SABAH - 19/03/2007 - Komutan uyardı sahte anıt yıkıldı
kapat
   
19 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
1- Nusrat mayın gemisinin süvarisi olduğu öne sürülen armatör İsmail Hakkı Beyin mezar taşı kaldırıldı.   2- Nusrat mayın gemisinin gerçek süvarisi İbrahim Beyin torunu olduğunu öne süren Nedim Karamürselin yaptırdığı boş mezarın taşı söküldü.   3- İsmail Hakkı Beyin ailesine ait olan mezar taşı da kaldırıldı.   4- İsmail Hakkı Bey adına yaptırılan anıt mezar yıkıldı.
Komutan uyardı sahte anıt yıkıldı
'Bardakçı haklı, bir hata yaptım'
Sahte torunu da Avustralya'ya İGDAŞ yollamış

Korsan mezar anında uçtu

İGDAŞ, servet harcayarak inşa ettirdiği anıt mezarda yatan kahraman sahte çıkınca, çareyi apar topar yıkımda buldu.

Mezarda yatan kişinin Nusrat mayın gemisinin süvarisi Hakkı Bey değil sahte bir kahraman olduğunu Türkiye SABAH'ta Murat Bardakçı'nın kaleminden öğrendi. Anıt mezarı yaptıran İGDAŞ yetkilileri, bir aile tarafından kandırıldıklarını kabul ederken "Mezarı yıktık" diye açıklama yaptı. İGDAŞ'ın sahte anıt mezara 21 bin YTL harcadığı anlaşıldı.

ALDATAN KİM?
Yetkilileri anıt mezar konusunda, kendisini Hakkı Bey'in torunu olarak tanıtan Nedim Karamürsel'in aldattığı iddia ediliyor... Nerede olduğu bilinmeyen Karamürsel'in hayali dedesinin hayatını araştırıp kitap yazmak için İGDAŞ'ın sponsorluğunda Avustralya'da iki yıl kaldığı öne sürülüyor.


Komutan uyardı sahte anıt yıkıldı

Murat Bardakçı'nın kaleme aldığı, İGDAŞ'ın sponsor olduğu "sahte şehit mezarı" cuma günü yıkıldı. İGDAŞ, "Mezar için 21 bin YTL harcandı" diyor. Ancak uzmanlara göre bu rakam en az 91 bin YTL.

1- Nusrat mayın gemisinin süvarisi olduğu öne sürülen armatör İsmail Hakkı Bey'in mezar taşı kaldırıldı.

2- Nusrat mayın gemisinin gerçek süvarisi İbrahim Bey'in torunu olduğunu öne süren Nedim Karamürsel'in yaptırdığı boş mezarın taşı söküldü.

3- İsmail Hakkı Bey'in ailesine ait olan mezar taşı da kaldırıldı.

4- İsmail Hakkı Bey adına yaptırılan anıt mezar yıkıldı.

SABAH yazarı Murat Bardakçı'nın, dün yayınlanan "Sahte şehide anıt mezar" başlıklı haberinden sonra, İGDAŞ'ın yaptırdığı ve Nusrat mayın gemisinin süvarisi olduğu öne sürülen İsmail Hakkı Bey'in "anıt mezar"ı yıkıldı. 8 Mart'ta tören ile açılışı yapılan anıt mezar için Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Hasan Uşaklıoğlu "sahte" uyarısında bulununca, sadece "cüzi bir katkı ile açılış sponsoru" olduğunu savunan İGDAŞ, mezarın yıkılmasını sağladı. İGDAŞ mezarın 16 Mart Cuma günü yani açılıştan 9 gün sonra yıkıldığını açıkladı. Murat Bardakçı dünkü yazısında geminin süvarisinin adının da İsmail değil, İbrahim Hakkı olduğunu belirtmiş, mezarın ise armatör İsmail Hakkı Bey'e ait olduğunu belgelemişti. Bir başka çelişki de mezarın maliyeti konusunda. İGDAŞ mezara 21 bin YTL ödediğini söylüyor ancak konunun uzmanları, gerçek maliyetin 91 bin YTL olduğu kanaatinde. İGDAS Genel Müdürü K. Levent Tüfekçi adına açıklama yapan İGDAŞ Tüketici Bilgilendirme Şefi Mehmet Mazak ise, açılış sonrası İGDAŞ Genel Müdürü Tüfekçi'yi "yanlış içindesiniz" diyerek Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Hasan Uşaklıoğlu'nun aradığını belirtti.

AİLE HERKESİ ALDATTI
Mazak şöyle devam etti: "Bu görüşmenin ardından ben ve genel müdürüm komutanı ziyaret ettik. Komutan belgeler göstererek 'Bu o aile değil. İbrahim Hakkı Bey'in mezarı bilinmiyor' dedi. Bunun üzerine genel müdürüm bu işi araştırmak üzere beni görevlendirdi. Fatih Nüfus Müdürlüğü'nün Osmanlıca kayıtlarından araştırdık. Hakikaten bu aile o aile değildi." Mezar konusundaki yanlış yönlendirmeyi bu şekilde öğrendiklerini anlatan Mazak, bunun üzerine Mezarlıklar Genel Müdürlüğü'ne başvurarak 16 Mart Cuma günü anıt mezarın yıkılmasını sağladıklarını öne sürdü. Mazak "Mezar derhal yıkıldı. Bir aile bütün kurumları aldattı" diye konuştu.

AÇILIŞ SPONSORUYUZ
İnşaatın 11 Ekim 2005'te aile tarafından başlatıldığını vurgulayan Mazak, "Nedense herkes bize yükleniyor. Biz sadece cüzi bir miktarla açılış sponsoru olduk. "Her şey pişmiş bizim önümüze geldi, biz de hakikaten Tophaneli Yüzbaşı Hakkı Bey diye sponsor olduk" diyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Bir mezar yapılmış, her şeyi ile dört dörtlük. Bize 'Açılışı yapar mısınız?' diye Çanakkale Şehitleri Derneği müracaat etti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Beyoğlu Belediyesi'ne gelen yazı üzerine Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazı iletiliyor. Anıtı Mezarlıklar Müdürlüğü yaptırıyor. Nusrat mayın gemisinin komutanının anısına her şey yapılır. Ellerinde resmi evraklar vardı. Yani herkes sahip çıktı."

Sadık GÜLEÇ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 KPDS'ye başvurular başladı
 Çorum'da 3.2 şiddetinde deprem
 'Herkes yurdumun bu haritasına çok iyi baksın'
 Tarih Vakfı: Binalarımıza sokulmuyoruz, bu suçtur
 İnönü'yü engellemek için suikast planları yapılmıştı
 Generalin gözyaşları
 Yol çalışması Anzakları kızdırdı
 'Bir Hürriyet Türküsü' halkla buluştu
 Dağda kalan iki öğrenci kurtarıldı
 Hiperaktif öğrenci ek süre alacak
 Polis minik çocuğu biber gazından böyle kurtardı
 Osman Baydemir'e 'soykırım' suçlaması
 Diyanet İşleri: Nevruz ortak değer
 Türk-Yunan ilişkileri normal
 Belde halkını isyan ettiren atama
 Taksicinin sorunu bitsin İstanbullu rahat etsin
 Sağlık skandalında 23 tutuklu
ERGUN BABAHAN
Cumhurbaşkanı' nın C'si Demokrasinin D'si
Çok partili...
MEHMET BARLAS
"Baraj sendromu"nun ilacı "seçim...
UMUR TALU
Meslek hayatınızda başarılarınızın devamını...
ERDAL ŞAFAK
Fransız kalmayın
Kamuoyunun...
"6 Nisan'da vuracak"
Bir Rus gazetesi ABD'nin İran'ın nükleer tesislerini vuracağını...
Avrupa'yı hiç kimse bölmeye kalkmasın
Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne füze sistemleri kurmayı planlayan Bush...
Sessiz ve derinden
Sessiz ve derinden
Beşiktaş, İnönü'de seyircisiz oynadığı maçta, Erciyes savunmasını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu