kapat
   
10 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Maçın ardından...
Fenerbahçe:3 Konyaspor:0
Maçın ardından...
Maçtan notlar...

Maçın ardından...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthun Zico, 3 - 0 kazandıkları Konyaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada, ilk yarıda rakibin kapandığını ikinci yarıda ise goller gelince rahat bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ligin ikinci yarısına sıkıntılı başladıklarını, zor maçlar oynadıklarını ve puanlar kaybettiklerini belirten Zico, ''Zor bir maç olacağını biliyorduk, ilk yarıda rakibimiz kapalı bir oyun anlayışıyla mücadele etti. Buna rağmen biz disiplinli bir şekilde mücadele ettik. İlk yarının son dakikalarında golü bulduk. İkinci yarıda da iyi oynadık, rakibimiz de açılınca farklı bir skor elde ettik. Daha farklı da kazanabilirdik. Hedefimizi biliyoruz, ona göre mücadele ettik ve aldığımız 3 puan için mutluyuz.'' dedi.

Deivid'in oynamamasının basına farklı yansıdığının hatırlatılması ve bir problem yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine Zico, basın mensubuna tepki gösterdi. Zico, basın mensubunun "Antrenmana çıktı, bugün neden oynamadı?" şeklindeki sorusu üzerine ise, ''Antrenmanları izlediniz mi?'' diye basın mensubuna sordu. Zico, ''Deivid antrenmanlara çıkamıyor. Sakat, tedavisi sürüyor. Doktorumuzun kontrolünde tedavi oluyor. Bizim söylediklerimize inanırsanız ya da soru sormadan önce doğruları iyi öğrenirseniz daha iyi olur. Deivid'le bir problemim olmadı. Ben kavga etmedim. Eğer etmişse benim ikizimle etmiştir, öyle biri de olmadığına göre böyle birşey yok'' diye cevap verdi.

APPİAH'IN MEVKİİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİM''

Zico, Appiah'ın oynadığı mevki ve forvetlerle ilgili bir soruya ise, ''Appiah'ın mevkiini değiştirmeyeceğim. Günümüz futbolunda bir futbolcu sadece bir mevkide oynayamaz. Değişken olmalı. Ronaldo, Messi ve hatta günümüz futbolunda üst düzey olan oyuncular her yerde oynamak zorunda. İyi oynamak başka, farklı bir yerde daha verimli olmak başka. Maçlar iyi giderken, tur atlarken de Appiah orada oynadı. İşler kötü gidince bu tür sorular gelir. Ben onunla görüştüm, herhangi bir şikayeti olmadı. Elinden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyor.

Forvetlere gelince onlar gününde olunca goller atarlar, iyi oynarlar. Bu bazen de iyi olmaz. Kezman, elinden geleni yapıyor, rakip defansı yıpratıyor, zaman zaman da goller atıyor. Forvet oyuncuları için gol, peynir ekmek yemek gibidir. Atarlarsa moralleri iyi olur ve bunu devam ettirirler, atamazlarsa sıkıntı yaşar, eleştirilirler.'' diye cevap verdi.

Zico, kaleci Serdar ve Alex'in performansıyla ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi;

''Serdar'ın kaleci antrenörü Murat hocayı tebrik ediyoruz. Bütün kalecilerimizle ciddi şekilde çalışıyor. Şuanda Serdar en başarılı durumda o oynuyor. Serdar bizim 3. kalecimizdi . Rüştü ve Volkan ile yarışıyor. Bunlar milli takımın kalecileri. Biz kupa maçlarında Serdar'ı oynattık. Başarılı da oldu. Biz de gelinen noktada ne kadar doğru işler yaptığımızı gördük. Serdar, bu başarısını devam ettirecektir. Yeni yüzler, Kerim, Olcan var. Bunlar da şans bulduklarında Fenerbahçe'ye en iyi şekilde hizmet edeceklerdir. Onlar da çok iyi çalışıyorlar.

Alex'e gelince, bu tür eleştiriler normal. Sonuçlar iyi gitmezse bunlar gelir. İyi giderse rahatlarlar. Sakatlığı vardı, düzelmesi biraz zaman aldı. Şimdi iyi çalışıyoruz, Alex daha da düzelecek ve daha verimli olacak. Sadece Alex değil diğer oyuncularımız da daha iyilerini yapacaklar.''

Zico, Roberto Carlos'un açıklamasıyla ilgili bir soruya ise cevap vermedi ve kafasında sadece şuanki takımın başarısı ve şampiyonluk olduğunu söyledi.

Brezilyalı teknik adam, Volkan'ın Milli Takım'ın kalecisi olduğunun, 24 Mart'ta da Yunanistan maçı bulunduğunun hatırlatılarak bu konuyu Fatih Terim'le konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, ''Terim'le görüşmedim. Görüşme talebi olursa da seve seve görüşürüm. Ama Volkan'la görüştüm. Bulunduğu yere kolay ve boşu boşuna gelmediğini, çok iyi bir kaleci olduğunu söyledim. Milli Takım'a davet edilirse yine elinden geleni yapacaktır.'' diye cevap verdi.

Zico, "Alex'in menejeri, Edu ve Lugano'yu pazarlayabileceğini söylemiş, böyle bir görüşme var mı?, sizin görüşünüz nedir?" şeklindeki soruya da, ''Bu yönetimin işi, benim tek görevim, takımı hazırlamak ve maçları kazanarak şampiyonluğa ulaşmak.'' diye cevap verdi.

NURULLAH SAĞLAM: ''FENERBAHÇE HAKLI BİR GALİBİYET ALDI''

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise 3 - 0 kaybettikleri Fenerbahçe maçından sonra düzenlediği basın toplantısında ilk yarıda iyi oynadıklarını, ancak ikinci yarıda hatalar yaptıklarını söyledi.

Basın toplantısında oldukça üzgün görünen ve kısa bir açıklama yapan Sağlam, ''Futbol adına doğruları yapmaya gelmiştik. İlk yarının uzatma dakikalarına kadar da iyi oynadık. Golden sonra ve özellikle ikinci yarıda oyun Fenerbahçe'nin istediği şekle döndü. Biz önemli hatalar yaptık. Haklı bir galibiyet aldılar, Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum.'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ultraslan'dan yönetime protesto
 Fener'e özel 15 koli serum
 Tuncay Arsenal'e mi gidiyor?
 Gençlerbirliği: 0 - Gaziantepspor: 0
 Sivasspor: 3 - Bursaspor: 1
 Seçimi Adnan Polat sayesinde kazanmadım
 Zico'dan geri adım
 Kimse susmayacak
 Beşiktaş'tan Song'a kanca
 Servet'i istiyoruz
 Tigana'nın sözleşmesi nasıl?
 Saha Cimbom'un Form Trabzon'un
 Fener 21'i buldu
 Derbi bizim işimiz
 Gol düellosu
 Gerets zoraki af uygulayacak
 F.Bahçe'nin gurur gecesi
 Dünya tarihine geçeriz!
 Hidayet durdu Orlando vuruldu
 Bir garip federasyon; ismi var cismi yok!
 "Nerede istersek orada koşacak..."
 Olympiakos İliç'e talip oldu
 Şimşek: Çıkışımızı devam ettireceğiz
 G.Birliği-G.Antep
 Sivasspor-Bursaspor
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
GÜRCAN BİLGİÇ
Gündem Denizli
F.Bahçe'nin Denizli ile berabere kalarak...
30 tanığın hiçbiri Barış'ın öldürüldüğünü görmedi
30 tanığın hiçbiri Barış'ın öldürüldüğünü görmedi
Barış Dönmez'in öldürüldüğü davada dün 5 tanık daha dinlendi. Onlarda...
Harput'ta araştırma olmayacak
Harput'ta araştırma olmayacak
Halaçoğlu, Sarafyan'ın Harput'ta toplu mezar iddialarını araştırma...
'Zırhlı' plaj kıyafeti
'Zırhlı' plaj kıyafeti
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen moda defilesinde tasarımcılar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu