUZ (VATAN)

Fatih'in sahaya sürdüğü kadroya saygı duyuyorum. Futbolda sıradışı goller vardır. Önlem alamazsın. Ne defans, ne kalecin bir şey yapamaz. Ama yediğimiz gol ve verdiğimiz pozisyonlara önlem alınırdı. Bu keyif gecesinde bunları niye söylüyorum? Bundan sonraki maçlarda önlem alınsın diye. Çünkü golü rakip atmadı, pozisyonlara da onlar girmedi, biz verdik. Daha oynayacağımız çok maçlar var.

... Futbolcuların akıl sağlıkları vardır. Sahanın içine iyi taşıyanlar, iyi bir takım oluşturur. Kendiliğinden de olmaz. Bunu Fatih dün akşam derinden gösterdi. Tebrikler Fatih. Bu iş senle olacak. Avrupa Şampiyonası biletini ben şimdiden cebime koydum...

OSMAN TAMBURACI: BRAVO FATİH'İN ASLANLARI (YENİ ŞAFAK)

Terim'in kadrosunu beğendiniz mi?
Bırakın benim beğenmemi, sahaya çıkan milli takımı görünce hepimiz afalladık! Tugay yoktu. Oysa defansımızı idare edecek, takımı atağa kaldıracak, oyuna akıl sokacak adam Tugay'dı. Eyvah dedik. İkinci hayret; Hakan Şükür ve Gökhan Ünal'la çift santrfor oynamamızdı. Bu da yanlış düşünce olarak gözüktü. Defansta Tugaysızlık, forvette çift santrfor, sonumuz olur dedik. Ama; "Fatih Terim'in düşüncesi koşan bir orta saha ile Yunan'ın üzerimize gelmesini engellemekti." Defansı ileride kurduk, oyunu Yunan'ın sahasına yıktık. İlk toplara bastık ve sözüm ona ofansif oynayacak denilen Yunan'ı sahasına hapsettik. Tugaysızlık belli olmadı, çift santrforla hücumumuz ise Hakansız olarak sürdü gitti. Terim'in "planı" tuttu! Yunan'ı Atina'da kalbura çevirdik! Bravo Terim.

CAN ÇOBANOĞLU: EGE'DE DEPREM: 4.1 (FANATİK)

Daha önce hiç yenilmediğimiz Yunanistan'a karşı bu sefer de futbol dersi vererek ve yüreğimizi sahaya koyarak galip geldik. 2004 ruhu ile oynamaya çalışan Yunanistan'ın zevk emeklisi ayakları yürürken defans şaşkınlığımızdan golü hiç de hoş olmayan dakikada kalemizde gördük. Bu dakikadan sonra oyun disiplininden biz değil, Yunanistan kopunca rahatladık.

... İkili maç süreçleri zordur, ilkini geçerken iyi işler yapan takımımızda hiçbir futbolcumuzu birbirinden ayırmadan tebrik edip, yolumuz açık olsun diyelim ve 2008 için daha önce söylediğimizi tekrar edelim: Bu takım namağlup gruptan lider çıkar.

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ulusoy: "Baykal kutladı, Başbakan aramadı"
 Atatürk'ün aslanları
 Alınlarından öpüyorum
 Kehaneti tuttu
 Ayıp oldu
 Tuzak ters tepti
 Eyvah! Deivid geri döndü
 Olaylı maç Bosna'nın
 Avcı avlandı
 Beşiktaş'ta sansür!
 Kyzylorda ile hazırlık maçı
 Fener klasiği
 Eczacıbaşı şans tanımadı
 Kobe Bryant tarih yazıyor
 Düşenin dostu olmaz!
 Anelka'dan altın gol
 Lugano'dan izin yok
 Colin Kazım'dan bir gol bir asist
 Günün içinden
 Günün programı
 İddaa sonuçları
LEVENT TÜZEMEN
Saygısızlığa tokat!
Fatih Terim basın toplantısında,...
GÜRCAN BİLGİÇ
Komutan Tümer
Cesaretin bedelini mi ödedik, ödülünü mü...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Atina'da tarihi gece
Milli Takımımız, Atina'da çok...
AHMET ÇAKAR
Tarih yazdık...
Bazı maçlardan sonra usulen başlık...
KAZIM KANAT
Ooooo! Zafer bu!
Fatih Terim ne diyordu: "Herkes...
Can evinden vuran acı
Can evinden vuran acı
Diyarbakır'da mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando...
'Hayır dualı' uğurlama
'Hayır dualı' uğurlama
Türkiye’nin hayırseveri Kadir Has’ın cenazesi; siyasetçiler,...
En güzel bacak onda
En güzel bacak onda
Amerikan magazin dergisi Life & Style'in "en güzel bacaklı kadın"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu