kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Çikolatalı kurabiye

Malzemeler
*
225 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 225 gr. esmer şeker
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
* 275 gr. un (elenmiş)
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 175 gr. bitter çikolata (iri doğranmış)
Tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek teker teker yumurta ve vanilya esansını ilave edin. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyip, içine tereyağlı karışımı katın ve iyice karıştırın. Çikolata parçalarını da ilave edip, hamuru iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamuru 15 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve aralıklı olarak yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Yağlanmış kaşığın arkası ile üzerlerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri sert, içleri yumuşak oluncaya kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Fırın torbasında sosis
Malzemeler

* 2 paket kokteyl sosisi
* 1 küçük kutu mısır (konserve)
* 1 adet orta boy patates (kuşbaşı doğranmış)
* 2 çorba kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı su
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 5 dal maydanoz ( kıyılmış)
* 2 dal taze biberiye
* 1 adet fırın pişirme torbası
Sosis, mısır ve diğer malzemeleri harmanlayın. Fırın poşetine doldurup, üzerinden 3-4 yerine iğne batırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 8 dakika pişirin. Fırın torbasından servis kabına boşaltıp, bir kez harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.

Çikolatalı sütlaç
Malzemeler
*
1 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı su (ılık)
* 1 lt. süt
* 3/4 su bardağı esmer şeker
* 100 gr. bitter çikolata (iri kıyılmış)
* 300 ml. krema
* 30 gr. bitter çikolata (rendelenmiş)
Pirinci ılık su ile kısık ateşte karıştırmadan pişirip, kabartın. Pirinç suyunu çekince sütü ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Şekeri katıp, hafifçe karıştırarak şekeri eritin ve 15 dakika daha pişirin. Süt koyulaşınca ateşten indirin. İçine kıyılmış çikolatayı katın ve eriyinceye kadar karıştırıp, oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Kremayı derince bir kapta mikser ile çırpın, yarısını sütlaca ilave edip, karıştırın. Sütlacı porsiyonluk kaselere boşaltıp, buzdolabında bir saat soğutun. Sütlaçı krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Körili ve soyalı dana   / 17-03-2007
 Lezzet güneşi   / 14-03-2007
 Meyveli yassı kadayıf   / 13-03-2007
 Mercimekli rezene   / 12-03-2007
 Kaymaklı bademli güllaç   / 11-03-2007
 Lezzet Güneşi   / 09-03-2007
 Rezeneli piliç   / 08-03-2007
 Lezzet güneşi   / 07-03-2007
 Lezzet Güneşi   / 06-03-2007
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-03-2007
ELVAN DEMİRKAN
Star potansiyeli!
Daha önceki bir yazımda 'star...
AYŞE TÜTER
Çikolatalı kurabiye
Malzemeler
*
225 gr.
Kuru cilde havuç yağlı saçlara kekik
Kuru cilde havuç yağlı saçlara kekik
Hayatı; kaliteli, sağlıklı, sevgi dolu ve neşeli yaşamak hepimizin...
Yemek zevkleri birbirinin tam zıddı!
Yemek zevkleri birbirinin tam zıddı!
Komedyen Şahan Gökbakar ile yönetmen kardeşi Togan'ın damak tadları...
Sözlerim yanlış aksettirildi
Sözlerim yanlış aksettirildi
Demet Akalın, önceki gün bir gazeteye eşi Oğuz Kayhan ile birlikte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.