SABAH - 19/03/2007 - ÖSS adayları dikkat!
kapat
   
19 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÖSS adayları dikkat!

ÖSS'ye başvurmak isteyenlerin banka ücreti yatırma süreleri 21 Mart Çarşamba günü sona eriyor. Sınava başvurular ise 23 Mart'ta bitecek.

2007 ÖSS'ye; lise son sınıfta okuyan, mezun ya da beklemeli durumda bulunanlar; ortaöğretim kurumlarının dışardan bitirme sınavlarına girenler, başvurabilecek.

Ayrıca, durumu bunlardan birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da sınava katılabilecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından meslek yüksek okulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş yapmak isteyenlerde sınava girecek.

Başvurmak isteyen adaylar, 2007 -ÖSS Aday Bilgi Formu ve Sınav Klavuzu'nu başvuru merkezlerinden ücreti karşılığı edinecek. Lise okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları başvuru merkezi olarak görev yapacak.

Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını, okullarının bağlı olduğu başvuru merkezlerine yapacak. Bu merkez çalışır durumda değilse, okul müdürü adayları belirli bir merkeze yönlendirecek.

Mezun durumdaki adaylardan 2006-ÖSS'ye başvurmamış olanlar ile 2006-ÖSS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilecek.

Mezun durumdaki adaylardan 2006 - ÖSS'ye başvuran ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar; başvurularını internet aracılığı ile ya da bir başvuru merkezine başvurarak yapabilecek.

Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapması gereken adaylardan sürekli yurt dışında bulunma ya da hastalık, tutukluluk gibi bir nedenle başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar başvurularını posta ile yapacak.

BAŞVURULAR İÇİN RANDEVU ALINACAK

Başvurusunu başvuru merkezinde yapacak adayların randevu almaları gerekecek. Randevu, başvurunun yapılacağı başvuru merkezinden alınacak. Randevu klavuzun edinildiği gün alınabileceği gibi daha sonraki bir günde de alınabilecek. Randevu, adayın bir yakını tarafından da alınabilecek.

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Aday Bilgi Formu'nu dolduran adaylar, sınav ücretlerini 21 Mart Çarşamba gününe kadar bankaya yatıracak.

Aday Bilgi Formu'nda "ÖSS'ye girmek istiyorum" seçeneğini işaretleyenler 40 YTL, "ÖSS ve YDS'ye girmek istiyorum" seçeneğini işaretleyenler 50 YTL, "ÖSS ve YDS'ye girmek istemiyorum, sadece Sınavsız Geçişe Başvurmak İstiyorum" seçeneğini işaretleyenler 10 YTL'yi sınav ücreti olarak yatıracak.

Adayların bu ücreti yatırmak için banka görevlisine, TC Kimlik Numarası, adı, soyadı ve kaç YTL yatıracağını söylemesi yeterli olacak. Banka dekontları saklanacak.

ÜCRETİN YATIRILDIĞI GÜN İLE BAŞVURU İŞLEMİNİN GERÇEKLEŞECEĞİ GÜN ARASINDA 2 İŞ GÜNÜ BULUNACAK

Sınav ücretinin yatırıldığı gün ile başvuru işleminin gerçekleştirileceği gün arasında en az 2 iş günü bulunması gerekiyor. Buna göre, örneğin cuma günü randevu alan bir adayın ücretini en geç çarşamba günü; pazartesi randevu alan bir adayın ise ücretini en geç perşembe günü yatırması gerekiyor.

Bu kurala uymayanların başvuru işlemleri gerçekleştirilemeyeceği için adayların ücretlerini zamanında yatırmaları önem taşıyor.

2006-ÖSS'ye başvuran ve bilgilerinde hiçbir değişiklik olmayıp internet üzerinden başvuru yapacak adaylar için de para yatırma kuralları aynen geçerli olacak.

Son sınıf düzeyindeki adaylar, Aday Bilgi Formu'ndaki öğrenim bilgilerini okudukları okulun bir yetkilisine onaylatacak.

Başvurularını, başvuru merkezine yapacak olan adaylar randevu aldıkları gün ve saatte başvuru merkezine bizzat giderek başvuru işlemini tamamlatacak.

Başvuru sırasında; ekinde ÖSYM'ye ulaştırılacak rapor, öğrenim belgesi, diploma vb. belge bulunan Aday Bilgi Formları ekleri ile birlikte görevliler tarafından teslim alınacak. Ekinde hiçbir belge bulunmayan Aday Bilgi Formları adaylarda kalacak.

Başvuru işlemini mektupla yapacak adaylar ise Aday Bilgi Formu ve eklerini sağlam bir zarf içine koyduktan sonra süresi içinde ÖSYM'ye postayla gönderecekler ya da elden teslim edilmesini sağlayacak.

Başvurularını internet aracılığı ile yapacak adayların Aday Bilgi Formu kendilerinde kalacak.

BAŞVURU MERKEZİNE GİDERKEN ADAYIN YANINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

Başvuru merkezine giderken adayın yanında; doldurulmuş 2007- ÖSS Aday Bilgi Formu, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti ve banka dekontunun bulunması gerekecek.

Başvuru merkezi görevlisi tarafından 2007-ÖSYS Aday Bilgi Formu'ndaki bilgiler ile birlikte adayın web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacak. Bu fotoğraf, cepheden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilecek.

ÖSS BAŞVURULARI 23 MART'TA SONA ERECEK

ÖSS'ye başvurular 23 Mart'ta sona erecek. Sınav, 17 Haziran'da, il ve ilçelerdeki 159 merkezde gerçekleştirilecek.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar, ÖSS'nin yanı sıra 24 Haziran'da yapılacak Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) da katılacak. ÖSS ve YDS başvuruları tek form üzerinden yapılacak.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul'da yol durumu!
 DTP'li başkana 7 yıl hapis
 Fabrikaları bombalayacaklardı
 Hz.Muhammed karikatürüne ödül
 Diyarbakır'da çatışma: 1 ölü
 500 Milyon YTL'lik vurgun!
 Hava sıcaklıkları artacak
 Nevruz öncesi gerilim uyarısı
 Çorum'da 3.2 şiddetinde deprem
 KPDS'ye başvurular başladı
 Komutan uyardı sahte anıt yıkıldı
 'Herkes yurdumun bu haritasına çok iyi baksın'
 Tarih Vakfı: Binalarımıza sokulmuyoruz, bu suçtur
 İnönü'yü engellemek için suikast planları yapılmıştı
 Generalin gözyaşları
 Yol çalışması Anzakları kızdırdı
 'Bir Hürriyet Türküsü' halkla buluştu
 Dağda kalan iki öğrenci kurtarıldı
 Hiperaktif öğrenci ek süre alacak
 Polis minik çocuğu biber gazından böyle kurtardı
 Osman Baydemir'e 'soykırım' suçlaması
 Diyanet İşleri: Nevruz ortak değer
 Türk-Yunan ilişkileri normal
 Belde halkını isyan ettiren atama
 Taksicinin sorunu bitsin İstanbullu rahat etsin
 Sağlık skandalında 23 tutuklu
ERGUN BABAHAN
Cumhurbaşkanı' nın C'si Demokrasinin D'si
Çok partili...
MEHMET BARLAS
"Baraj sendromu"nun ilacı "seçim...
UMUR TALU
Meslek hayatınızda başarılarınızın devamını...
ERDAL ŞAFAK
Fransız kalmayın
Kamuoyunun...
"6 Nisan'da vuracak"
Bir Rus gazetesi ABD'nin İran'ın nükleer tesislerini vuracağını...
Avrupa'yı hiç kimse bölmeye kalkmasın
Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne füze sistemleri kurmayı planlayan Bush...
Sessiz ve derinden
Sessiz ve derinden
Beşiktaş, İnönü'de seyircisiz oynadığı maçta, Erciyes savunmasını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu